- Home
- Life-Inedit
- WASHINGTON, (02.11.2019, 09:31)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Guvernul american investighează compania ce deţine aplicaţia chinezească TikTok, din motive de securitate naţională
Guvernul american a deschis o anchetă, din motive de securitate naţională, privind achiziţia de către compania ByteDance Technology Co, care deţine aplicaţia TikTok, a platformei de socializare online Musical.ly, pentru suma de 1 miliard de dolari, potrivit unor surse citate de Reuters.
Urmărește
551 afișări
Guvernul american investighează compania ce deţine aplicaţia chinezească TikTok, din motive de securitate naţională
În 2017, compania ByteDance, cu sediul în Beijing, China, a cumpărat populara aplicaţie americană şi baza ei de utilizatori pentru 1 miliard de dolari. Anul trecut, aplicaţia a fost inclusă în platforma TikTok.
Însă, între timp, TikTok a fost supusă unor presiuni din partea autorităţilor SUA, care au pus sub semnul întrebării modul în care compania moderează conţinuturile politice şi stochează datele personale ale utilizatorilor.
Într-o scrisoare redactată luna trecută de senatorul republican Marco Rubio, acesta a cerut deschiderea unei anchete, motivând că "aplicaţiile deţinute de chinezi sunt folosite din ce în ce mai mult pentru a cenzura conţinuturi şi a anula dezbateri privind subiecte considerate sensibile de Guvernul chinez şi Partidul Comunist".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Scrisoarea a urmat unor zvonuri potrivit cărora TikTok cenzurează conţinuturile politice considerate ofensatoare de Guvernul chinez. Compania a informat, pe de altă parte, că deciziile privind moderarea conţinuturilor sunt luate în SUA şi „nu sunt influenţate de vreun guvern străin".
Ulterior, senatorii republican Tom Cotton şi democrat Chuck Schumer au cerut şi ei deschiderea unei anchete.
Potrivit Reuters, Guvernul american a lansat deja o astfel de anchetă, prin Comitetul pentru Investiţii Străine din SUA, care investighează tranzacţii cu implicaţii asupra securităţii naţionale.
La momentul în care a achiziţionat Musical.ly, compania care deţine TikTok nu a fost analizată de acest comitet, iar, în prezent, autorităţile sunt îngrijorate privind eventuale probleme de securitate naţională.
Aceasta este cea mai recentă problemă cu care se confruntă compania, în condiţiile în care industria tehnologică se află în vizorul autorităţilor americane privind cenzura exercitată de chinezi în mediul online.
„Deşi nu putem comenta o procedură oficială în derulare, TikTok a transmis în mod clar că nu are altă prioritate decât să câştige încrederea utilizatorilor şi a autorităţilor americane", a declarat un purtător de cuvânt al companiei.
TikTok, care le permite utilizatorilor să creeze şi să distribuie scurte înregistrări video cu efecte speciale, a devenit din ce în ce mai populară în rândul adolescenţilor americani. 60% dintre cei 26,5 milioane de utilizatori activi lunari din SUA au vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani.
După apariţia articolului publicat de Reuters, Rubio a scris pe reţeaua Twitter: „Orice platformă deţinută de o companie din China care colectează cantităţi mari de date despre americani poate fi o ameninţare serioasă pentru ţara noastră".
Senatorul Josh Hawley a anunţat, tot pe Twitter, că a fost stabilită o audiere săptămâna viitoare, la care trebuie să participe şi reprezentanţii TikTok. Audierea are ca subiect companiile de tehnologie care supun unor riscuri în China datele utilizatorilor.
Foto: Hepta
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe