- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (26.08.2016, 16:00)
- Ana-Maria Lazăr
Günther Oettinger, comisar european: În reţelele de socializare nu sunt controlate defăimările şi instigările la ură
Comisarul european pentru economia şi societatea digitală Günther Oettinger a declarat vineri, la Bucureşti, că în reţelele de socializare nu sunt controlate defăimările, minciunile, discursul instigator la ură şi atunci se pune întrebarea dacă nu este nevoie de un control.
Urmărește
509 afișări
Günther Oettinger, comisar european: În reţelele de socializare nu sunt controlate defăimările şi instigările la ură
Prezent la o conferinţă organizată de Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională şi Ministerul Culturii, Günther Oettinger a vorbit despre securitatea digitală în contextul dezvoltării infrastructurii digitale europene şi a spus că există un pericol foarte mare ca fluxul de date să fie întrerupt, să fie distorsionat, să fie distrus, datele să fie furate şi manipulate. "Războaiele viitorului nu vor mai fi purtate cu tancuri sau cu suliţe, ci se vor purta în reţele. De aceea importanţa siguranţei cibernetice este un foarte mare", a spus el, referitor la revoluţia tehnologică digitală.
"Viitorul digital va cuprinde nenumărate platforme online şi reţele de socializare sau motoare de căutare. Întrebarea pe care trebuie să ne-o punem astăzi este -care este cadrul de reglementare necesar pentru acest viitor digital. (...) În zona digitală, în reţelele de socializare nu sunt controlate defăimările, minciunile, discursul instigator la ură şi atunci întrebarea care se pune este că oare nu este nevoie de un control al discursului propagat pe internet, oare nu cumva trebuie să se verifice dacă discursul propagat pe internet nu degenerează, trebuie să se găsească un discurs la această întrebare", a mai spus oficialul european.
Comisarul a vorbit şi despre pirateria online, spunând că operele pot fi furate de pe internet fără niciun fel de restricţii şi descărcate fără niciun fel de răspundere. Oettinger a mai spus că este necesară o legislaţie nouă pentru protejarea drepturilor de autor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
"Astăzi la nivel european lucrăm la o legislaţie nouă în domeniul drepturilor de autor pentru că suntem de părere că numai împreună, numai dacă vom avea o legislaţie, un cadru de reglementare agregat la nivel european vom putea să respectăm toate aceste reguli în relaţia cu firme precum Google sau YouTube", a spus comisarul.
Pe de altă parte, oficialul european a vorbit despre potenţialul "foarte mare" pe care îl are România în domeniul digital şi pe care îl poate exploata.
"România are în domeniul digital un potenţial foarte mare pe care îl poate exploata cu celelalte state membre, cu Comisia Europeană pentru ca în final să se creeze o valoare adăugată şi vă invit cu acest prilej să fiţi de partea noastră pe acest drum al digitalizării", a spus comisarul Oettinger, la o conferinţă organizată de Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională şi Ministerul Culturii la Biblioteca Centrală Universitară.
Comisarul european a spus că pentru a rămâne competitivi este necesară o strategie europeană, iar la nivelul UE există viziunea creării unei uniuni digitale, a unei pieţe unice.
"Vrem, împreună cu guvernele statelor membre şi cu reprezentanţii industriei să colaborăm pentru a crea roboţii de mâine în robotică, senzorii de mâine în senzorică, elementele optice de mâine în fotonică, vrem să dezvoltăm tehnologiile cuantice, iar în domeniul microelectronicii ne dorim nu numai să importăm, ci să şi dezvoltăm pe cont propriu şi să producem în piaţa unică", a mai declarat Oettinger.
Citeşte şi: Vedetele şi Internetul: Antonia sărbătoreşte pe Facebook strângerea a 800.000 de fani pe Instagram - FOTO/VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe