- Home
- Life-Inedit
- CRAIOVA, (11.03.2017, 08:00)
- Ana Maria Constantinescu
GALERIE FOTO Pachete speciale de turism în ţară şi în străinătate, la Târgul de Turism al Olteniei
Pachete speciale pentru sărbătoarea Floriilor, dar şi pentru 1 Mai şi Rusalii sunt prezentate, de vineri, la Târgul de Turism al Olteniei, unde turiştii sunt atraşi şi de meşteri populari care fac demonstraţii, dar şi de dasatori şi interpreţi populari, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
426 afișări
Pachete speciale de turism în ţară şi în străinătate, la Târgul de Turism al Olteniei
Aproximativ 70 de expozanţi, agenţii şi asociaţii de turism, hoteluri şi restaurante, companii de transport, muzee şi teatre îşi prezintă, de vineri, ofertele în cadrul Târgului de Turism al Olteniei, care are loc la Craiova.
Târgul de Turism al Olteniei, cel mai mare eveniment expoziţional din Oltenia dedicat industriei turismului, a debutat vineri, concomitent cu prima ediţie a Horeca Expo Oltenia - expoziţie de echipamente, mobilier şi dotări pentru hoteluri şi restaurante, urmând a se defăşura până duminică, în incinta Centrului Multifuncţional Craiova.
„Avem reduceri de 10% pentru toate ofertele noastre. Avem pachete speciale de Florii, de 1 Mai, de Rusalii şi ofertele de vară, cu sau fără tratament. Pentru Paşte nu mai avem locuri, s-a rezervat tot încă din luna ianuarie”, a spus, pentru MEDIAFAX, reprezentanta unui hotel din judeţul Vâlcea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
În schimb, repezentanţii Muzeelor Olteniei încearcă să atragă turişti promovând arta tradiţională, astfel că, la standul Muzeului Judeţean Gorj, vizitatorii sunt întâmpinaţi de meşteri populari care oferă şi demonstraţii.
„Am venit la acest târg cu produse ceramice specifice Gorjului, căni pentru apă, pentru vin, ceşcuţe de ţuică, vase uzuale de diferite forme şi mărimi. Sperăm să fie lumea interesată. Ne încurcă ploaia, dar aşteptăm vizitatorii”, a spus unul dintre meşterii gorjeni.
Ii, covoare şi alte ţesături tradiţionale pot fi găsite la standul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj.
„Avem foarte multe obiecte astăzi la stand. Avem trei ateliere de ţesături din Dolj, reprezentative pentru zona noastră. Cel mai vechi este atelierul de la Argetoaia, un atelier creat în urmă cu foarte mulţi ani care, din păcate, nu funcţionează aşa cum ar trebui să funcţioneze. Este susţinut mai mult din pasiune de lucrătoarele de acolo, de la Argetoaia. Avem atelierul Altiţa Dăbuleniului, care vine cu ii şi cu scoarţe, dar şi atelierul covorului oltenesc de la Măceşu de Jos, un atelier care are mai puţin de un an, dar care este unul respectabil, lucrează tradiţional, cu materiale tradiţionale şi cu lucrători din zonă. Avem şi obiecte decorative pe lemn. Noi îi încurajăm pe cei care lucrează în aceste ateliere şi ei cooptează lucrători. Sunt foarte mulţi tineri care îşi doresc să înveţe să lucreze”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Amelia Etegan, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj.
În plus, reprezentanţii Centrului au adus la târg grupuri de dansatori şi interpreţi de muzică populară.
Şi Universitatea din Craiova este prezentă la acest târg, încercând să promoveze două obiective, dar şi să atragă studenţi.
„Avem casele monument, cum este Casa Universitarilor, aflată în patrimoniul de suflet al oraşului şi propunem atenţiei publicului şi Vila Mircea şi staţiunea didactică Banu Mărăcine. Sunt bijuterii ale oraşului pe care comunitatea ar fi bine să le redescopere”, a precizat Xenia Negrea, lector universitar doctor al Universităţii din Craiova.
Pe lângă promovarea turismului, La Târg se încearcă şi promovarea agenţilor economici din industria conexă, a furnizorilor de echipamente, produse, accesorii şi servicii care sunt folosite în această industrie, de la alimente, băuturi, echipamente, mobilier, articole textile la utilaje şi software, dar şi hotelurilor, restaurantelor, barurilor, cafenelelor şi bucătarilor profesionişti.
Galerie foto
„Cele două evenimente reunesc preponderent expozanţi din regiunea Olteniei, dar nu vor lipsi nici expozanţi din restul ţării şi din străinătate. Ne propunem promovarea turismului autohton pe plan internaţional, atragerea cu o multitudine de oferte speciale, promoţii, tombole a unui număr cât mai mare de persoane care intenţionează să îşi planifice sau să îşi achiziţioneze vacanţă şi, de ce nu, crearea de locuri de muncă în industria turismului şi industria HORECA”, a declarat Nicoleta Dicoiu, reprezentant al organizatorilor Târgului.
Primăria Craiova pune la dispoziţie, pe perioada Târgului, transport gratuit cu autobuzul, tur-retur, din oră în oră, în zilele de sâmbătă şi duminică, din centrul oraşului până la locul de desfăşurare a evenimentului.
Citeşte şi: VIDEO Jennifer Lopez şi-a vândut VILA din Los Angeles. Pentru ce sumă a fost dispusă să renunţe la reşedinţa LUXOASĂ
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. În lipsă de afecțiune, oamenii dezvoltă sentimente față de sistemele de Inteligență Artificială
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Proiectul Stargate va revoluționa infrastructura A.I. Cât au investit giganții din industrie și cum vede Trump inițiativa
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Pensionarii din România care au muncit între acești ani ar putea primi 400 de lei în plus, începând cu 1 februarie 2025
CANCAN.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe