Înalta Curte din Londra a stabilit că acordul semnat în 1967 de grupul britanic şi casa de discuri EMI îi interzice companiei să vândă separat una sau mai multe piese de pe un album, pentru „a conserva integralitatea artistică a albumelor”, aşa cum au afirmat şi membrii trupei în acţiunea intentată în justiţie.
Robert Howe, avocatul celor de la Pink Floyd, a reamintit, în timpul unei audieri în faţa Înaltei Curţi din Londra, la începutul săptămânii, că grupul Pink Floyd, renumit pentru albumele sale în care anumite piese se leagă unele de altele, fără pauză, doreşte „să îşi păstreze controlul artistic” asupra creaţiilor sale. Contractul din 1967 prevede în mod clar ca albumele trupei să poată fi vândute doar în configuraţia lor originală.
Avocatul gigantului EMI a declarat, la rândul său, că acel contract, semnat înainte de „explozia” vânzărilor muzicale online, se referă doar la albumele pe suport „fizic”, nu şi la comercializarea lor pe internet.
Pink Floyd a dat în judecată casa EMI şi pentru redevenţele pe care aceasta i le plăteşte, însă avocaţii gigantului EMI au reuşit să obţină o hotărâre din partea unui judecător care stipulează ca judecarea acestei chestiuni să se facă în secret.
Casa EMI a fost condamnată la plata unor cheltuieli de judecată de 60.000 de lire sterline (66.000 de euro) şi nu va avea dreptul de a face apel.
Trupa Pink Floyd a devenit celebră graţie unui rock progresiv şi psihedelic, în anii 1960 şi 1970, şi a lansat o serie de albume intrate în legendă, precum „Dark Side Of The Moon” (1973), „Wish You Were Here”(1975), „Animals”(1977) şi „The Wall” (1979).
Relaţiile dintre membrii fondatori ai grupului au devenit tensionate în ultimii ani, însă aceştia au acceptat să se reîntâlnească şi să cânte din nou împreună pentru concert uriaş, susţinut în Hyde Park din Londra, în 2005. Richard Wright, clăparul trupei, a murit în 2008, la vârsta de 65 de ani.