- Home
- Life-Inedit
- (04.03.2020, 07:56)
- Adina Petcu
FOTO | Iuri Gagarin, extraterestrul? Misterul unui monument dedicat primului om ajuns în spaţiu
- Iuri Gagarin a devenit primul om din lume ajuns în spaţiu, pe 12 aprilie 1961
- Nu este de mirare că în amintirea astronautului au fost realizate numeroase monumente comemorative
- Basorelieful din Kaluga, Rusia, i-a surprins chiar şi pe localnici, chipul primului om ajuns în spaţiu având proporţii „extraterestre”
Urmărește
1285 afișări
Sursa: Profimedia Images
Locuitorii oraşului rus au fost şocaţi să descopere în mediul online că binecunoscutul lor basorelief al primului om ajuns în spaţiu arăta...altfel decât îşi aminteau.
Statuia, ridicată în 1977, înfăţişează chipul lui Gagarin la jumătatea unui obelisc înalt de 50 de metri. O fotografie ajunsă pe Internet a stârnit imediat suspiciuni cum că imaginea ar fi suferit modificări în Photoshop. Fotograful Maxim Smirnov a insistat, însă, că a folosit doar o dronă şi a menţionat că obiectivul ar putea fi de vină pentru distorsionarea dimensiunilor.
Comentariile de pe reţelele de socializare au sugerat că statuia a fost proiectată pentru a fi văzută de jos, iar şocul a venit ca urmare a faptului că nimeni nu a văzut vreodată basorelieful de la un alt nivel. Fotografiile din 1977 dezmint, însă, ipoteza, statuia având la acel moment un aspect obişnuit, „uman”.
Unii internauţi au scris că Gagarin arăta ca un „om care e prieten bun cu băutura”, în timp ce alţii l-au asemănat cu personajul de film ET, extraterestrul. De asemenea, s-a spus şi că Gagarin n-ar fi putut arăta altfel după ce a privit Kaluga timp de 43 de ani.
Pe 27 martie 1968, Iuri Gagarin şi instructorul de zbor Vladimir Seriogin au murit după ce avionul lor MIG-15 s-a prăbuşit în apropiere de oraşul Novoselovo, situat la o distanţă de 90 de kilometri de Moscova.
Kaluga găzduieşte Muzeul Cosmonauticii şi este locul de naştere al unuia dintre părinţii fondatori ai rachetelor, Konstantin Tsiolkovski.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Războiul din Ucraina, ziua 1066. Explozii la Kiev în timpul unui raid aerian / Incendiu la o rafinărie de petrol din regiunea Ryazan din Rusia / Coreea de Sud suspectează trimiterea de noi trupe nord-coreene în Rusia
-
Minivacanţă. Coloane de maşini pe Valea Prahovei
-
24 ianuarie | Unirea Principatelor şi povestea mai puţin cunoscută a lui Alexandru Ioan Cuza
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe