Greva scenariştilor americani, subiectul principal la dejunul de gală al nominalizaţilor la Oscar

Greva scenariştilor americani a constituit unul dintre principalele subiecte de discuţie în timpul dejunului de gală tradiţional organizat în ultimii 27 de ani pentru artiştii nominalizaţi la premiile Oscar, care a avut loc luni, la un mare hotel din Beverly Hills, Los Angeles.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Greva scenariştilor americani, subiectul principal la dejunul de gală al nominalizaţilor la Oscar

Greva scenariştilor americani, subiectul principal la dejunul de gală al nominalizaţilor la Oscar

Nominalizaţii ediţiei de anul acesta a premiilor Oscar şi-au exprimat speranţa că se va găsi rapid o modalitate ca greva scenariştilor americani să se încheie, pentru ca ceremonia premiilor Oscar, organizată pe 24 februarie, să nu aibă de suferit.

În timpul tradiţionalului dejun de gală, George Clooney, nominalizat anul acesta la premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru "Michael Clayton", a calificat drept un "semn foarte bun" informaţiile care au apărut la sfârşitul săptămânii trecute în privinţa unui posibil acord pentru încheierea grevei.

"Există un acord preliminar care trebuie ratificat de consiliul de administraţie" al Sindicatului Scenariştilor Americani (Writers Guild of America, WGA), a spus Clooney, care este membru al acestei organizaţii. "Cred că sunt mari şanse ca acordul să fie confirmat, este un semn foarte bun", a adăugat acesta.

Scenariştii de film şi televiziune de la Hollywood au intrat în grevă pe 5 noiembrie, după ce negocierile cu Sindicatul Producătorilor Americani (Alliance of Motion Picture and Television Producers, AMPTP), cu privire la drepturile de autor asupra operelor lor, au eşuat.

Potrivit cotidianului Variety, după aproape trei luni de grevă şi o lună jumătate de tăcere, Sindicatul Producătorilor Americani (Alliance of Motion Picture and Television Producers, AMPTP) şi Sindicatul Scenariştilor Americani (WWriters Guild of America, WGA) au reluat discuţiile, în urmă cu 10 zile. Publicaţia a indicat pe site-ul său de internet că "negocierile informale dintre WGA şi şefii studiourilor (de cinema şi televiziune n.red.), care au avut loc vineri şi sâmbătă, au fost suficient de productive pentru a genera un optimism prudent în ceea ce priveşte o eventuală rezolvare a problemelor".

Sid Ganis, preşedintele Academiei americane de film, care decernează anual premiile Oscar, şi-a exprimat optimismul. "Sper că totul se va rezolva, astfel încât să ne putem aduna toţi pe 24 februarie", a spus acesta.

De cealaltă parte, regizorul Michael Moore, al cărui lungmetraj "Sicko" a fost selecţionat la categoria "documentar", a acuzat producătorii că "negociază cu rea credinţă" doar pentru a salva "câţiva bănuţi".

"Sper că totul se va termina şi se va termina cu bine", a spus Viggo Mortensen, nominalizat alături de Clooney la Oscarul pentru cel mai bun actor, pentru rolul din "Eastern Promises". "Mai devreme sau mai târziu, şefii studiourilor vor fi nevoiţi să facă acest pas şi să acorde compensaţiile ce decurg din noile tehnologii. Ar trebui să o facă şi să o facă imediat. Însă ecourile negocierilor sunt pozitive", a mai spus acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici