FOTO Dragonul Morţii, un nume şi o faţă de temut. Arheologii au descoperit rămăşitele unei reptile zburătoare de acum 86 milioane de ani

  • Dragonul Morţii a fost contemporană cu dinozaurii şi, se pare, la fel de fioroasă.
  • „O imagine terifiantă”, o descriu oamenii de ştiinţă.
Urmărește
627 afișări
Imaginea articolului FOTO Dragonul Morţii, un nume şi o faţă de temut. Arheologii au descoperit rămăşitele unei reptile zburătoare de acum 86 milioane de ani

FOTO Leonardo Ortiz

Reptilă zburătoare de dimensiunea unui autobuz şi înaltă cât o giraflă, Dragonul Morţii (Dragon of Death) a dominat cerul preistoric acum circa 86 de milioane de ani. Aripile reptilei zburătoare, întinse, măsurau nouă metri. 

Rămăşiţele ciudatei creaturi au fost conservate perfect în stâncile din munţii Anzi din Argentina pentru nu mai puţin de 86 milioane de ani. 

Leonardo Ortiz, unul dintre paleontologi, a descoperit primul rămăşiţele reptilei zburătoare, în 2012. Tot el i-a ales şi numele: „Thanatosdrakon amaru” („dragonul morţii” în greacă). „Mi s-a părut un nume potrivit. Este un dragon al morţii”, spune omul de ştiinţă, conform BBC.
 
Oamenii de ştiinţă cred că Dragonul morţii este primul prădător care şi-a folosit aripile pentru a vâna. Asta înainte de apariţia păsărilor.  Ortiz crede, totuşi, că reptila petrece timp mai mult pe sol, decât în aer. 
 
Un alt amănunt interesant este că aceasta nu era solitară, ci trăia în grupuri.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici