Formula zâmbetului perfect, dezvăluită de cercetătorii americani

Formula zâmbetului perfect, indispensabil în lumea celebrităţilor, a fost dezvăluită de o echipă de dentişti din Statele Unite, care au luat în considerare mai mulţi factori în calcularea acesteia, de la mărimea fiecărui dinte la lăţimea gurii.

Urmărește
3 afișări
Imaginea articolului Formula zâmbetului perfect, dezvăluită de cercetătorii americani

Foto: www.dailymail.co.uk

Specialiştii au luat în calcul mai mulţi factori, precum lungimea, lăţimea, curbura, culoarea şi forma fiecărui dinte, dar şi lăţimea gurii, informează dailymail.co.uk..

În ceea ce priveşte culoarea, specialiştii au ajuns la concluzia că trebuie evitat albul strălucitor. Albeaţa dinţilor trebuie să se potrivească cu cea a ochilor, altfel zâmbetul atrage prea mult şi distrage atenţia de la restul feţei.

"Unul dintre primele lucruri remarcate la zâmbetul unei persoane este culoarea dinţilor", a declarat profesorul Nicholas Davis, coordonator al studiului, care a fost publicat în Dental Clinics of North America. "Oamenii îşi albesc dinţii şi câteodată obţin rezultate nenaturale", a adăugat acesta.

Profesorul Davis, de la Şcoala de stomatologie din cadrul Universităţii Loma Linda din California de Sud, a spus că majoritatea persoanelor spun că Jessica Simpson, care a jucat în filmul "Cursa din Hazzard", are un zâmbet perfect.

Formula specialiştilor este bazată pe o serie de proporţii matematice. Astfel, lăţimea ideală a zâmbetului trebuie să fie mai mare decât jumătate din lăţimea feţei, iar colţurile gurii trebuie să fie simetrice de o parte şi de alt a liniei mediane a obrazului.

Rândul de dinţi de sus trebuie să se vadă foarte bine, în timp ce dinţii de jos trebuie să fie puţin vizibili. Dinţii trebuie să fie drepţi, fără semne de restaurare artificială.

Dinţii din faţă trebuie să se vadă mai mult decât dinţii din părţile gurii, în mod proporţionat. Lăţimea dinţilor centrali trebuie să fie echivalentă cu 80% din înălţimea acestora.

Şi, nu în cele din urmă, pentru a evita un "zâmbet de cal", gingiile trebuie să se vadă foarte puţin.

Specialistul dentist Oliver Harman, din Londra, printre ai cărui clienţi se numără actriţa galeză Catherine Zeta-Jones, este de părere că oamenii trebuie să-şi facă regulat "manicura gurii", un procedeu de îndepărtare a petelor. În schimb, acesta nu consideră necesară eliminarea tuturor imperfecţiunilor cu ajutorul unor proceduri de stomatologie cosmetică foarte scumpe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici