- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (21.11.2019, 09:58)
- Razvan Tupa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Gaudeamus 2019 | Spionaj chinez, efectele corupţiei şi disidenţă, în a doua zi de târg
Elevi, disidenţă, politică, spionaj chinez şi efectele corupţiei marchează punctele principale în cele şase recomandări MEDIAFAX pentru joi, cea de-a doua zi a Târgului de carte Gaudeamus ajuns la ediţia XXVI, pentru prima dată în pavilonul B2, de la Romexpo.
Urmărește
587 afișări
Gaudeamus 2019 | Spionaj chinez, efectele corupţiei şi disidenţă, în a doua zi de târg
În cea de-a doua zi a târgului Gaudeamus 2019, evenimentele programate de edituri încep să se înmulţească. Încă de la festivitatea de deschidere, Ion Caramitru şi Mircea Dinescu, în calitate de co-preşedinţi ai evenimentului au vorbit despre impresia pe care o are un cititor care se poate simţi dezorientat în faţa ofertei editoriale tot mai bogate. Din multitudinea de evenimente ale zilei de joi, MEDIAFAX prezintă şase momente cu teme care pornesc de la dezbaterea privind interesul cititorilor tineri până la prezentarea unui volum care analizează corupţia prin prisma relaţiei dintre sfera morală şi cea politică şi prin prisma raportului dintre individ şi sistemul de guvernare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Liderul suprem al Iranului spune că inamicii vor primi un „răspuns zdrobitor”
-
Alegeri SUA 2024: Cum este ales preşedintele SUA. De ce un candidat care obţine cele mai multe voturi poate să piardă alegerile
-
Datoria publică a României a crescut în august la 886,9 miliarde de lei, ajungând la 52,7% din PIB
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
De la ora 14.00, la standul Editurii Muzeului Literaturii Române este programată o discuţie cu elevii pe tema ”Ce mai citesc adolescenţii azi?”. Participă Vasile Ernu şi Nona Ropota.
Meteor Press lansează la ora 17.00 volumul ”Filosofi şi teologi actuali”, de Andrei Marga. Alături de autor participă Cristian Iftode, de la Facultatea de Filosofie din Universitatea Bucureşti, Bedros Horasangian şi Adrian Cioroianu, ambasador Unesco.
”Un scriitor contra dictaturii” este dezbaterea şi lansarea de carte programată de editura Eikon, de la ora 17.30, pornind de la volumul ”Unde am greşit”, de Paul Goma. Participă Radu Boroianu, Liliana Corobca, Christian Crăciun şi Mariana Sipoş. Mariana Sipoş, îngrijitoarea acestei ediţii, este scriitoare, traducătoare, jurnalistă, critic şi istoric literar, diplomat. Îşi începe activitatea de realizator tv odată cu inaugurarea primului post particular de televiziune din România (Tele7abc), în toamna anului 1994. Este realizatoarea primei emisiuni în care românii l-au putut vedea şi auzi pe Paul Goma, în noiembrie 1994. Până atunci, timp de aproape cinci ani de la căderea comunismului, nimănui din televiziunea publică nu i-a trecut prin cap să facă un interviu cu Paul Goma la Paris. Cu prilejul celei mai recente vizite la Paul Goma, în mai 2019, a obţinut pentru Editura Eikon, acordul de a publica volumul ”Unde am greşit?”.
De la ora 18.00 are loc lansarea romanului Orangeboy de Patrice Lawrence, câştigător al Bookseller YA Prize şi Waterstone’s Prize for Older Children's Fiction. Invitate: Cristina Foarfă (jurnalist cultural), Cristina Nacea (traducătoare) şi Dumitriţa Socianu (blogger), la standul editurii Gama.
De la 18.30 Meteor Press lansează volumul ”Serviciile secrete chineze. Din vremea lui Mao până în zilele noastre”, de Dan Pavelescu şi Eugen Damian. Invitaţi sunt Cristian Troncotă, Iulian Fota şi Bedros Horasangian.
În intervalul 18.30-20.00 este prezentat volumul „Corupţia ucide?”, coordonat de Oana Zamfirache. La lansare sunt anunţaţic Alec Bălăşescu, Raluca Feher, Şerban Marinescu, Emilian Mihailov, Dorina Pătrunsu, Laurenţiu Ungureanu şi Oana Zamfirache, la standul Curtea Veche Publishing
A XXVI-a ediţie a Târgului de carte Gaudeamus Radio România din Bucureşti se desfăşoară sub semnul aniversării a 30 de ani de la momentul istoric al Revoluţiei Române din Decembrie 1989. Peste 8.000 mp de standuri care găzduiesc sute de mii de titluri şi aproape 900 de evenimente, lansări şi prezentări de carte, sesiuni de autografe şi dezbateri cu teme ce acoperă un spaţiu vast, de la ficţiune şi suspans până la gastronomie şi poezie, îi aşteaptă pe cei care vor trece pragul târgului de miercuri până duminică.
Ca şi la ediţiile precedente, numeroase categorii de publicau accesul gratuit: preşcolari, elevi, studenţi, cadre didactice, bibliotecari, profesionişti din domeniile editorial/educaţional, membrii uniunilor de scriitori, jurnalişti, pensionari, persoane cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora, grupuri organizate. Pentru vizitatorii care nu se încadrează în aceste categorii, accesul în incintă se va face pe baza biletelor (în valoare de 5 lei) şi a abonamentelor de intrare (în valoare de 10 lei, valabile pentru toată perioada), care vor constitui totodată şi suportul pentru Tombola Gaudeamus. Programul de vizitare este zilnic între orele 10.00 şi 20.00.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Citește pe alephnews.ro: Prințul Andrew se confruntă cu dificultăți financiare după ce Regele Charles i-a anulat alocația regală
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Citește și: Elizabeth Banks sugerează că bărbaţii sunt de vină pentru că filmul ”Îngerii lui Charlie” este un eşec de box office
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Uraganele reprezintă o amenințare gravă pentru sănătatea publică. Care sunt bolile mortale nou apărute
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:15
Tomac: Votul va decide dacă R. Moldova face un salt uriaş înainte sau un pas la fel de mare înapoi
-
astăzi, 22:04
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 983. SUA anunţă un nou ajutor militar pentru Ucraina / Zelenski le cere aliaţilor să nu mai privească, ci să acţioneze în privinţa Coreei de Nord / Forţele ruseşti domină frontul din estul Ucrainei / Ucraina va produce rachete antidrone împreună cu un producător belgian