- Home
- Life-Inedit
- CAPE TOWN, (25.04.2015, 16:00)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Google propune internauţilor un tur virtual al închisorii în care Nelson Mandela a petrecut 18 ani - VIDEO
Un tur virtual al închisorii în care liderul sud-african Nelson Mandela şi-a petrecut 18 ani din viaţă este oferit internauţilor din lumea întreagă de grupul american Google, informează huffingtonpost.fr.
Urmărește
425 afișări
Nelson Mandela, căruia apropiaţii îi spuneau "Madiba", şi-a petrecut 18 ani din viaţă în închisoarea de pe Robben Island. Graţie companiei americane Google, internauţii din lumea întreagă vor putea de acum înainte să viziteze pe internet acea închisoare, fără a mai fi nevoiţi să efectueze o călătorie în Africa de Sud. Această vizită virtuală poate fi efectuată pe platforma Google Cultural Institute.
Dintre cei 27 de ani de detenţie ai săi, Nelson Mandela a fost încarcerat pe Robben Island din 1964 până în 1982. Pentru a permite internauţilor să vadă locul în care liderul sud-african a trăit în acea parte dificilă a vieţii sale, Google s-a asociat cu Nelson Mandela Centre of Memory şi a lansat o aplicaţie multimedia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Graţie unor fotografii panoramice la 360 de grade realizate de Google, acel tur virtual impresionează prin realismul său. Înregistrări video şi texte explicative însoţesc diversele slide-uri din această aplicaţie. Vusumi Mcongo, bărbatul care joacă rolul ghidului, este un activist sud-african, încarcerat la rândul său pe Robben Island din 1978 până în 1990, pentru faptul că a luptat împotriva apartheidului.
După ce vizitatorul ajunge în curtea din secţiunea B a închisorii, el poate să vadă fosta celulă a primului preşedinte de culoare din Africa de Sud, care avea o suprafaţă de doar doi metri pătraţi. Vizitatorul virtual află cu această ocazie că Nelson Mandela "îşi făcea şi îşi desfăcea patul în fiecare seară, pentru că majoritatea spaţiului din acea celulă minusculă era invadat de biroul său şi etajerele sale cu cărţi".
"Ideea principală a proiectului constă în a putea să spunem o poveste umană", a explicat purtătorul de cuvânt al companiei Google, Mich Atagana, pentru CNN. "În plus, un număr mare de oameni nu au mijloacele financiare necesare pentru a face această călătorie. Am vrut astfel să aducem voiajul în casele lor, pentru ca fiecare om să poată să afle mai multe lucruri despre această parte atât de importantă a istoriei noastre", a adăugat el.
Robben Island, o insulă pierdută în ocean, se află în largul coastelor oraşului Cape Town şi reprezintă una dintre cele mai vizitate destinaţii turistice din Africa de Sud. Înscrisă în prezent în patrimoniul UNESCO, Robben Island a fost utilizată ca închisoare de maximă securitate din 1658 până în 1996. Înainte de a deveni muzeu naţional, în această închisoare au fost încarceraţi principalii opozanţi ai regimului sud-african, care aplica politica de apartheid. Insula a fost utilizată în trecut şi ca azil psihiatric şi spital pentru leproşi.
Nelson Mandela a fost eliberat din închisoare în 1990 şi a câştigat primele alegeri prezidenţiale multirasiale libere din Africa de Sud, organizate în 1994.
A câştigat şi premiul Nobel pentru pace, alături de fostul preşedinte sud-african Frederik Willem de Klerk, în 1993, pentru modul în care au colaborat pentru a pune capăt regimului apartheid.
Nelson Mandela s-a retras din viaţa politică la finalul mandatului său prezidenţial în anul 1999 şi s-a concentrat apoi pe diverse acţiuni de caritate.
A murit pe 5 decembrie 2013, la vârsta de 95 de ani.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe