Fondul care administrează averea lui Michael Jackson a încasat venituri de 310 milioane de dolari

Fondul care administrează averea cântăreţului Michael Jackson a obţinut venituri de 310 milioane de dolari, provenind din vânzările de albume, încasările generate de filmul "This Is It", merchandising şi comercializarea altor produse, după moartea starului, în 2009, informează Reuters.

Urmărește
125 afișări
Imaginea articolului Fondul care administrează averea lui Michael Jackson a încasat venituri de 310 milioane de dolari

Fondul care administrează averea lui Michael Jackson a încasat venituri de 310 milioane de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unor documente oficiale prezentate în justiţie, joi, administratorii fondului au reţinut 159 de milioane de dolari pentru a achita o parte din datoriile starului, care se cifrau, în momentul morţii sale, la peste 400 de milioane de dolari.

"Deşi au rămas în continuare cereri neonorate ale unor creditori, litigii în aşteptare şi alte chestiuni adiţionale, taxe şi impozite legale, pe care fondul nu poate deocamdată să le achite, executorii săi au înregistrat progrese substanţiale în ceea ce priveşte reducerea datoriilor fondului", se afirmă în aceste documente oficiale.

Documentele, făcute publice în cadrul unei proceduri obligatorii pentru fondul ce administrează averea starului, reprezintă cel mai detaliat raport al finanţelor starului, de la moartea acestuia şi până la 31 decembrie 2010.

Principalii beneficiari ai fondului sunt copiii lui Michael Jackson, mama cântăreţului şi câteva organizaţii de caritate. Avocatul John Branca şi producătorul muzical John McClain au fost numiţi administratori ai fondului, într-un testament pe care Michael Jackson l-a semnat cu mult timp înainte de a muri. Michael Jackson a decedat pe 25 iunie 2009, din cauza unei supradoze de propofol.

Medicul starului, Conrad Murray, a fost acuzat de omucidere involuntară şi este judecat într-un proces ce va fi intens mediatizat în Statele Unite în lunile următoare. Conrad Murray a pledat nevinovat la acuzaţia ce i-a fost adusă.

"Thriller", lansat de Michael Jackson în 1982, rămâne cel bine vândut album din toate timpurile. Specialiştii din industria muzicală consideră că fondul care administrează averea megastarului va putea obţine şi alte încasări substanţiale în anii viitori, la fel cum fondurile ce administrează averile altor staruri decedate, precum Jimi Hendrix, John Lennon şi Elvis Presley, continuă să încaseze multe milioane de dolari în fiecare an.

Printre proiectele în derulare iniţiate de administratorii fondului Michael Jackson se află recent lansatul album "Michael", ce conţine piese originale ale regretatului artist care nu au mai fost lansate, dar şi filmul documentar "This Is It", ce include secvenţe înregistrate din timpul repetiţiilor pe care starul le făcea la Los Angeles cu puţin timp înainte de a muri, pentru o serie de 50 de concerte pe care urma să le susţină la Londra începând din iulie 2009. Multe alte contracte de merchandising şi de licenţă au adus sume importante în conturile fondului. Toate înregistrările postume ale starului sunt lansate de Epic Records, o divizie a grupului Sony Corp.

Printre datoriile achitate figurează suma de 900.000 de dolari reprezentând plata către cimitirul Forest Lawn Memorial, unde a fost înhumat trupul starului, dar şi suma de 35.000 de dolari reprezentând "costume pentru înmormântare".

Administratorii fondului au plătit taxe în valoare de 27,2 milioane de dolari, alte 5,3 milioane de dolari pentru membrii familiei Jackson şi pentru proprietăţile pe care acesta le-a deţinut şi alte 4 milioane de dolari reprezentând ipotecile pentru proprietăţile sale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici