- Home
- Life-Inedit
- CLUJ-NAPOCA, (14.06.2017, 14:32)
- Vasile Magradean
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
GALERIE FOTO Îngheţată din lapte de cânepă, lichior din dovleac şi pâine cu cafea verde, create de studenţii USAMV Cluj-Napoca
Aproape 70 de studenţi ai USAMV Cluj-Napoca au expus, miercuri, în cadrul „Festivalului Alimentului”, produse alimentare realizate în cadrul proiectelor de licenţă, printre care îngheţată din lapte de cânepă, lichior din dovleac, pâine cu cafea verde sau dulceaţă din coajă de pepene.
Urmărește
909 afișări
Îngheţată din lapte de cânepă, lichior din dovleac şi pâine cu cafea verde, create de studenţii USAMV Cluj-Napoca
Laura Stan, reprezentant al USAMV, a declarat, miercuri, presei, că multe produse inovatoare prezentate au ca şi bază conceptul de sănătate al consumatorului, iar pornind de la acest aspect, studenţii au urmărit crearea unui produs sănătos.
“Un număr de 68 de studenţi din an terminal de la trei specializări ale Facultăţii de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) şi-au expus produsele realizate de ei la cea de-a şasea ediţie a <<Festivalului Alimentului>> în cadrul proiectelor de licenţă. Unele sunt produse inovatoare, altele sunt tradiţionale, au lucrat un an pentru perfecţionarea unor produse alimentare. Juriul va puncta originalitatea privind utilizarea ingredientelor sau procesul tehnologic. Multe produse inovatoare au ca şi bază conceptul de sănătate al consumatorului, iar pornind de la acest aspect, studenţii au urmărit crearea unui produs sănătos”, a spus Stan.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Denisa Pânzariu a prezentat la “Festivalul Alimentului” o îngheţată vegană cu lapte de cânepă şi infuzie de iasomie şi fructe denumită “Iveg”, despre care spune că un produs “sănătos”.
“M-am gândit la o îngheţată pentru că este vară, este o alternativă pentru persoanele cu intoleranţă la lactoză sau care nu pot consuma lapte de origine animală. Am folosit lapte obţinut din seminţe decorticate de cânepă, care conţine proteină, apoi mango, banane, infuzie de iasomie, cu efect calmant, şi cred că după consumarea unui astfel de produs oricine se va simţi mult mai bine. Reglează colesterolul şi tensiunea arterială, poate fi consumată şi de copii. Are un gust deosebit şi cred că este o alternativă la îngheţata de pe piaţă”, a spus Pânzariu.
Potrivit acesteia, trei globuri cu îngheţată vegană ar costa între 7 şi 12 lei, în funcţie de gramaj.
Loredana Cumpănă a valorificat coaja de pepene verde, care se aruncă de obicei, şi a făcut o dulceaţă fortifiată cu suc de cătină şi coacăze negre, pentru a aduce un aport de vitamine şi antioxidanţi.
“Are un gust dulce, se poate pune pe pâine, pe biscuiţi, dar şi pe anumite salate. Am mers pe o variantă de dulceaţă care să se poată folosi, să se poată găsi în magazine şi cred că s-ar găsi un producător interesat. Astfel, dintr-un pepene verde nu s-ar mai arunca decât sâmburii, dar poate facem ceva şi cu ei”, a spus aceasta.
Colega ei, Claudia Mureşan, a prezentat tot un produs care valorifică un reziduu alimentar, şi anume coaja de portocală, şi a creat o dulceaţă în care a mai adăugat piper roşu şi ulei de cătină.
“Poate fi încorporată în produse de patiserie sau cofetărie”, a precizat studenta.
Ana Runcanu a expus pâine cu cafea verde, despre care spune că este “un produs deosebit”.
“Cafeaua verde introdusă în făina integrală aduce proprietăţi antioxidante, este măcinată şi amestecată cu făină şi turmeric”, a spus Runcanu.
Ana Maria Ilaş a pregătit un produs inovativ, în ton cu tendinţele pieţei, cidrul de mere cu suc de sfeclă roşie “Ruby”, care poate ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare şi are 5% alcool, iar Paul Călugăr s-a prezentat cu un lichior de dovleac, obţinut din piure de dovleac, zahăr, alcool rafinat, extract de vanilie pentru aromatizare, care are 20% alcool.
“Dovleacul este o materie primă relativ ieftină, poate fi folosit la scară industrială. S-ar putea să vedem acest lichior servit în baruri, dar şi folosit în cocktail-uri”, a menţionat studentul.
Colega sa, Andreea Turcu a expus ruladă carne de pui cu caise, care are o aromă şi un gust deosebit.
“Caisele influenţează carnea de pui, îi scad umiditatea şi grăsimea, m-am gândit să valorific caisele deshidratate, acestea sunt bogate în vitamine, minerale, sunt sănătoase. Nu mai este ceva similar pe piaţă şi sper să fie vreun producător interesat”, a precizat Turcu.
Galerie foto
Citeşte şi: Câinii au un simţ al dreptăţii înnăscut. Ce se întâmplă când intră în contact cu oamenii
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe