Ghidul manierelor elegante de Sfântul Valentin

Pe măsură ce Sfântul Valentin se apropie, multe persoane se gândesc la flori şi la o cină romantică, însă nu şi la momentele stânjenitoare, provocate de telefonul care sună în timpul întâlnirii cu persoana iubită sau la pauzele lungi din conversaţie când se aşteaptă nota de plată de la restaurant.

Urmărește
138 afișări
Imaginea articolului Ghidul manierelor elegante de Sfântul Valentin

Ghidul manierelor elegante de Sfântul Valentin (Imagine: Mediafax Foto)

Astfel de momente mai puţin plăcute pot apărea destul de des în timpul întâlnirilor ocazionate de această sărbătoare, însă ele pot fi evitate cu un minim de pregătire.

Regulile de etichetă impun faptul ca atenţia unei persoane să nu fie distrasă atunci când se află în compania unei alte persoane. Această regulă are o importanţă dublă atunci când este vorba de o întâlnire romantică şi o importanţă triplă atunci când miza este mare, aşa cum se întâmplă de Sfântul Valentin.

Telefoanele mobile nu reprezintă dispozitive "nepoliticoase" în sine, însă atunci când ajung în mâinile unor persoane care uită să le oprească în timpul unei întâlniri, ele pot deveni un motiv care provoacă stupefacţie şi ridicări din sprâncene din partea partenerului.

Acelaşi lucru este valabil pentru mesajele text. De ce trebuie să scrieţi sau să răspundeţi unei alte persoane, prin SMS, în timpul unui astfel de moment romantic şi special? De obicei, oamenii nu devin nepoliticoşi în mod intenţionat, ci pur şi simplu uită de prezenţa celor din jur atunci când sunt sunaţi pe telefonul mobil sau când răspund unui mesaj text.

Împărţirea notei de plată a devenit în prezent o practică curentă, de care nimeni nu trebuie să se ruşineze. Atunci când există dubii în privinţa persoanei care trebuie să achite nota, o altă regulă de politeţe impune ca persoana care cere nota să o şi plătească.

O parte dintre femei preferă ca partenerul lor să achite nota la restaurant, însă nu toate gândesc astfel. În societatea actuală nu mai există o regulă fixă în privinţa acestui aspect, însă există totuşi câteva modalităţi concrete care îi ajută pe parteneri să depăşească acest moment cu bine, indiferent de maniera în care se soluţionează acest aranjament financiar. Soluţia perfectă este ca partenerii să stabilească dinainte cine va plăti nota, cu mult timp înainte de sosirea chelnerului la masă, pentru a nu-l face pe acesta să aştepte.

Nu este greşit să vă oferiţi să plătiţi nota, sau să participaţi la achitarea ei, însă este indicat să vă opriţi repede atunci când partenerul insistă să o plătească. Continuarea unei astfel de "târguieli" distrage atenţia cuplului de la caracterul romantic al întâlnirii, deplasând accentul asupra banilor, care nu reprezintă unul dintre cele mai romantice (sau politicoase) subiecte de conversaţie.

În trecut, sărbătoarea de Sfântul Valentin a reprezentat o zi foarte riscantă pentru bărbaţi. Dacă se descurcau bine, ei deveneau "eroii zilei". Dacă gafau, riscau să nu îşi petreacă noaptea alături de iubita lor.

În prezent însă, întâlnirea romantică de Sfântul Valentin a devenit o sarcină echitabilă, la organizarea căreia participă ambii parteneri.

Indiferent cine deţine controlul majoritar asupra acestei organizări, nu trebuie să scăpaţi din vedere câteva aspecte importante:

  • Dacă nu ştiţi să gătiţi, faceţi rezervări la restaurant. Cu cât mai devreme, cu atât mai bine. Cele mai bune şi mai populare restaurante fac rezervări cu mult timp înainte de data de 14 februarie. Nu uitaţi să închiriaţi din timp, totodată, serviciile unei bone pentru copii.

  • Cumpăraţi din timp felicitarea de Sfântul Valentin. Nu trebuie să aşteptaţi până în ultima clipă pentru a o cumpăra, deoarece riscaţi să nu mai găsiţi decât acele modele de felicitări care conţin mesaje ridicole sau siropoase.

  • Declaraţi-vă dragostea cu ajutorul florilor. Atunci când nu ştiţi ce cadou să cumpăraţi, cumpăraţi-i partenerului un buchet de flori. Clasicul buchet de trandafiri roşii semnifică dragostea sau pasiunea, iar florile roz, galbene sau albe pot transmite diverse mesaje, care merg de la admiraţie, fericire şi până la prietenie. Încercaţi să vă amintiţi care sunt florile preferate ale persoanei iubite.

  • Momentele speciale şi importante nu înseamnă neapărat ceva costisitor. Orice persoană care are un buget limitat, ar trebui să îşi planifice aceste cheltuieli în mod corespunzător. Nu este deloc sexy să ţi se refuze cartea de credit într-un restaurant şi cu siguranţă acest moment va distruge romantismul. În schimb, puteţi să preparaţi o cină romantică la domiciliu. Lumânările şi ciocolata reprezintă alegeri deloc costisitoare care pot da tonul unei seri romantice. Nu este nevoie de bani pentru a scrie bileţele de dragoste, pentru a alege un film romantic de urmărit împreună cu partenerul sau pentru a cânta "cântecul preferat al cuplului" după desert.

  • Păstraţi-vă bunele maniere la masă. Nimic nu ar putea distruge mai repede romantismul acestei întâlniri, decât o persoană care mestecă având gura deschisă sau care îşi ţine furculiţa ca pe o armă medievală. Sfaturi pentru domni: deschideţi uşa înaintea partenerei, invitaţi-o să se aşeze, îndepărtând uşor scaunul ei de masă, fiţi pregătiţi să comandaţi şampanie şi nu ezitaţi să iniţiaţi conversaţia în timpul cinei. Dacă vă aflaţi la începutul unei relaţii, nu permiteţi emoţiilor să vă disturbe, zâmbiţi şi păstraţi contactul vizual cu partenera.

  • Nu cedaţi în faţa "propagandei". Chiar şi atunci când partenera sau partenerul susţine că nu este deloc interesată sau interesat de "propaganda" ocazionată de Sfântul Valentin, folosiţi această ocazie ca pe o oportunitate de a-i transmite cât de mult o/ îl iubiţi sau apreciaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici