- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (26.03.2012, 23:56)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Gala premiilor Gopo: "Aurora" - premiul pentru cel mai bun film. Lista completă a câştigătorilor - VIDEO
"Aurora", în regia lui Cristi Puiu, a câştigat premiul pentru cel mai bun film la cea de-a şasea ediţie a galei Gopo, care a avut loc luni seară, la Platinum Business & Convention Center din Bucureşti.
Urmărește
1380 afișări
"Aurora" - premiul Gopo 2012 pentru cel mai bun film
Lungmetrajul "Aurora" - nominalizat la zece categorii ale premiilor Gopo -, care a avut premiera mondială în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes 2010, îl prezintă pe Cristi Puiu nu doar în calitate de regizor, ci şi în calitate de actor în rol principal. Puiu îl interpretează pe Viorel, un bărbat divorţat, care, pe fondul unei depresii, recurge la acţiuni extreme.
Printre numele din distribuţie se regăsesc Clara Vodă şi Gelu Colceag.
La gala de luni seară, Cristi Puiu a fost marele câştigător, el primind alte două trofee Gopo, pentru cea mai bună regie şi cel mai bun scenariu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Premiat în 2005, la Festivalul de Film de la Cannes, cu trofeul secţiunii Un Certain Regard, pentru "Moartea domnului Lăzărescu", Cristi Puiu a adunat în lista sa de autor de scenarii de film şi regizor titluri precum "Un cartuş de Kent şi un pachet de cafea" (2004), "Marfa şi banii" (2001), "Before breakfast" (1995), "25.12. Bucharest, North Railway Station" (1996), "13 - 19 iulie 1998, Craiova, Azilul de bătrâni" (1998).
Anul trecut, premiul Gopo pentru cel mai bun film a fost acordat lungmetrajului "Eu când vreau să fluier, fluier", de Florin Şerban.
Lista completă a câştigătorilor premiilor Gopo 2012
Marele câştigător al celei de-a şasea ediţii a galei Gopo a fost "Aurora", în regia lui Cristi Puiu, un lungmetraj nominalizat la 10 categorii, care a câştigat trei trofee - pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor şi cel mai bun scenariu.
Lungmetrajul "Periferic", de Bogdan George Apetri, care obţinuse cele mai multe nominalizări, 12, a câştigat, luni seară, cinci trofee Gopo, printre care cele pentru cea mai bună actriţă în rol principal (Ana Ularu), cea mai bună actriţă în rol secundar (Ioana Flora) şi cel mai bun film de debut. De asemenea, Ioana Flora a primit la gala Gopo un premiu din partea Pro Cinema.
În schimb, filmul "Loverboy", de Cătălin Mitulescu, nominalizat la nouă categorii de premii, nu a câştigat niciun trofeu Gopo.
Juriul care a decis nominalizările pentru cea de-a şasea ediţie a premiilor Gopo a fost alcătuit din 11 membri, critici de film, reprezentanţi ai presei de specialitate şi profesionişti din industria cinematografică: regizorul Florin Şerban, actriţa Ozana Oancea, scenograful Cristian Niculescu, monteurul Dan Nanoveanu, distribuitorul Radu Nicolau, scriitoarea Ana Maria Sandu şi criticii de film Andrei Gorzo, Ileana Bîrsan, Dana Duma, Andrei Rus şi Codruţa Creţulescu.
Peste 400 de profesionişti activi din toate domeniile industriei de film româneşti au fost invitaţi să voteze câştigătorii trofeelor Gopo din acest an.
Gala premiilor Gopo 2012 a fost prezentată de Andi Moisescu şi a fost difuzată în direct şi în exclusivitate la TV pe Pro Cinema. Românii de pretutindeni vor putea urmări evenimentul înregistrat, pe Pro TV Internaţional, pe 31 martie şi 1 aprilie, de la ora 23.30 (ora României).
Gala premiilor Gopo este organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), cu sprijinul Babel Communications şi al Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).
Prezentăm integral lista câştigătorilor premiilor Gopo 2012:
Cel mai bun film: "Aurora" (Cristi Puiu)
Cel mai bun regizor: Cristi Puiu ("Aurora")
Cea mai bună actriţă în rol principal: Ana Ularu ("Periferic")
Cel mai bun actor în rol principal: Bogdan Dumitrache ("Din dragoste cu cele mai bune intenţii")
Cea mai bună actriţă în rol secundar: Ioana Flora ("Periferic")
Cel mai bun actor în rol secundar: Adrian Titieni ("Din dragoste cu cele mai bune intenţii")
Cel mai bun scenariu: Cristi Puiu ("Aurora")
Cel mai bun film european: "Melancholia" (Danemarca) - distribuitor Independenţa Film
Tânără speranţă: Anca Miruna Lăzărescu ("Apele tac")
Cel mai bun scurtmetraj: "Apele Tac" de Anca Miruna Lăzărescu
Cel mai bun documentar: "Vorbitor" de Radu Muntean şi Alex Baciu
Cel mai bun film de debut: "Periferic" de Bogdan George Apetri
Cel mai bun machiaj/ cea mai bună coafură: Dana Roşeanu şi Domnica Bogdan ("Bună! Ce faci?")
Cele mai bune costume: Nicoleta Cârnu ("Bună! Ce faci?")
Cele mai bune decoruri: Dan Toader ("Dacă bobul nu moare")
Cea mai bună muzică originală: Piotr Dziubek ("Crulic - Drumul spre dincolo")
Cel mai bun sunet: Piotr Witkowski şi Sebastian Wlodarczyk ("Crulic - Drumul spre dincolo")
Cel mai bun montaj: Eugen Kelemen ("Periferic")
Cea mai bună imagine: Marius Panduru ("Periferic")
Premiul pentru întreaga activitate: actorii Tamara Buciuceanu-Botez şi Iurie Darie
Premii speciale: asistentul de imagine Dumitru Gaiţă şi scenografa Lidia Luludis
Premiul Romanian Society of Cinematographers: Radu Aldea ("Bună, ce faci?")
Premiul Pro Cinema 2012: actriţa Ioana Flora (pentru rolul din "Periferic")
Premiul publicului - pentru filmul cu cel mai mare succes în box office-ul românesc: "Naşa" (MediaPro Pictures)
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe