- Home
- Life-Inedit
- LOS ANGELES, (18.04.2012, 13:23)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fosta iubită a lui Leonard Cohen, condamnată la închisoare pentru hărţuirea cântăreţului
Kelley Lynch, fost manager al muzicianului Leonard Cohen, cu care acesta a avut şi o scurtă relaţie amoroasă, a fost încarcerată, marţi, într-o închisoare americană, pentru o perioadă de 18 luni, după ce un tribunal californian a găsit-o vinovată de hărţuirea cântăreţului.
Urmărește
329 afișări
Leonard Cohen (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Potrivit presei americane, Kelley Lynch nu va rămâne însă foarte mult timp în închisoare, din cauza supraaglomerării sistemului penitenciarelor din California. Ea a fost condamnată şi la cinci ani de libertate condiţionată şi va fi obligată să participe la şedinţe de reeducare, pentru a învăţa să îşi controleze accesele de furie.
Kelley Lynch, în vârstă de 55 de ani, a mai fost găsită vinovată de încălcarea termenilor unui ordin judecătoresc prin care i se interzicea să îl contacteze pe Leonard Cohen, după ce aceasta l-a hărţuit cu scrisori şi e-mail-uri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
Cântăreţul a concediat-o pe Lynch în 2004 şi a acuzat-o că i-a furat aproximativ 5 milioane de dolari, în perioada în care el trăia într-o mănăstire budistă din California. Artistul a dat-o în judecată în 2005 şi a câştigat acel proces, iar Kelley Lynch a fost condamnată să îi plătească daune de 9,5 milioane de dolari.
De atunci, Kelley Lynch i-a trimis cântăreţului foarte multe e-mail-uri şi i-a telefonat de multe ori, cu mesaje insultătoare, pe care le-a reprodus şi altor persoane.
Leonard Cohen a început să cânte la chitară la vârsta de 13 ani. A urmat cursurile Universităţii McGill, unde a câştigat premiul McNaughton pentru creaţie, înainte de absolvire. Şi-a publicat primul volum de poezie, "Let Us Compare Mythologies" la un an după aceea, cu un succes răsunător. Judy Collins, nume de top al folk-ului anilor '60, înregistrează o versiune a piesei "Suzanne", care ajunge rapid un hit. Solista îi propune lui Cohen să o urmeze în turnee şi astfel debutul lui are loc în vara anului 1967, la The Newport Folk Festival. Au urmat două concerte cu casa închisă în New York şi o apariţie la CBS Network, unde Cohen îşi interpretează cântecele şi îşi recită poeziile. Cohen semnează un contract cu studioul de înregistrări Columbia şi, în 1968, lansează primul său album, "The Songs of Leonard Cohen", un material devenit hit folk şi care stârneşte vâlvă în mediile muzicale, asigurându-i un renume inegalabil printre cântăreţi şi textieri. Au urmat, printre altele, "Songs From a Room"(1969), "Songs of Love and Hate"(1971), "New Skin for Old Ceremony" (1974), "Death of a Ladies' Man" (1977) şi "I'm Your Man" (1988).
Artistul canadian a părăsit scena muzicală la începutul anilor '90 pentru a se stabili şi trăi într-o mănăstire budistă din California, unde a devenit călugăr şi a primit prenumele Jikan, care înseamnă "tăcere".
În 2011, Leonard Cohen a fost recompensat cu Helpmann Award pentru concertul său susţinut în Australia, la Hanging Rock, cu premiul Prinţul Asturiei pentru Litere şi cu Glenn Gould Award pentru contribuţia adusă artelor.
Cel mai recent album de studio al cântăreţului canadian se intitulează "Dear Heather" şi datează din 2005, însă de atunci artistul a lansat alte două compilaţii live. Totodată, anul trecut, el a anunţat că va lansa în 2012 un nou album.
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Tudor Chirilă știe de ce Raluca Moldoveanu nu a câștigat Vocea României! „Am punctat chestia asta”
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe