- Home
- Life-Inedit
- WASHINGTON, (02.11.2019, 09:31)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Guvernul american investighează compania ce deţine aplicaţia chinezească TikTok, din motive de securitate naţională
Guvernul american a deschis o anchetă, din motive de securitate naţională, privind achiziţia de către compania ByteDance Technology Co, care deţine aplicaţia TikTok, a platformei de socializare online Musical.ly, pentru suma de 1 miliard de dolari, potrivit unor surse citate de Reuters.
Urmărește
548 afișări
Guvernul american investighează compania ce deţine aplicaţia chinezească TikTok, din motive de securitate naţională
În 2017, compania ByteDance, cu sediul în Beijing, China, a cumpărat populara aplicaţie americană şi baza ei de utilizatori pentru 1 miliard de dolari. Anul trecut, aplicaţia a fost inclusă în platforma TikTok.
Însă, între timp, TikTok a fost supusă unor presiuni din partea autorităţilor SUA, care au pus sub semnul întrebării modul în care compania moderează conţinuturile politice şi stochează datele personale ale utilizatorilor.
Într-o scrisoare redactată luna trecută de senatorul republican Marco Rubio, acesta a cerut deschiderea unei anchete, motivând că "aplicaţiile deţinute de chinezi sunt folosite din ce în ce mai mult pentru a cenzura conţinuturi şi a anula dezbateri privind subiecte considerate sensibile de Guvernul chinez şi Partidul Comunist".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
Scrisoarea a urmat unor zvonuri potrivit cărora TikTok cenzurează conţinuturile politice considerate ofensatoare de Guvernul chinez. Compania a informat, pe de altă parte, că deciziile privind moderarea conţinuturilor sunt luate în SUA şi „nu sunt influenţate de vreun guvern străin".
Ulterior, senatorii republican Tom Cotton şi democrat Chuck Schumer au cerut şi ei deschiderea unei anchete.
Potrivit Reuters, Guvernul american a lansat deja o astfel de anchetă, prin Comitetul pentru Investiţii Străine din SUA, care investighează tranzacţii cu implicaţii asupra securităţii naţionale.
La momentul în care a achiziţionat Musical.ly, compania care deţine TikTok nu a fost analizată de acest comitet, iar, în prezent, autorităţile sunt îngrijorate privind eventuale probleme de securitate naţională.
Aceasta este cea mai recentă problemă cu care se confruntă compania, în condiţiile în care industria tehnologică se află în vizorul autorităţilor americane privind cenzura exercitată de chinezi în mediul online.
„Deşi nu putem comenta o procedură oficială în derulare, TikTok a transmis în mod clar că nu are altă prioritate decât să câştige încrederea utilizatorilor şi a autorităţilor americane", a declarat un purtător de cuvânt al companiei.
TikTok, care le permite utilizatorilor să creeze şi să distribuie scurte înregistrări video cu efecte speciale, a devenit din ce în ce mai populară în rândul adolescenţilor americani. 60% dintre cei 26,5 milioane de utilizatori activi lunari din SUA au vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani.
După apariţia articolului publicat de Reuters, Rubio a scris pe reţeaua Twitter: „Orice platformă deţinută de o companie din China care colectează cantităţi mari de date despre americani poate fi o ameninţare serioasă pentru ţara noastră".
Senatorul Josh Hawley a anunţat, tot pe Twitter, că a fost stabilită o audiere săptămâna viitoare, la care trebuie să participe şi reprezentanţii TikTok. Audierea are ca subiect companiile de tehnologie care supun unor riscuri în China datele utilizatorilor.
Foto: Hepta
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe