- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (19.12.2007, 15:33)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Google lansează versiunea în limba română a serviciului Căutare de Cărţi
Google lansează serviciul Căutare de Cărţi în limba română, oferind posibilitatea accesării de cărţi online pe care cei interesaţi le pot citi în acest format sau le pot descărca integral, informează un comunicat.
Urmărește
2 afișări
Google lansează versiunea în limba română a serviciului Căutare de Cărţi
Prin lansarea în limba română, Google Căutare de Cărţi este disponibil în peste 120 de ţări şi include cărţi în peste 100 de limbi.
"Suntem încântaţi că Google Căutare de Cărţi este disponibil acum şi în România. Dorim ca Google Căutare de Cărţi să fie disponibil unui număr cât mai mare de persoane, în cât mai multe limbi, oriunde şi oricând. Astăzi facem primul pas în furnizarea către utilizatori a unui număr mai mare de cărţi în limba română", a declarat Santiago de la Mora, European Partnership Lead în cadrul Google.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
-
SUA dă Ucrainei un nou pachet de ajutor militar de 1,25 miliarde de dolari
Cărţile din baza de date Google Căutare de Cărţi provin din Programul pentru Parteneri şi Programul pentru Biblioteci. Astfel, în Programul pentru Parteneri sunt înscrise peste 10.000 de edituri partenere din lume care pun la dispoziţia publicului, prin intermediul Google, cărţi în format digital, cu anumite restricţii de previzualizare. Utilizatorii pot căuta prin paginile cărţii şi, în acelaşi timp, pot accesa website-ul editorului sau al distribuitorului online de unde pot cumpăra lucrarea.
Prin intermediul Programului pentru Biblioteci, Google a încheiat parteneriate cu 27 de biblioteci din lume, dintre care şase europene, pentru a le ajuta să-şi transpună cărţile în format digital. Dacă o carte din bibliotecă se găseşte în domeniul public (nefiind protejată de drepturi de autor), ea poate fi accesată integral online de utilizatori, în caz contrar utilizatorii primind numai informaţii generale, câteva fragmente din lucrare şi informaţii referitoare la biblioteca în care se găseşte ori locul de unde cartea poate fi achiziţionată.
"Editorii din România deja participă în Programul pentru Parteneri. Începând de la editurile internaţionale cele mai mari şi până la editurile mici care oferă produse de nişă, Google Căutare de Cărţi oferă o platformă globală pentru autori şi editori. Scopul nostru este acela de a ajuta scriitorii şi editorii să-şi promoveze lucrările, să încurajăm utilizatorii să descopere mai multe cărţi dar şi să mărim vizilibilitatea unei cărţi obişnuite", a conchis Santiago de la Mora.
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:59
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
astăzi, 08:51
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”