- Home
- Life-Inedit
- LOS ANGELES, (08.01.2018, 08:49)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Globurile de Aur 2018, o celebrare a luptei împotriva abuzurilor sexuale, după "scandalul Weinstein" / Seth Meyers "Suntem în 2018, marijuana e în sfârşit permisă, iar hărţuirea sexuală, în sfârşit, nu"
Gala Globurilor de Aur 2018, care a avut loc duminică seară, la Los Angeles, a celebrat lupta împotriva abuzurilor sexuale la Hollywood şi nu numai, după valul de şoc provocat de "scandalul Weinstein", premiile fiind atribuite unor producţii TV şi filme ce au prezentat personaje feminine puternice.
Urmărește
1181 afișări
Globurile de Aur 2018, o celebrare a luptei împotriva abuzurilor sexuale, după "scandalul Weinstein": Seth Meyers "Suntem în 2018, marijuana e în sfârşit permisă, iar hărţuirea sexuală, în sfârşit, nu"
Drama "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri", de Martin McDonagh, conduce în topul premiilor dedicate cinematografiei, cu patru Globuri de Aur, în timp ce serialul HBO "Big Little Lies" a dominat categoriile dedicate televiziunii, cu patru trofee din şase nominalizări.
Nu în ultimul rând, vedeta TV Oprah Winfrey a primit premiul Globul de Aur pentru întreaga carieră (Cecil B. DeMille Award).
"Să ne spunem propriul adevăr este cea mai puternică unealtă pe care o avem. Mă simt în mod particular mândră şi inspirată de toate femeile care s-au simţit suficient de puternice să vorbească şi să îşi împărtăşească poveştile personale", a declarat Winfrey în timpul galei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
Ursula von der Leyen, la 35 de ani de la Revoluţie: România şi Europa onorează sacrificiul românilor
"De prea mult timp, femeile nu erau auzite sau crezute dacă îndrăzneau să spună adevărul în faţa puterii acestor bărbaţi. Dar s-a terminat cu ei! S-a terminat cu ei", a mai spus Winfrey, stârnind ovaţii, dar şi lacrimi în rândul actriţelor care au participat la gala organizată la Beverly Hilton Hotel din Los Angeles, de Asociaţia presei străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association), potrivit AFP.
The New York Times a publicat, la începutul lunii octombrie 2017, o anchetă despre comportamentul de "prădător sexual" al producătorului de cinema Harvey Weinstein. Peste o sută de femei, printre care Ashley Judd, Rose McGowan, Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie, Rosanna Arquette, Asia Argento şi Cara Delevingne, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire, agresiune sexuală şi viol. Trei anchete sunt în curs, deschise de autorităţile din Londra, New York şi Los Angeles. Între timp, Weinstein a fost înlăturat din rândul membrilor Academiei de film americane, Academiei de film britanice şi Sindicatului regizorilor americani. În prezent, autorităţile investighează şi dacă producătorul de film nu a deturnat fonduri cu scopul de a păstra secrete faptele sale.
Însă consecinţele acestui scandal au depăşit colinele oraşului Los Angeles. Scandalul nu s-a limitat la industria cinematografiei, atingând şi oficiali ai marilor companii, precum Disney şi Amazon, dar şi zona media.
De asemenea, printre vedetele acuzate de abuz sexual se numără actorul Kevin Spacey, regizorul Bryan Singer, actorul Dustin Hoffman, producătorul muzical Russell Simmons, actorul de comedie Louis CK şi actorul Geoffrey Rush.
La gala Globurilor de Aur de duminică seară, Seth Meyers, gazda evenimentului, a vorbit despre abuzurile sexuale de la Hollywood în discursul său de început.
"Bună seara, doamne şi domni care aţi mai rămas", a spus Meyers, în faţa unei săli pline de staruri, referindu-se la lista în creştere de bărbaţi de la Hollywood care au fost acuzaţi de abuzuri sexuale în ultimele luni.
"Suntem în 2018, marijuana este în sfârşit permisă, iar hărţuirea sexuală în sfârşit nu mai este (permisă, n.r.) - va fi un an bun", a mai spus acesta, continuând "A fost anul marilor mici minciuni şi al evadării şi, de asemenea, a fost anul serialului TV "Big Little Lies" ("marile mici minciuni", n.r.) şi al filmului 'Get Out" ("evadează", n.r.). Este o nouă eră şi pot spune că au trecut mulţi ani de când un bărbat alb era atât de nervos la Hollywood".
"Aceasta este prima dată în ultimele trei luni când bărbaţii nu se vor simţi terifiaţi când îşi vor auzi numele rostit cu voce tare", a mai spus Meyers, referindu-se la câştigătorii Globurilor de Aur, şi a adăugat că mogulul Harvey Weinstein nu se află în sală, dar, "nu vă îngrijoraţi, se va întoarce în 20 de ani, când va fi prima persoană huiduită în timpul prezentării 'In Memoriam' (lista cu cei decedaţi în anul precedent)".
Duminică seară, lungmetrajul "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri", de Martin McDonagh, despre o mamă care cere să se facă dreptate (cu ajutorul a trei panouri publicitare) şi denunţă inerţia poliţiei în ceea ce priveşte ancheta asupra asasinării fiicei sale, a primit premiul pentru cel mai bun film-dramă şi alte trei Globuri de Aur. Astfel, Frances McDormand a primit premiul pentru cel mai bun rol principal feminin într-un film-dramă, Martin McDonagh, pe cel pentru cel mai bun scenariu, iar Sam Rockwell, pe cel pentru cel mai bun rol secundar masculin.
Frances McDormand a declarat că este bucuroasă "să participe la modificarea tectonică din structura puterii din industria" cinematografică.
"Lady Bird", o poveste dulce-amară despre o adolescentă tulburată, regizată de Greta Gerwig - omisă de la nominalizările pentru Globul de Aur pentru cel mai bun regizor -, a primit premiul pentru cel mai bun film comedie/ musical, iar protagonista producţiei, Saoirse Ronan, a primit trofeul pentru cea mai bună actriţă în rol principal în aceeaşi categorie.
În categoriile dedicate televiziunii, "Big Little Lies" a triumfat, primind Globurile de Aur pentru cea mai bună miniserie, cea mai bună actriţă în rol principal (Nicole Kidman, în rolul unei femei bătute), cel mai bun rol secundar masculin (Alexander Skarsgard, în rolul soţului violent al acesteia) şi cel mai bun rol secundar feminin (Laura Dern, ca mamă a unei fetiţe abuzate în clasă).
De asemenea, "The Handmaid's Tale", care descrie o lume apocaliptică, în care America este condusă de o sectă fundamentalistă, unde femeile fertile sunt sclave, a primit premiul pentru cel mai bun serial-dramă, iar protagonista Elisabeth Moss a primit premiul pentru cea mai bună actriţă în aceeaşi categorie.
Moss i-a dedicat premiul lui Margaret Atwood, cea care a scris romanul ce stă la baza serialului: "Este pentru tine şi pentru femeile (...) suficient de curajoase pentru a se ridica împotriva intoleranţei şi nedreptăţii".
Aproape toţi participanţii la gala de duminică s-au îmbrăcat în negru, răspunzând astfel actriţelor şi organizaţiei Time's Up, înfiinţată de mari nume de la Hollywood, precum Natalie Portman şi Jessica Chastain, pentru a finanţa apărarea victimelor abuzurilor sexuale la locul de muncă.
Subiectul luptei împotriva abuzurilor sexuale a trecut într-un con de umbră altă dezbatere de la Hollywood, cea a sexismului şi a lipsei diversităţii, palmaresul fiind aproape în totalitate "alb", cu excepţia actorului de culoare Sterling K. Brown, care a primit Globul de Aur pentru rolul din "This is Us", şi a celui indiano-american Aziz Ansari, recompensat pentru partitura din "Master of none".
De asemenea, Oprah Winfrey, femeia cea mai puternică din industria filmului american, a subliniat că este prima doamnă de culoare care a primit premiul Cecil B. DeMille. Sidney Poitier, a fost primul afroamerican care a primit acelaşi trofeu, în 1982.
Filmul fantastic despre o femeie mută solitară şi un monstru reptilian "The Shape of Water", al mexicanului Guillermo del Toro, a plecat acasă cu premiile pentru cel mai bun regizor şi cea mai bună coloană sonoră (Alexandre Desplat).
În ceea ce priveşte actorii, fără a constitui o surpriză, Gary Oldman a primit Globul de Aur pentru rolul din "Darkest Hour", iar James Franco a fost premiat pentru rolul din comedia "The Disaster Artist".
Drama despre terorism "In the Fade", a cineastului german de origine turcă Fatih Akin, o coproducţie germano-franceză, a primit premiul pentru cel mai bun film într-o limbă străină.
Gala Globurilor de Aur constituie un bun barometru privind filmele şi artiştii care vor fi premiaţi cu Oscar, ceremonia Academiei americane fiind programată anul acesta pe 4 martie.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe