- Home
- Life-Inedit
- Galaţi, (16.06.2007, 17:35)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Galaţi - Trei rachete testate de un grup de amatori în vederea trimiterii unei rachete în spaţiu
Mai mulţi tineri au testat, sâmbătă, în apropierea oraşului Galaţi, trei rachete în cadrul unui program prin care doresc să devină primii amatori din lume care să lanseze în spaţiu o rachetă fără echipaj uman, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
3 afișări
Astfel, trei rachete, măsurând aproximativ 70-80 de centimetri, au fost lansate, sâmbătă, la 15 kilometri de Galaţi. Fiecare a ajuns până la 600 de metri altitudine, atingând viteza maximă de 500 de kilometri pe oră.
"Acţiunea a fost un fel de antrenament înaintea celei de luna viitoare, de la Capu Midia. Atunci vom lansa o rachetă de aproape trei metri lungime, prima dotată în România cu un motor ce va funcţiona cu combustibil solid în dublă fază, folosit până în prezent doar de utilizatorii americani", a declarat corespondentului MEDIAFAX Florin Mingireanu, iniţiatorul proiectului. El susţine că acţiunea care se va desfăşura în perioada 10-13 iulie la Capu Midia va fi prima dintr-un şir ce s-ar putea finaliza cu întâia rachetă trimisă de amatori în spaţiu.
"Acţiunea de la Capu Midia va fi prima dintr-un program de zboruri în şapte trepte. În cazul în care vom reuşi să atingem fără probleme punctul final, vom avea cea mai rapidă şi mai înaltă rachetă lansată de amatori.Sperăm să atingem peste trei ani o înălţime de 100-120 de km. În SUA se consideră că peste 60 de mile (100 de km, n.r.) se intră în spaţiul cosmic", a mai spus Florin Mingireanu.
Rachetele, fără echipaj uman, ar putea avea rol de sondare a atmosferei înalte, meterorologic sau militar. Din echipa care lucrează la proiect fac parte şapte români.
În urma cu câţiva ani, gălăţeanul Florin Mingireanu a fost selectat de specialiştii de la NASA pentru mai multe colaborări. Florin Mingireanu este în prezent dctorand la Centrul de Tehnică şi Calcul al Universităţii Louisiana (USA). Împreună cu alţi şase pasionaţi de construcţia rachetelor, au pus la punct planul primei incercări româneşti de zbor în spaţiu.
Traiectoria zborurulor va fi observată de astronomii gălăţeni, care la testele de sâmbătă şi-au calibrat aparatele. "Am făcut urmărirea optică a rachetei, practic am încercat să determinăm locul în care a căzut racheta după ce şi-a executat misiunea", a spus Ovidiu Tercu, membru în astroclubul "Călin Popovici" din Galaţi.
Datele obţinute prin lansările de sâmbătă vor fi folosite în cadrul unui proiect al Agenţiei Spaţiale Române, care doreşte dezvoltarea unor tehnologii aerospaţiale utile atât Armatei, cât şi acţiunilor civile.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Un videoclip în care sania lui Moş Crăciun este doborâtă de o rachetă a ruşilor circulă online
-
Avertisment Salvamont: muntele e un loc minunat, dar nu un podium de modă, nu fiţi iresponsabili
-
Avionul Azerbaijan Airlines prăbuşit în Kazahstan: Acuzaţii de doborâre cu rachetă rusească dar Kremlinul refuză să mai ofere informaţii
Citește pe alephnews.ro: Finlanda și Estonia lansează patrule navale în urma suspiciunii de sabotaj rusesc în cazul Estlink 2. Rutte: „NATO va spori prezența în Marea Baltică”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Drumul spre distracția de Revelion e aglomerat: Rute alternative și sfaturi esențiale pentru un drum sigur spre munte
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:32
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
astăzi, 16:08
Un videoclip în care sania lui Moş Crăciun este doborâtă de o rachetă a ruşilor circulă online