Greşeala pe care o fac cei mai mulţi români în perioada postului

În perioada posturilor, românii nu renunţă întru totul la produsele lactate, dar optează pentru alternativele vegetale ale acestora. Astfel, în perioada posturilor, vânzările pe segmentul de înlocuitori vegetali pentru lactate creşte cu până la 150%, conform Unicorn Naturals, însă interesul românilor faţă de aceste băuturi este destul de crescut şi în celelalte luni din an.

Urmărește
1388 afișări
Imaginea articolului Greşeala pe care o fac cei mai mulţi români în perioada postului

Greşeala pe care o fac cei mai mulţi români în perioada postului

Când vine vorba de alegerea unui înlocuitor sănătos pentru lactate, lucrurile nu sunt totuşi atât de simple precum par. Deşi, de cele mai multe ori, gustul celor mai multe dintre alternativele vegetale pentru lapte este foarte bun,  nu toate opţiunile care se găsesc la raft sunt şi sănătoase.

Astfel, atunci când alegem un substitut vegetal pentru lactate, trebuie să fim extrem de atenţi la ingredientele de pe eticheta produsului. Nu de puţine ori se întâmplă ca lactatele vegetale să nu fie benefice pentru organismul nostru, mai ales cele care conţin o cantitate mare de zahăr, arome artificiale, agenţi de îngroşare sau conservanţi periculoşi. De exemplu, un brand popular de lapte de soia de la noi conţine 19 grame de zahăr pe porţie, ceea ce este o cantitate ameţitoare dacă ne gândim că este echivalentul a 5 linguriţe de zahăr.

Care sunt cele mai sănătoase alternative vegetale pentru lapte?

Laptele de cocos sau cel de caju, alune sau orez brun sunt unele dintre cele mai sănătoase produse de acest tip care se găsesc la momentul actual pe piaţă. Astfel, în timp ce laptele de caju sau de alune este extrem de bogat în vitamina B1, calciu, nutrienţi, vitamine şi minerale şi ajută la întărirea sistemului nervos şi cardiovascular, prevenirea formării pietrelor la vezica biliară, controlul greutăţii corporale, în lupta cu depresia şi insomnia.

O cană de lapte de cocos conţine până la 89 de miligrame de magneziu şi este foarte bogat în fier, potasiu, fosfor, cupru, seleniu şi zinc. Acesta poate ajuta atât frumuseţea fizică, cât şi psihică, pentru că reduce din hiperactivitatea celulelor nervoase şi din contracţiile muşchilor, oferă o stare de linişte şi confort şi este un eficient remediu anti-stres.

Citeşte continuarea pe CSID

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici