FOCUS: Eleganţă, valsuri şi o amuzantă lecţie de cadril, la Balul vienez din Capitală

Eleganţa, zâmbetele şi voia bună au caracterizat participanţii la cea de-a cincea ediţie a Balului vienez de la Palatul Parlamentului din Capitală, sâmbătă seară, aceştia dansând degajat valsuri şi având parte de o lecţie de cadril pe care au urmat-o stângaci, distrându-se grozav în acelaşi timp.

Urmărește
646 afișări
Imaginea articolului FOCUS: Eleganţă, valsuri şi o amuzantă lecţie de cadril, la Balul vienez din Capitală

Eleganţă, valsuri şi o amuzantă lecţie de cadril, la Balul vienez din Capitală (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Câteva sute de persoane au venit sâmbătă seară la Palatul Parlamentului pentru a lua parte la Balul vienez, eveniment organizat pentru al cincilea an consecutiv în scopuri caritabile, banii strânşi din vânzarea de bilete fiind donaţi fundaţiei United Way România.

Domnii îmbrăcaţi în smoching sau frac, unii cu medalii pe piept, şi-au făcut intrarea la braţ cu doamne în rochii de seară fastuoase, cele mai multe negre şi din tafta sau voal, în sălile Unirii şi Take Ionescu.

Au fost întâmpinaţi de ritmurile Schonbrunner Schlossorchester, programul serii, ai cărei amfitrioni au fost Horia Brenciu şi Raluca Fişer, debutând cu discursul lui Igael Porecki, general manager JW Marriott, organizatorul evenimentului, şi cu cel al ambasadorului Austriei la Bucureşti, Martin Eichtinger.

De asemenea, Adriean Videanu, ministrul Economiei, aflat printre invitaţi alături de soţia sa, a luat cuvântul pe scenă, spunând că se bucură să ia parte la cea de-a cincea ediţie a Balului vienez din Capitală şi apreciind evenimentul drept "o punte culturală între Viena şi Bucureşti".

Unul dintre cele mai frumoase momente ale serii a fost spectacolul oferit de mai multe fetiţe de la şcoala de balet a Operei Naţionale Bucureşti, care au prezentat un fragment din baletul "Lacul Lebedelor", ca la fiecare ediţie a Balului vienez. Având doar 7 - 8 ani, micile balerine, aflate sub coordonarea profesoarei Magdalena Rovinescu, au impresionat prin ţinută, flexibilitate şi fineţea mişcărilor.

Petrecerea a fost apoi animată de Horia Brenciu şi tânăra cântăreaţă Adina Răducan, de 11 ani, participantă la ediţia din acest an a concursului Eurovision Junior, care au cântat în duet "Beauty and the Beast", "Cose della vita" şi "New York, New York", fetiţa uimind publicul prin forţa vocii ei şi o interpretare la înălţime a acestor binecunoscute melodii.

A urmat tradiţionala defilare a celor 40 de cupluri de debutanţi - dansatori şi cursanţi de la Şcoala de dans "Pas în doi" - în care băieţii, în costume cu mănuşi albe, şi-au condus partenerele zâmbitoare, în rochii albe sidefii şi cu trandafiri albi în mână. Câteva perechi de dansatori mai tineri, de 13 - 14 ani, de la aceeaşi şcoală de dans, au valsat apoi pe "Dunărea albastră". A urmat valsul perechilor de debutanţi, care au invitat apoi lumea la dans prin formula "Alles Walzer".

Cei aflaţi la bal le-au urmat imediat îndemnul, dansând timp de o oră pe ritmuri de vals şi polcă, interpretate de Schonbrunner Schlossorchester. Ei s-au putut amuza apoi învăţând să danseze cadril de la Martin Grund, directorul artistic al acestei ediţii a balului. Patru şiruri de cupluri s-au aliniat de-a lungul sălii, două câte două faţă în faţă, urmărind indicaţiile şi demonstraţia lui Grund. Lecţia a durat circa o jumătate de oră, rezultatul fiind un cadril executat destul de haotic de zecile de perechi, care s-au distrat însă pe tot parcursul acestui exerciţiu.

Programul nopţii de bal a continuat cu interpretarea unor arii de operetă de către doi cântăreţi austrieci şi cu muzică de dans asigurată de Schonbrunner Schlossorchester şi de Horia Brenciu şi formaţia sa.

Meniul a fost alcătuit din patru feluri: Ouverture - somon afumat cu caviar Beluga în aspic de şampanie; Madame Butterfly - homar cu mascarpone, coquilles St. Jacques, medalion de ton cu verdeaţă şi caviar Keta; The Flying Dutchman - file de viţel, ficat de raţă cu sos de ciuperci, cartofi William şi legume proaspete; Symphony of Sweet Temptations - prăjitură cu măr, tort Sacher şi tort Linzer, după masă fiind servite prăjiturele vieneze la cafea sau ceai.

Balul Operei din Viena, care a inspirat evenimente similare în alte oraşe, reprezintă o tradiţie în capitala austriacă, fiind unul dintre cele mai importante evenimente mondene şi culturale ale anului, alături de Concertul de Anul Nou.

Potrivit reprezentanţilor Hotelului J.W. Marriott, care organizează Balul vienez de la Bucureşti cu sprijinul Municipalităţii Vienei, aproximativ 800 de bilete au fost puse în vânzare pentru acest eveniment, un loc costând 900 de lei.

O parte din fondurile strânse, circa 15.000 de euro în fiecare an, sunt donate către United Way România, afiliată United Way Worldwide, o fundaţie al cărei scop este să îmbunătăţească viaţa comunităţii, prin donaţii individuale, corporatiste şi prin voluntariat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici