Natura uimitoare. Broscuţa-muşchi de copac arată spectaculos. Dacă o priveşti de la distanţă, nu poţi ghici că ce pare a fi o bucată de muşchi de copac e de fapt o fiinţă vie. Le place să leneavscă pe crengile copacilor, dar rămân în alertă.
Mecanismul lor de protecţie este unul unic: atunci când sunt nervoase sau speriate, se ghemuiesc ca o minge şi se aruncă în apă pentru a scăpa de pericol, explică specialiştii de la Grădina Zoologică şi Institutul de conservare Smithsonian.
Femelele sunt mai mari şi corpolente decât masculi, în general. Iar în ceea ce-i priveşte pe mormoloci – sunt gurmanzi – mănâncă orice. În sălbăticie, mormolocii de broască-muşchi se hrănesc cu nevertebrate acvatice şi cu alţi mormoloci mai mici.
Protejarea amfibienilor înseamnă protejarea apei – în special a pârâurilor şi a cursurilor de apă din propriile noastre cartiere şi curţi.
Aceste animale trăiesc o parte din viaţa lor pe apă şi o parte pe uscat. Pentru multe specii, mijloacele lor de trai sunt legate de zonele umede temporare, care sunt umede toamna, iarna şi primăvara, dar care se usucă vara. Acest habitat este extrem de important pentru broaşte şi mormoloci.
Credit video: 46_69_6e_6e.