Gumă de mestecat veche de 5.000 de ani

O bucată de gumă de mestecat veche de 5.000 de ani, purtând încă urme de dinţi pe ea, a fost descoperită de o studentă britanică în Finlanda, în timp ce făcea practică la un sit arheologic, informează sky.com.

Urmărește
2 afișări

Sarah Pickin, studentă la Universitatea din Derby, Marea Britanie, a descoperit o bucată de clei de scoarţă de mesteacăn cu urme de dinţi pe ea la un sit arheologic situat pe coasta vestică a Finlandei.

Profesorul lui Pickin, Trevor Brown, este de părere că guma de mestecat era utilizată pentru tratarea infecţiilor gingiilor dar şi ca adeziv.

"Cleiul din scoarţă de mesteacăn conţine fenoli, care sunt cunoscuţi ca substanţe antiseptice. Se crede că oamenii din neolitic mestecau acest clei dacă aveau infecţii la gingii pentru a trata boala", a spus Brown.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici