- Home
- Life-Inedit
- LONDRA, (15.11.2019, 14:42)
- Razvan Tupa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
FOTO: Primul muzeu al vaginului se deschide la Londra. „Sunt părţi ale corpului care ar trebui omagiate”
Primul muzeu al vaginului se deschide sâmbătă la Londra, în Camden Market, după ce o strângere de fonduri din partea publicului a acoperit primele cheltuieli în valoare de 50.000 de lire sterline, arată CNN.
Urmărește
2350 afișări
Primul muzeu al vaginului se deschide la Londra
Muzeul Vaginului îşi propune să educe vizitatorii în probleme legate de vulvă şi de vagin. De asemenea, instituţia îşi propune să abordeze şi modurile în care sunt stigmatizate organele sexuale şi aparatul reproducător.
Fondatoarea instituţiei, Florence Schechter a pus pe picioare proiectul Muzeului Vaginului după ce a descoperit un monument dedicat penisului în Islanda, Muzeul Falologic Islandez şi şi-a dat seama că nu există un muzeu corespondent dedicat vaginului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
-
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
Schechter şi echipa ei au lansat iniţial o campanie pentru a aduna 300.000 de lire sterline.
"Cum este vorba despre primul muzeu fizic dedicat vaginului, vulvei şi anatomiei ginecologice, nu ştiam la ce să ne aşteptăm din partea publicului şi am fost încântate să vedem că s-au strâns 50.000 de lire sterline”, a explicat Zoe Williams, director de dezvoltare şi marketing pentru muzeu.
Muzeul se deschide sâmbătă într-un spaţiu pe care îl ocupă temporat în Cmaden Market. Prima expoziţie poartă titlul "Muff Busters: Vagina Myths and How to Fight Them" (Spărgătorii de Mixturi: Miturile Vaginului şi cum să le combaţi”. Expoziţia analizează ”miturile universal răspândite” despre vagin şi vulvă, spune Williams, care explică faptul că ”se consideră că vaginul şi vulva trebuie curăţate folosind anumite produse dedicate, dar vaginul se curăţă de la sine”.
Spectacole de teatru şi umor, ateliere de meşteşuguri şi dezbateri educaţionale sunt programate la muzeul care încearcă în continuare să strângă bani pentru a se muta într-un sediu permanent. Declaraţia de intenţie a muzeului arată că instituţia ”va fi un forum pentru feminism, drepturile femeilor, comunităţile LGBT+ şi intersex” şi va ”aborda prejudecăţile normelor cis şi heterosexuale”, promovând ”valori feministe, intersecţionale şi transincluzive”.
"Vrem să oferim tuturor încrederea de a vorbi deste o parte perfect normală a anatomiei”, a explicat Williams care a citat un studiu al fundaţiei The Eve Appeal, specializată în sprijinirea investigaţiilor privind cancerul, care arată că 65% dintre femeile şi fetele din Marea Britanie au greutăţi atunci când trebuie să pronunţe cuvinte ca ”vagin” sau ”vulvă”.
"Nu e nimic ruşions ori jignitor să vorbeşti despre vulvă şi vagin. Sunt părţi ale corpului care ar trebui omagiate”, a explicat reprezentanta muzeului.
Citește pe alephnews.ro: COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
România este pe primul loc la consumul de droguri în trafic. Expert antidrog: „Sunt zeci, sute sau poate chiar mii de tineri care au nevoie de ajutor”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 21:30
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
astăzi, 20:58
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat