"Hobbitul: O călătorie neaşteptată" a depăşit pragul încasărilor de 1 miliard de dolari - VIDEO

"Hobbitul: O călătorie neaşteptată", primul film din noua trilogie "The Hobbit", a intrat în clubul select al peliculelor cinematografice care au depăşit pragul istoric al încasărilor de peste 1 miliard de dolari.

Urmărește
1148 afișări
Imaginea articolului "Hobbitul: O călătorie neaşteptată" a depăşit pragul încasărilor de 1 miliard de dolari - VIDEO

"Hobbitul: O călătorie neaşteptată" a depăşit pragul încasărilor de 1 miliard de dolari - VIDEO

Propulsat de proiecţiile din China, primul film din franciza "The Hobbit", o producţie de dimensiuni epice realizată de companiile New Line, o divizie a studiourilor Warner Bros, şi MGM, a depăşit acest prag istoric weekendul trecut, devenind cel de-al 15-lea lungmetraj din istorie care depăşeşte 1 miliard de dolari din încasări.

"Hobbitul: O călătorie neaşteptată" este, totodată, al doilea film regizat de Peter Jackson care reuşeşte această performanţă, după "Stăpânul inelelor: Întoarcerea regelui", care a generat încasări de 1,12 miliarde de dolari în 2003.

Filmul "Hobbitul: O călătorie neaşteptată" a obţinut încasări de 301,1 milioane de dolari în Statele Unite şi de 700 de milioane de dolari pe plan internaţional. Acest lungmetraj realizat în 3D a generat încasări de 37,3 milioane de dolari în primele 10 zile de proiecţii în China, ultima piaţă cinematografică majoră pe care a fost lansat.

Această peliculă, lansată în decembrie 2012, a obţinut încasări consistente în Germania (90 de milioane de dolari), Marea Britanie (84,3 milioane de dolari), Franţa (44,9 milioane de dolari), Australia (44,3 milioane de dolari) şi Rusia (43,8 milioane de dolari).

Cel de-al doilea film din această serie, "The Hobbit: The Desolation of Smaug", va ajunge în cinematografe pe 13 decembrie 2013, iar cel de-al treilea şi totodată ultimul film din trilogia "The Hobbit", intitulat "The Hobbit: There and Back Again", va fi lansat pe 17 decembrie 2014.

Romancierul britanic J.R.R. Tolkien a publicat volumul "The Hobbit" în 1937, dezvoltând apoi aventurile din acest volum în romanul "Stăpânul inelelor", publicat în 1954.

Cele trei filme din trilogia "Hobbitul" spun o poveste care se petrece în Pământul de Mijloc, cu 60 de ani înainte de acţiunea din "Stăpânul Inelelor", pe care regizorul Peter Jackson şi echipa sa de producţie au adus-o pe marile ecrane în trilogia blockbuster ce a culminat cu "Stăpânul Inelelor: Întoarcerea Regelui", premiat cu trei Oscaruri - pentru cel mai bun lungmetraj, cea mai bună regie şi cel mai bun scenariu adaptat.

Aventura urmăreşte călătoria personajului principal Bilbo Baggins, care ia parte la o expediţie de proporţii epice, pentru a redobândi de la fiorosul dragon Smaug regatul pierdut al gnomilor, Erebor.

Abordat pe nepusă masă de vrăjitorul Gandalf cel Sur, Bilbo se alătură unui grup de treisprezece gnomi, conduşi de legendarul războinic Thorin Scut de Stejar. Călătoria lor îi va purta în Ţara Pustietăţii, pe tărâmuri înşelătoare, pline de goblini, orci şi vrăjitori.

Deşi ţinta lor se află la răsărit, către Muntele Singuratic, ei trebuie mai întâi să treacă prin tunelurile goblinilor, unde Bilbo o întâlneşte pe creatura care îi va schimba pe vecie viaţa, Gollum.

Singur cu Gollum pe malurile unui lac subteran, neştiutorul Bilbo Baggins nu descoperă doar că posedă un curaj şi o ingeniozitate care îl surprind chiar şi pe el, ci intră şi în posesia "preţiosului" inel al lui Gollum, cu calităţi neaşteptate şi foarte folositoare. Un simplu inel din aur, de care se leagă soarta întregului Pământ de Mijloc într-un mod pe care Bilbo nici nu şi-l poate imagina.

Ian McKellen se întoarce în rolul lui Gandalf cel Sur, personaj jucat şi în trilogia "Stăpânul Inelelor", alături de Martin Freeman în rolul principal, Bilbo Baggins, şi de Richard Armitage, ca Thorin Scut de Stejar. Reluându-şi partiturile din "Stăpânul Inelelor", în trilogia "Hobbitul" revin Cate Blanchett, în rolul Galadriel, Ian Holm, în rolul lui Bilbo cel în vârstă, Christopher Lee, ca Saruman, Hugo Weaving, ca Elrond, Elijah Wood, ca Frodo, şi Andy Serkis, ca Gollum.

În topul filmelor cu cele mai mari încasări din istorie, primele două locuri sunt ocupate de peliculele "Avatar" (2,7 miliarde de dolari) şi "Titanic" (2,1 miliarde de dolari), ambele regizate de canadianul James Cameron. Pe locul al treilea se află ultimul film din seria "Harry Potter" (1,328 de miliarde de dolari).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici