Printre deşeurile care formau „bila” din stomacul balenei au fost identificate plase de pescar, frânghii, ambalaje de plastic şi pahare. Specialiştii au transmis că nu le-a fost clar de la bun început dacă cele 100 kilograme de gunoi ingerat au fost cauza morţii animalului.
Localnicii au descoperit cadavrul pe o plajă şi susţin că acest caz este o dovadă în plus a pagubelor pe care poluarea le produce în fiecare zi. „Este şi mai trist atunci când vezi cu adevărat resturile scoase din stomacul balenei”, a spus Dan Parry, un bărbat care locuieşte în zonă.
„Ne plimbăm în fiecare zi pe plajă şi mereu găsim câte ceva de adunat de pe jos”, au adăugat oamenii. Cele mai multe deşeuri din regiune au legătură cu activităţile de pescuit, conform BBC.
Balena a fost disecată de membrii unei societăţi marine scoţiene, pentru a investiga cauzele exacte ale morţii acesteia. Experţii au declarat pe pagina lor de Facebook faptul că animalul nu avea o stare de sănătate proastă, iar resturile nu obturau în niciun fel căile intestinale. Aceştia şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu uriaşa cantitate de plastic din stomacul balenei, care i-ar fi putut provoca grave disfuncţii digestive.