Gotan Project, plini de atenţii faţă de publicul român, în concertul de la Bucureşti

Trupa Gotan Project a fost în dialog permanent cu publicul în concertul susţinut vineri seara, la Sala Palatului, mulţumindu-le în română, spaniolă şi franceză celor 3.500 de persoane pentru aplauzele care izbucneau după fiecare melodie şi încercând să contagieze spectatorii cu energia de pe scenă.

Urmărește
28 afișări
Imaginea articolului Gotan Project, plini de atenţii faţă de publicul român, în concertul de la Bucureşti

Gotan Project, plini de atenţii faţă de publicul român, în concertul de la Bucureşti (Imagine: Bogdan_Maran/Mediafax Foto)

Aflaţi pentru cea de-a treia oară la Bucureşti, vineri seara la Sala Palatului, cei de la Gotan Project s-au bucurat de interesul unui public predominant tânăr, care umplea esplanada clădirii cu o jumătate de oră înaintea începerii spectacolului, unde câteva cupluri dansau tango pe muzica ce răzbătea dintr-un difuzor adus afară.

Spectatorii i-au primit cu entuziasm pe membrii trupei şi le-au apreciat prestaţia de la un capăt la altul al concertului, deşi, în cea mai mare parte, nu au răspuns invitaţiilor de a ieşi la dans, preferând să admire spectacolul şi ridicându-se mai mult să apalude în unele momente.

Cei trei membri ai trupei pariziene de electro-tango, Philippe Cohen Solal (Franţa), Eduardo Makaroff (Argentina) şi Christoph H. Müller (Elveţia), au fost însoţiţi de alţi patru muzicieni - Lalo Zanelli, la pian, Facundo Torres, la bandoneon, Ananta Roosens, la vioară, şi cântăreaţa Claudia Pannone, care a urcat pe scenă la mijlocul primei melodii, fiind salutată de spectatori prin aplauze. Într-o rochie neagră, lungă, de mătase, cântând cu o voce caldă, cu ecou în fiecare gest, cântăreaţa a transmis la rândul ei mulţumiri celor prezenţi pentru "şansa" acordată trupei de a fi pe scenă în faţa lor.

Gotan Project au salutat publicul în română, franceză şi engleză, anunţând un concert plin de noutăţi. Într-adevăr, au cântat aproape toate piesele de pe noul lor album, "Tango 3.0" - "Rayuela", precizând că îi aduc astfel un tribut scriitorului argentinian Julio Cortázar (care semnează un roman cu acest titlu), "Tango Square", "Peligro", "La Gloria", "Tu Misterio", "De Hombre a Hombre", "El Mensajero", "Mil Millones", "Desillusion" şi "Panamericana" - , dar şi melodii mai vechi, precum "Una Musica brutal", "Toda Mi Vida", "Diferente", "La Musica De Siempre", "Mi Confession" şi "Santa Maria (del Buen Ayre)".

Publicul a întâmpinat cu aplauze mai multe piese cunoscute ale trupei, dar şi versurile "Foaie verde siminoc/ Ţineţi Ciuleandra pe loc/ Şi-nc-o-dată măi băieţi/ Hop ş-aşa ş-aşa", care au răsunat la un moment dat însoţite de câteva note din celebrul cântec românesc.

Muzica, interpretată cu frenezie, a fost ilustrată prin clipuri, proiectate pe un ecran uriaş în spatele trupei, pe care puteau fi văzute de cele mai multe ori femei senzuale şi diferite dansuri, la imagini adăugându-se jocul de lumini. Trupa a degajat o anume atmosferă de spectaculos şi exotic, dar şi de intimitate cu publicul.

După un lung bis, concertul s-a încheiat cu piesa "Immigrante", cei şapte artişti făcând o plecăciune în faţa spectatorilor care îi aplaudau de mult, strigându-le inclusiv "Bravo!".

Trupa Gotan Project şi-a început actualul turneu, pentru promovarea albumului "Tango 3.0", pe 7 aprilie, la festivalul Crans Montana de la Lausanne, Elveţia.

Grupul s-a format în anul 1999, iar primul său material discografic a fost "Vuelvo Al Sur/ El Capitalismo Foraneo" (2000), urmat de albumele "La Revancha del Tango" (2001), "Inspiración Espiración" (2004), "Lunatino" (2006) şi "El Norte" (2006).

Muzica trupei este în mod clar bazată pe tango, însă adună şi elemente electronice. Numele trioului, Gotan, vine din anagramarea cuvântului Tango.

Gotan Project au mai concertat la Bucureşti în 2006 şi 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici