- Home
- Life-Inedit
- TIMIŞOARA, (30.11.2016, 16:52)
- Adriana Mit
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Globuri personalizate şi covoare ţesute manual cu furculiţa, la o expoziţie -FOTO
Globuri personalizate cu fotografia persoanelor dragi, papuci din lână, ornamente din ceramică pentru pomul de Crăciun, covoare ţesute manual cu furculiţa şi produse tradiţionale precum ţuică de prune sau mălai copt la tavă sunt prezentate la Timişoara, în cadrul unei expoziţii cu vânzare.
Urmărește
580 afișări
Globuri personalizate şi covoare ţesute manual cu furculiţa, la o expoziţie -FOTO (Imagine: Mediafax Foto)
Expoziţia “Serbarea Crăciunului” are loc în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie, la Centrul Regional de Afaceri din Timişoara, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Expoziţia este organizată în special pentru cei care sunt în căutarea de idei de cadouri pe care să le ofere persoanelor dragi de Moş Nicolae sau de Crăciun.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
Astfel, potrivit organizatorilor, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, la acţiune participă peste 60 de expozanţi, majoritatea producători.
“Expozanţii sunt veniţi din multe zone din întreaga ţară şi aduc tot ceea ce se poate constitui într-un cadou pentru copii sau pentru părinţi. Totodată, avem şi o serie de produse româneşti, printre care şi covoare ţesute manual cu furculiţa, dar şi produse alimentare din zona Caraşului, precum brânzeturi, cârnaţi de casă, pălincă sau ţuică de casă”, a declarat Roxana Bonchiş, organizatorul evenimentului.
Printre ideile de cadouri prezentate la “Serbarea Crăciunului” se numără şi globuri personalizate cu fotografia persoanelor dragi.
“Din anul 2013 am început să confecţionez globuri handmade, din dragoste pentru Crăciun. Tehnica se numeşte peticire, folosesc materiale de foarte bună calitate, saten şi mătase. Aplic, de asemenea, o imagine pe o parte a globului, la cererea clientului. Preţul diferă de la 20 la 40 lei, în funcţie de dimensiunea globului şi de materialele folosite. Merge destul de bine treaba, am cumpărători. Oamenii apreciază munca, spun că ceea ce fac e artă, e ceva mai deosebit”, a povestit, pentru MEDIAFAX, Angela Fiat, din Timişoara.
De asemenea, la expoziţie sunt prezenţi şi producători care realizează papuci din lână, care se vând cu 40 lei, beţe de Moş Nicolae lucrate manual, care costă 10 lei, dar şi ornamente naturale pentru Crăciun sau din ceramică, care pot fi prinse în brad, cu mesaje precum “Te iubesc”, “Sărbători fericite” sau “Dacă poţi visa, poţi realiza”.
Totodată, la “Serbarea Crăciunului” participă şi un producător din judeţul Caraş-Severin care oferă doar produse alimentare tradiţionale româneşti, precum ţuică de prune sau de mere, mălai copt la tavă, unt de casă sau telemea.
Mădălina Duicu, din comuna Cornereva, spune că este învăţător, iar după ce termină orele se ocupă de ferma pe care o are împreună cu soţul.
“Avem o plantaţie foarte mare de aproape şapte hectare de pomi fructiferi şi avem şi o gospodărie cu mai multe vaci, oi, de unde provine şi telemeaua foarte grasă de oaie, caş dulce, unt de casă, care este specialitatea noastră, mălai de casă copt pe vatră, pe care le oferim clienţilor. Tot ce avem noi bun şi sănătos în gospodărie aducem cu drag la cumpărători. Facem şi pălincă de prune, mere sau pere. Toate produsele sunt naturale. Nicăieri nu ieşi în câştig, dacă nu depui efort. E multă muncă, dar eu zic că merită, aşa de satisfăcut te simţi. Şi noi am avut posibilitatea să plecăm în străinătate, dar nu ştiu, greu ne desprindem de locurile natale. Eu cred că şi românii îşi iubesc patria, pentru că altfel nu ar sta aici”, consideră Mădălina Duicu.
Intrarea la expoziţia “Serbarea Crăciunului” este liberă.
Citeşte şi: Fotografii neretuşate cu Nicole Kidman, Penelope Cruz şi Kate Winslet pentru Calendarul Pirelli 2017 - FOTO
Citeşte şi: Cea mai bătrână persoană din lume a împlinit 117 ani. Ce spune despre secretul longevităţii
Citeşte şi: Cum arată noul dom de oţel al reactorului avariat de la centrala nucleară de la Cernobîl. E mai înalt decât Statuia Libertăţii şi de 3 ori mai greu decât Turnul Eiffel
Citeşte şi: Actriţa Amanda Seyfried va deveni mamă pentru prima oară. Motivul pentru care nu va purta rochie de mireasă la căsătoria sa
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe