Fotografiile anului 2016, prezentate de National Geographic. De la refugiaţi la cocorii din Nebraska

National Geographic prezintă galeria cu 52 de fotografii ale anului 2016. Ierarhia s-a făcut astfel: Au fost 2,290,225 de fotografii dintre care au fost alese instantaneele răscolitoare. Printre poveşti, imagini dintr-un oraş devastat de ISIS şi o inimă desenată pe nisipul deşertic din Kashgar.

Urmărește
803 afișări
Imaginea articolului Fotografiile anului 2016, prezentate de National Geographic. De la refugiaţi la cocorii din Nebraska

Fotografiile anului 2016, prezentate de National Geographic. Refugiaţii şi inima desenată în deşert

Revista National Geographic a publicat şi a expus cele mai frumoase fotografii de-a lungul timpului. Poveşti vizuale din întreaga lume sunt răspândite şi cunoscute cu prilejul instantaneelor.

Colecţia din 2016 numără 52 de imagini. De la fotografii surprinse în timpul probelor pentru un costum spaţial NASA, de la Kennedy Space Center, la trupul fragil al unui pui de pangolin, căruia i se mai zice şi furnicar solzos, ce stă pe spatele mamei sale, aceste imagini poartă privitorul în locuri pe care nu le-a văzut înainte. Iată câteva dintre poveştile din spatele fotografiilor:

În fotografia lui Charles Hamilton James, fetiţa pe nume Yoina Mameria Nontsotega, din tribul Machiguenga, este surprinsă în timp ce se scaldă în râul Yomibato, din parcul naţional Manú, Peru. Pe capul fetiţei stă o maimuţă tamarin cu coamă. Mamiferul şi fetiţa privesc în obiectivul fotografic.

O furtună de seară aprinde cerul, aproape de Wood River, Nebraska. Aproximativ 413,000 de cocori sosesc să se cuibărească în adânciturile râului Platte. Păsările au fost fotografiate de Randy Olson.

Sistemul nervos al acestei caracatiţe de tip comun este mai mare şi mai complex decât al majorităţii nevertebratelor. Poate, oare, gândi? Este conştientă? Cercetatorii se întreabă dacă vom şti vreodată. Caracatiţa pare un desen abstract în fotografia realizată de artistul David Liittschwager.

În timp ce trenul se apropie de gara din Kashgar, destinaţia finală, un copil desenează o inimă în nisipul deşertic care a pătruns pe fereastră, în timpul călătoriei. Fotografia îi aparţine lui Matthieu Palley.

Fotograful Moises Saman a surprins trei copii dintr-o familie de refugiaţi, care trăiesc printre dărâmăturile din Ramadi, oraşul irakian devastat de reţeaua teroristă ISIS.

Întreaga colecţie de fotografii prezentată de National Geographic poate fi văzută aici.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici