Potrivit Reuters, spectacolul lui Kirk Douglas durează 90 de minute, spectatorii putând savura poveştile relatate de actor, care este "ajutat" de numeroase proiecţii cu scene din filmele în care a jucat.
În partea considerată cea mai emoţionantă a reprezentaţiei, Kirk Douglas aduce un omagiu fostelor "capete încoronate" de la Hollywood cu care a colaborat pe marele ecran: Lana Turner, Gregory Peck, Fred Astaire, Jack Lemmon, Walter Matthau, John Wayne, Franck Sinatra şi, în special, Burt Lancaster. Totodată, actorul se referă şi la viaţa personală, întrebându-se, retoric, dacă a fost un tată bun pentru copiii săi.
De asemenea, Kirk Douglas a ţinut să vorbească publicului despre călătoria lui prin viaţă, despre lupta depusă pentru a-şi croi un drum, pentru a se desprinde de sărăcie şi a-şi întemeia o carieră, o familie şi o personalitate, care a schimbat barierele profesionale din industria cinematografiei americane, dar şi foarte multe prejudecăţi naţionale.
Explicând motivaţia care l-a determinat să urce din nou pe scenă, Kirk Douglas a vorbit despre nevoia actorului de a juca. Douglas a suferit, în 1991, un accident cerebral în urma căruia i-a fost afectată capacitatea de a vorbi.
Ultimele două reprezentaţii din această mini-serie de patru spectacole vor avea loc vineri (13 martie) şi sâmbătă (14 martie), la Kirk Douglas Theatre din Los Angeles.
Kirk, fiul unor imigranţi evrei ruşi analfabeţi, a jucat în aproximativ 80 de filme, multe devenite clasice. Printre acestea se numără "Spartacus", "Urâtul şi frumosul", "Van Gogh", "20.000 de leghe sub mări".
Ultima dată a putut fi văzut pe marele ecran alături de o parte dintre membrii familiei sale, în filmul "În familie" (2003), în care a jucat şi Michael Douglas.