- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (23.01.2020, 12:45)
- Departamentul Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Franţa va permite fertilizarea in vitro pentru femeile singure şi lesbiene
Senatul francez a adoptat, miercuri, o lege care va permite femeilor care nu sunt într-o relaţie şi cuplurilor de lesbiene să folosească fertilizarea in vitro, fiind prima reformă socială majoră din mandatul preşedintelui Emmanuel Macron, informează Reuters.
Urmărește
416 afișări
Franţa va permite fertilizarea in vitro pentru femeile singure şi lesbiene
Legea a fost adoptată de către Senat cu 160 de voturi „pentru” şi 116 „împotrivă”, partidul centrist al lui Macron fiind depăşit numeric de republicanii de centru-dreapta.
Actul normativ face parte dintr-un pachet legislativ în domeniul bioeticii, care în luna octombrie a anului trecut a fost în primă lectură în plenul Adunării Naţionale, Camera inferioară a Parlamentului unde partidul lui Macron deţine majoritate.
Legea va relaxa unele reguli guvernamentale stricte ale Europei occidentale privind sarcinile asistate, promise de Macron în campanie. Cu toate acestea, senatorii au respins un articol adoptat de Camera inferioară, care permitea ca fertilizările in vitro să fie decontate prin asigurarea socială în Franţa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Potrivit legii franceze în vigoare, fertilizarea in vitro este posibilă doar pentru cuplurile formate din persoane de sex opus şi numai, motivul fiind riscul de infertilitate sau de transmitere a unei boli ori a unei condiţii medicale către copil sau oricare dintre părinţi.
Reproducerea medicală asistantă, cum este fertilizarea in vitro pentru toate femeile este largă răspândită în ţări precum Belgia, Marea Britanie, Spania. În Franţa a fost intens dezbătut subiectul asistenţei medicale pentru drepturile cuplurilor gay.
„Ceea ce a fost acceptat pentru cuplurile heteroxuale trebuie să fie recunoscut şi pentru cuplurile homosexuale”, a spus senatorul partidului socialist David Assouline.
Legalizarea, în urmă cu şase ani, a căsătoriilor gay în Franţa a dus la proteste masive de stradă, chiar dacă influenţa Bisericii Catolice părea să fie în scădere.
Franţa a devenit mai liberală din punct de vedere social. Sondajele arată că majoritatea populaţiei franceze sprijină reformarea bioetică.
Unii opozanţi ai legii privind bioetica se tem că acest act normativ va deschide calea către legalizarea surogatului, unde mama surogat este inseminată cu spermă şi ovul sau ar putea rămâne gravidă folosind propriul ovul - tehnică a cărei popularitate creşte la nivel global, în special în rândul comunităţii LGBT, al cuplurilor care vor să devină părinţi.
La finalul săptămânii trecute, 41.000 de persoane au demonstrat paşnic în Paris în semn de protest faţă de această lege.
Senatorul Pascale Bories din partidul conservator republican a declarat că regretă faptul că Macron „nu a avut curajul să declanşeze un referendum în legătură cu subiectul, deoarece dezbaterile transcend partidele politice”.
Foto Profimedia Images
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe