Prima pagină » Life-Inedit » Georges Méliès. Google îl sărbătoreşte pe celebrul regizor prin primul său doodle virtual reality/ 360°

Georges Méliès. Google îl sărbătoreşte pe celebrul regizor prin primul său doodle virtual reality/ 360°

Google îl sărbătoreşte, joi, pe legendarul regizor francez şi iluzionist Georges Méliès, prin primul său doodle virtual reality, un scurtmetraj animat 360° intitulat "Back to the Moon".
Georges Méliès. Google îl sărbătoreşte pe celebrul regizor prin primul său doodle virtual reality/ 360°

Doodle-ul 360° – sau, mai corect, scurtmetrajul – poate fi vizionat pe toate dispozitivele, mobile, desktop, de realitate virtuală şi este disponibil în toată lumea.

Creat în colaborare cu Google Spotlight Stories, Google Arts and Culture şi Cinémathèque Française, doodle-ul marchează data lansării filmului cult regizat de Méliès „À la conquête du pôle” (1912).

Un tribut adus stilului romantic şi aventuros al lui Méliès, filmul scurt mut, intitulat „Back to the Moon”, urmăreşte un iluzionist nefericit, îndrăgostit de o regină, care este răpită de un personaj malefic. La finalul clipului, creatorii au introdus un tribut adus filmului lui Méliès din 1902 „Le Voyage dans la Lune”, iar o referire la acesta se află şi în titlul scurtmetrajului.

„Méliès a adus magia în cinematografie prin zeci de trucuri şi iluzii”, spun creatorii. „Ce altă cale mai bună să îi aducem un omagiu decât folosind cele mai inovatoare unelte pe care le avem pentru a spune poveşti astăzi: realitatea virtuală!”, au mai spus aceştia.

Marie-Georges-Jean Méliès, cunoscut ca Georges Méliès (8 decembrie 1861 – 21 ianuarie 1938), a fost un iluzionist francez şi regizor care a avut o contribuţie semnificativă la dezvoltarea cinematografiei, din punct de vedere tehnic şi narativ, în anii de început ai celei de-a şaptea arte. A fost un inovator în ceea ce priveşte efectele speciale, iar filmele sale, precum „Le Voyage dans la Lune” (1902) şi „Voyage à travers l’impossible” (1904), sunt considerate capodopere ale începuturilor genului SF.

Google îşi modifică logoul ocazional, pentru a celebra un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.