- Home
- Life-Inedit
- LOS ANGELES, (12.03.2010, 10:47)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Genomul actriţei Glenn Close, secvenţiat în numele ştiinţei
Genomul actriţei Glenn Close a fost secvenţiat, artista americană alăturându-se astfel arhiepiscopului Desmond Tutu şi pionierului secvenţierii genomice Craig Venter pe lista restrânsă a celebrităţilor care au acceptat ca genomul lor să fie secvenţiat în numele ştiinţei.
Urmărește
36 afișări
Genomul actriţei Glenn Close, secvenţiat în numele ştiinţei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Glenn Close a declarat că "oferta primită a fost mult prea bună pentru a fi neglijată".
"Pentru mine, orice lucru care conduce la progresul ştiinţei merită efortul. A fost destul de intens mediatizat faptul că în familia mea există antecedente în ceea ce priveşte bolile mintale", a declarat actriţa americană.
Glenn Close, în a cărei familie există membri care suferă de sindromul bipolar şi de schizofrenie, este fondatoarea organizaţiei non-profit BringChange2Mind, care contribuie la informarea publicului larg despre maladiile mintale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Noile tehnologii de secvenţiere a genomului, precum cea folosită de compania Illumina din San Diego, care a secvenţiat genomul actriţei Glenn Close, şi-au redus considerabil costurile de realizare. Secvenţierea totală a genomului uman permite obţinerea unei reţete genetice care defineşte fiecare individ.
Dacă la începutul cercetărilor din acest domeniu, secvenţierea primului genom uman a costat 3 milioane de dolari şi a avut nevoie de peste un deceniu pentru a fi realizată, compania Illumina cere în prezent suma de 48.000 de dolari pentru o secvenţiere genetică, precum cea făcută de Glenn Close. Reprezentanţii acestei companii nu au precizat dacă i-au cerut actriţei americane să plătească această sumă.
Oamenii de ştiinţă consideră că noile tehnologii vor reduce şi mai mult preţul acestei proceduri, care va ajunge în cel mult cinci ani la tariful de 1.000 de dolari, o sumă mai mică decât preţul actual pe care un pacient trebuie să îl plătească pentru a realiza o radiografie avansată, numită imagistică computerizată.
Specialiştii speră ca prin alcătuirea întregii hărţi genetice a ADN-ului unei persoane să identifice cauzele genetice ale maladiilor obişnuite sau riscul acelei persoane de a suferi de o anumită maladie genetică. În opinia specialiştilor, această practică va deveni în viitor o procedură de rutină în lumea medicală.
Actriţa americană Glenn Close a declarat că va discuta cu un specialist în genetică pe parcursul lunilor viitoare pentru a analiza împreună rezultatele acestor analize. Dacă va exista vreun element în genomul ei care va prezenta vreun interes ştiinţific, actriţa a promis că îl va face public.
Glenn Close şi-a început cariera cinematografică jucând în filmul "Lumea lui Garp", o adaptare după romanul lui John Irving, lansată în 1981, după care a realizat roluri memorabile în filme precum "Atracţie Fatală" (1987), alături de Michael Douglas, "Legături periculoase" (1988) şi "Misterul familiei Von Bulow" (1990).
După succesul repurtat cu "101 Dalmaţieni", în care a interpretat rolul Cruellei De Vil, Glenn Close a apărut cu precădere în diferite seriale de televiziune poliţiste sau cu tematică judiciară: "The Shield - Lege şi fărădelege" şi "Damages", care i-a adus un premiu Emmy în vara lui 2008.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:26
Ciolacu: În acest moment avem o coaliţie majoritară în Parlamentul României
-
astăzi, 16:20