George Clooney regizează o dramă despre revoluţia din Cuba

George Clooney va regiza filmul "The Yankee Comandante", o dramă militară despre un american care a luptat în revoluţia din Cuba.

Urmărește
121 afișări
Imaginea articolului George Clooney regizează o dramă despre revoluţia din Cuba

George Clooney (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Filmul "The Yankee Comandante", produs de compania The Focus Features, are la bază un articol publicat în The New Yorker despre singurul străin, în afară de Che Guevara, care a primit titlul de "Comandante" în Cuba, luptând alături de Fidel Castro şi de alţi rebeli cubanezi pentru a răsturna regimul lui Fulgencio Batista, informează hollywoodreporter.com.

Articolul, scris de David Grann şi apărut în numărul din 28 mai al publicaţiei The New Yorker, prezintă povestea americanului William Alexander Morgan, care a luptat în revoluţia cubaneză. Acţiunile sale au atras atenţia fostului director FBI, J. Edgar Hoover.

Acest film nu va fi însă următorul proiect în calitate de regizor pentru George Clooney. Actorul şi regizorul american lucrează în prezent la o adaptare pentru marele ecran a cărţii "The Monuments Men", pe care intenţionează să o regizeze. În calitate de actor, Clooney urmează să apară alături de Sandra Bullock în drama SF 3D "Gravity", regizată de Alfonso Cuaron.

George Clooney şi-a câştigat renumele ca actor, producător, producător executiv, scenarist şi regizor, dar şi ca activist dedicat cauzelor umanitare. În 2006, George Clooney a primit un premiu Oscar pentru rolul din "Syriana", pentru care a câştigat şi Globul de Aur. Actorul a mai fost nominalizat la premiile Academiei americane la diverse categorii, pentru filmele "Noapte bună şi noroc", "Michael Clayton", "Sus, în aer/ Up in the Air", "Descendenţii/ The Descendants", "Ziua trădătorilor/ The Ides of March".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici