Guinness: Dansatorii de la Moulin Rouge au stabilit trei recorduri mondiale

Dansatoarele de la Moulin Rouge, renumitul cabaret din Paris, au stabilit trei noi recorduri mondiale, inclusiv la secţiunea "cel mai mare număr de rotiri de picior French Cancan" - 29 de rotiri în 30 de secunde -, o performanţă stabilită de 44 de dansatoare, pe o arie de Jacques Offenbach.

Urmărește
328 afișări
Imaginea articolului Guinness: Dansatorii de la Moulin Rouge au stabilit trei recorduri mondiale

Guinness: Dansatorii de la Moulin Rouge au stabilit trei recorduri mondiale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Stabilite la începutul lunii noiembrie în faţa cabaretului Moulin Rouge, aceste recorduri inedite au fost omologate de un comisar de la Guinness Book, care celebrează joi 60 de ani de existenţă printr-o ediţie aniversară, informează AFP.

Moulin Rouge, care a împlinit la rândul său 125 de ani de existenţă, a stabilit un nou record mondial pentru cel mai mare număr de poziţionări ale unui picior în jurul capului, una dintre cele mai acrobatice figuri de French Cancan, un impresionant spectacol muzical şi coregrafic. Dansatorul grec Adonis Kosmadakis a realizat 30 de astfel de figuri acrobatice în 30 de secunde.

Un alt dansator al cabaretului parizian, francezul Nicolas Pihiliangegedara, şi-a doborât propriul record pentru cel mai mare număr de piruete la sol legate între ele şi realizate în plin şpagat ("serpillère", n.r.), efectuând 36 de şpagate în rotaţie în 30 de secunde.

Moulin Rouge deţine, de asemenea, din 2010, recordul mondial pentru cel mai mare număr de ridicări de picioare (720 în 30 de secunde, realizate de 30 de dansatoare pe un singur rând) şi recordul pentru cel mai mare număr de şpagate French Cancan consecutive: 30 de dansatoare din trupă au realizat 62 de astfel de figuri acrobatice în 30 de secunde.

Apărut la Londra, la sfârşitul secolului al XIX-lea, French Cancan a fost apoi exportat în alte ţări, dar mai ales în Franţa, unde a rămas asociat în imaginaţia spectatorilor cu Parisul şi cu spiritul acestui oraş.

Guinness Worlds Records a fost înfiinţată de 1955, de Sir Hugh Beaver, care a avut ideea de publica "o carte a superlativelor şi a celor mai incredibile fapte din lume".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici