- Home
- Life-Inedit
- (08.08.2017, 10:39)
FOTO, VIDEO | Din Australia până în Franţa, România şi Turcia: Fotografii spectaculoase cu eclipsa parţială de lună
Luna plină de luni seară a fost acompaniată de o eclipsă parţială de lună, ce a putut fi văzută de pe Pământ, din Australia, până în Franţa sau Pakistan.
Urmărește
4411 afișări
Din Australia până în Franţa: Fotografii spectaculoase cu eclipsa parţială de lună (Imagine: Hepta)
Mai multe imagini spectaculoase au surprins momentul eclipsei parţiale de lună în plină splendoare inclusiv vastele monumente din sudul oraşului Atena, cerul deasupra oraşului Frankfurt din Germania, dar şi imagini din Turcia, Franţa sau Africa.
Eclipsa parţială de Lună a fost vizibilă şi din România timp de aproximativ două ore.
Faza maximă a eclipsei a avut loc la ora 21. 20, când Luna s-a aflat nu foarte sus pe cer, partea de jos a discului selenar căpătând culoarea portocalie-roşiatică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Trump l-a graţiat pe creatorul unei platforme de pe Dark Web. Acesta era condamnat pe viaţă
Având loc cu două săptămâni înainte de mult anticipata eclipsă solară de pe 21 august, eclipsa de lună nu este un eveniment astronomic mai puţin spectaculos.
Pe măsură ce Pământul trece între soare şi lună, lumina soarelui se refractă în atmosfera Pământului, ceea ce conferă lunii o culoare roşu-aprins, cărămizie.
Potrivit astro-ureanu.ro, mecanismul eclipselor de Lună se explică prin faptul că Pământul, fiind un corp opac luminat de Soare, proiectează în urma sa un con de umbră, precum şi unul de penumbră. Luna, la rândul sau, neavând lumina proprie, de fiecare dată când pătrunde în umbra Pământului, nu mai este luminată.
După modul cum Luna intersectează, parţial sau total, fie conul de umbră, fie doar cel de penumbră, va avea loc o eclipsă de Lună, parţială sau totală, prin umbră sau prin penumbră.
În timpul unei eclipse totale de lună, Luna este încă vizibilă şi are culoare portocalie sau roşie - ceea ce i-a câştigat numele de „lună sângerie”.
Acest lucru se întâmplă pentru că atmosfera Pământului refractă lumina solară care iluminează indirect suprafaţa Lunii.
Eclipsele de lună durează mult mai mult decât cele solare pentru că Pământul proiectează o o umbră mult mai mare faţă de suprafaţa lunii şi fenomenul poate fi observat din toate zonele de pe Pământ unde este noapte.
Eclipsa de lună de luni seară a fost una parţială, însemnând că doar o porţiune a lunii a trecut prin umbra Pământului.
Mai jos, fotografii cu spectaculosul eveniment celest, surprins din mai multe colţuri ale lumii:
Eclipsa parţială de lună, surprinsă în Turcia (Foto: Hepta)
Un bărbat şi cămila sa, şi o lună uriaşă pe fond. Momentul surprins, în localitatea Van din Turcia, luni, 7 august (Foto: Hepta)
Eclipsa de lună cum s-a văzut în Cipru (Imagine: Twitter)
Full moon is seen during a partial lunar eclipse in China on Aug. 8, 2017 pic.twitter.com/DMkMPm4p08
— China Xinhua News (@XHNews) August 8, 2017
Cum s-a văzut eclipa în Grecia (Imagine: Twitter)
Video shows full moon rising over Greece's ancient Temple of Poseidon on Monday as a partial lunar eclipse occurred. https://t.co/N5A6DoJ05P pic.twitter.com/MCXo2atfdl
— ABC News (@ABC) August 8, 2017
Luna sângerie văzută din China (Imagine: Hepta)
Eclipsa parţială de lună cum s-a văzut din oraşul Shenzhen city, sudul Chinei, provincia Guangdong (Imagine: Hepta)
Fenomenul văzut din Kazan, Republica Tatarstan, Federaţia Rusă (Imagine: Hepta)
Luna plină înainte de eclipsă, în Hamburg (Imagine: Hepta)
Aproape o eclipsă totală de soare Jakarta, Indonezia (Imagine: Hepta)
Eclipsa văzută în Volgograd, Rusia (Imagine: Hepta)
Luna în Sankt Petersburg, Rusia (Imagine: Hepta)
O fază a eclipsei solare, în Moscova (Imagine: Hepta)
Eclipsa de lună în Tokyo (Imagine: Hepta)
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe