- Home
- Life-Inedit
- BRAŞOV, (16.08.2017, 11:00)
- Departamentul Corespondenţi
FOTO | Soluţie urbană INEDITĂ cu panouri muzicale. Într-un parc dărâmat au apărut tobe şi talgere
Braşovenii şi turiştii care ajung în zona de promenadă de Sub Tâmpa din municipiul Braşov se pot relaxa într-un mod inedit într-unul din părculeţele din această zonă, unde au fost amenajate primele staţii muzicale urbane, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
561 afișări
FOTO | Parc mai mereu vandalizat din Braşov, transformat într-o zonă de relaxare plăcută
Panourile muzicale realizate din materiale reciclabile care simulează instrumente muzicale sunt noile atracţii pe care le pot descoperi cei care ajung în părculeţul din faţa Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Braşov, de Sub Tâmpa.
Acestea au fost realizate în cadrul proiectului „Staţia Muzicală Urbană” derulat de Asociaţia pentru Integrare Socială şi Protecţia Mediului „Feed-Back” Braşov (Centrul de Voluntariat Braşov).
Astfel, în părculeţ au apărut tobe realizate din găleţi de plastic de la vopsea sau talgere făcute din capace de tablă şi sonerii vechi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
„Panourile muzicale realizate de voluntari sunt intervenţii minimale în spaţiul public urban, concepute să lase loc spontaneităţii si experimentelor. Aceste instalaţii au fost realizate din materiale reciclabile şi simulează instrumente muzicale. Astfel, copiii prezenţi la inaugurare au testat tobele, chitara şi alte obiecte create de voluntari. Evenimentul a atras un număr impresionant de turişti din Germania, Polonia, Grecia, Israel, Spania, Maroc care au apreciat inovativitatea acestor panourile muzicale. Voluntarii au organizat şi ateliere de educaţie ecologic, unde s-a creat o gamă diversă de obiecte din materiale reciclabile. Evenimentul a fost realizat de voluntarii asociaţiei noastre, împreună cu voluntari din Estonia, Grecia şi Franţa - care efectuează, prin intermediul Serviciului European de Voluntariat, un stagiu de voluntariat de 8 luni în Braşov”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, Raluca Baco, coordonatorul proiectului.
Galerie foto
Iniţiativa are ca scop încurajarea locuitorilor Braşovului să-şi petreacă timpul liber în spaţiile publice verzi din municipiu, prin inserţia unor obiecte interactive şi inovative.
Nicolae Cioc, coordonatorul Centrului de Voluntariat Braşov, a subliniat faptul că prin derularea acestui proiect inedit s-a dorit transformarea acestui loc care era mai tot timpul vandalizat, într-o zonă de relaxare plăcută.
„Deşi ne-a fost greu să ne luăm din timpul nostru să facem ceva pentru comunitatea braşoveană, sperăm ca oamenii care vizitează parcul să folosească instalaţiile noastre cu grijă şi să ne respecte munca.” a declarat Nicolae Cioc, coordonatorul Centrului de Voluntariat Braşov.
Costul amenajării acestui parc se ridică la suma de 6.600 de lei, voluntarii obţinând o co-finanţare de peste 5.200 de lei de la o fundaţie care finanţează proiectele verzi.
Citeşte şi: VIDEO | O surpriză pe gustul tuturor. Johnny Depp a vizitat spitalul de copii British Columbia din Vancouver, costumat în Jack Sparrow
Citeşte şi: Răsturnare de situaţie în cazul lui Roman Polanski. Celebrul regizor, implicat într-un nou SCANDAL sexual
Citeşte şi: VIDEO | Avram Iancu, bibliotecarul care străbate Dunărea înot pentru stabilirea recordului mondial, a ajuns în România
Citeşte şi: VIDEO | Sharon Stone face dezvăluiri despre audiţia în urma căreia a primit celebrul rol din Basic Instinct
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump