- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (31.12.2014, 13:41)
- Dorina Călin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Hugh Laurie, Jack White şi The Cat Empire au cântat în premieră în România, în anul 2014
Unii dintre cei mai îndrăgiţi artişti internaţionali şi-au cunoscut fanii din România, în 2014, oferindu-le show-uri inedite. Hugh Laurie i-a purtat într-o călătorie muzicală de poveste, Jack White i-a cucerit prin talent şi naturaleţe, iar The Cat Empire a spart barierele muzicale şi lingvistice.
Urmărește
152 afișări
Hugh Laurie, Jack White şi The Cat Empire au cântat în premieră în România, în anul 2014 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Anul 2014 le-a oferit românilor şansa de a se întâlni cu unii dintre cei mai îndrăgiţi artişti ai momentului, precum Indila şi 2Cellos, dar le-a prilejuit şi reîntâlnirea cu muzicieni care le-au reamintit de tinereţe sau de copilărie, precum Al Bano şi Julio Iglesias.
Un an bogat pe piaţa concertistică, 2014 a prezentat la Bucureşti artişti de talie internaţională care, fie au venit să-şi cunoască fanii din România şi au plecat promiţându-le că se vor întoarce, fie au concertat din nou în ţara noastră, pentru că au fost mereu bine primiţi aici. De asemenea, anul 2014 a avut noutăţi şi în ceea ce priveşte festivalurile. Dacă cea de-a opta ediţie a B'estfest Summer Camp, programată în perioada 31 iulie - 2 august, pe domeniul Palatului Mogoşoaia, nu a mai avut loc, din motive legate de dificultăţile întâmpinate în contractarea artiştilor, creând dezamăgire în rândul fanilor, un nou festival s-a impus pe piaţă şi le-a oferit românilor o zi de poveste. Este vorba despre WonderDay, evenimentul-concept care l-a adus pe Asaf Avidan în faţa românilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Ministrul Educaţiei: ne confruntăm cu un demers bizar, izolaţionist, cu elemente de pseudoreligie
-
MAI susţine că „România este una dintre cele mai sigure ţări din lume”
-
Un videoclip în care sania lui Moş Crăciun este doborâtă de o rachetă a ruşilor circulă online
În 2014, seria concertelor internaţionale a debutat cu show-ul pe care cântăreaţa Elliphant - unul dintre cele mai noi nume ale underground-ului - l-a susţinut la Bucureşti, la prima ediţie a Deck Sounds, care a avut loc pe 25 ianuarie, în Atelieriul de Producţie din Capitală. Totodată, cântăreaţa Delilah a concertat pentru prima dată în România, pe 15 februarie, la cel de-al doilea party Deck Sounds, care a avut loc în Bucureşti.
În continuare, Dulce Pontes, regina contemporană a muzicii fado, a adus vibrantele acorduri portugheze pe scena Sălii Palatului din Bucureşti, pe 9 februarie.
Peste 8.000 de spectatori au participat la concertul pe care legedara trupă Deep Purple l-a susţinut la Sala Polivalentă din Capitală, pe 20 februarie. "Smoke On the Water", "Strange Kind Of Woman" şi "Black Night" au fost printre piesele cu care Deep Purple a încântat publicul din Bucureşti, unul dintre momentele cheie ale concertului fiind interpretarea la pian a unui fragment din "Rapsodia Română", de George Enescu.
Tot în 2014, muzicianul spaniol José Luis Nieto, un pianist cu o bogată activitate concertistică la nivel internaţional, a susţinut un recital pe 23 februarie, în Sala Mare a Ateneului Român din Bucureşti, iar Kitaro, pionier al stilului "new age", a concertat pe 2 martie, la Sala Palatului din Bucureşti.
Un eveniment care a suscitat interesul publicului din România a fost şi concertul "Champagne for Gypsies", pe care Goran Bregovic l-a susţinut pe 6 martie, la Sala Palatului. La show-ul lui Bregovic a participat şi Florin Salam.
Richard Clayderman, cel mai iubit pianist al lumii, s-a întors la Bucureşti, pe 19 martie, la Sala Palatului, într-un concert inedit. Pianistul a fost acompaniat de muzica magistrală a Cameratei Regale, întregul spectacol fiind condimentat de percuţionistul Daniel Ciampolini.
Max Cavalera şi Joey Belladona sunt câţiva dintre muzicienii care au făcut parte din proiectul Metal All Stars, care a avut loc în premieră în România, pe 24 martie, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti. Pentru prima dată în România, titanii metalului s-au reunit într-un show de peste patru ore. Pe scenă au cântat împreună artişti de calibru care au avut contribuţii incontestabile la dezvoltarea muzicii metal:, Zakk Wylde (Black Label Society, ex-Ozzy Osbourne), Max Cavalera (Sepultura, Soulfly), Joey Belladona (Anthrax), Udo Dirkschneider (Udo, Accept), Rob Blasko Nicholson (Ozzy Osbourne), Brian Fair (Shadows Fall), Ross the Boss (Manowar), Jon Donais (Anthrax), Jasin Todd (ex-Shinedown), Matt Bachand (Shadows Fall), Aaron Rossi (Ministry, Prong) şi Jesse Billson. Evenimentul a avut loc sub forma unui mini-festival, fiecare artist cântând piesele trupei din care provine.
Pe de altă parte, Mireille Mathieu a păşit, pe 24 martie, pentru prima dată, pe o scena românească, într-un spectacol care a umplut Sala Palatului, artista ţinând să răsplătească entuziasmul publicului prin cuvinte simple, dar care au ajuns la inima spectatorilor: "Mulţumesc! Vă iubesc!".
De asemenea, cântăreţul britanic Peter Gabriel a descris show-ul susţinut, pe 8 mai, în Pavilionul Central Romexpo ca un festin care cuprinde aperitivul, felul principal şi desertul şi a declarat, în limba română, că este fericit că se află pentru prima dată în Bucureşti şi că iubeşte publicul de aici, iar cântăreaţa Mariza, supranumită "noua regină a muzicii fado", a concertat, pe 15 mai, pe scena Sălii Palatului din Bucureşti, fiind acompaniată de un band, format dintr-o chitară portugheză, două chitare acustice şi o pereche de tobe.
Un alt festival care i-a încântat pe români a fost Metalhead Meeting, care a avut loc pe 7 iunie, la Arenele Romane din Bucureşti, când melomanii din România au putut asculta live, printre altele, trupele Moonspell, Sepultura şi Arkona.
Tot în 2014, cântăreaţa Tori Amos a revenit la Bucureşti pentru un nou spectacol, care a avut loc pe 19 iunie, la Arenele Romane, iar alături de artistă s-au aflat fiica şi soţul acesteia. De asemenea, legendarul artist Bob Dylan a revenit în România, pentru a susţine un concert la Sala Palatului din Capitală, pe 25 iunie.
Vedetele din grupul Buena Vista Social Club le-au spus românilor "Adios!", pe 28 iunie, şi le-au oferit acestora şansa la o ultimă călătorie în Havana, folosind ca mijloc de transport pentru această "aventură" muzicală ritmurile cubaneze care le-au adus notorietatea internaţională.
De asemenea, Billy Idol a cântat, pe 29 iunie, la Bucureşti, în faţa spectatorilor care au umplut Arenele Romane şi care au dansat şi s-au bucurat de hiturile acestuia şi de prezenţa scenică a favoritului lor, aflat, la aproape 60 de ani, în formă maximă.
În aceeaşi zi, pe domeniul Palatului Mogoşoaia, zâne "cu puteri magice" au încântat spectatorii la prima ediţie a evenimentului-concept WonderDay şi au pregătit atmosfera pentru apariţia pe scenă a cântăreţului israelian Asaf Avidan, considerat revelaţia şi "furtuna muzicală" a Europei. La WonderDay au participat spectatori de toate vârstele, de la copii de numai câteva luni până la femei şi bărbaţi trecuţi de 50 de ani. Fiecare dintre aceştia şi-a ales locul potrivit pentru "a-şi scrie" propria poveste.
Bucureştenii au "atins" stelele cu formaţia Thirty Seconds To Mars, pe 5 iulie, la concertul de la Romexpo, într-un show cu un scenariu de Oscar, care a cuprins explozii de lumini, confetti şi energie, publicul recompensându-i pe membrii trupei cu aplauze puternice şi melodii cântate la unison. Pentru prima dată în România, Thirty Seconds to Mars şi-a răsplătit fanii, veniţi cu miile, cu un concert incendiar, plin de lumini şi energie.
În schimb, cântăreţul şi actorul britanic Hugh Laurie le-a oferit românilor, pe 12 iulie, la concertul susţinut la Sala Palatului, ocazia de a porni într-o călătorie muzicală de aproximativ două ore, timp în care au putut asculta melodii vechi de peste o sută de ani şi poveşti spuse cu umor, la un pahar cu whisky.
Anul 2014 l-a readus în România şi pe Julio Iglesias, astfel că fanii din Bucureşti s-au bucurat de muzica artistului pe 22 iulie, când muzicianul a urcat din nou pe scena Sălii Palatului, alături de orchestra sa.
Un alt eveniment important al anului a fost concertul pe care trupa Dream Theater l-a susţinut pe 28 iulie, la complexul Romexpo din Capitală, la 12 ani distanţă de la primul său show în România.
În schimb, membrii grupului The Cat Empire au concertat pentru prima dată la Bucureşti, pe 31 iulie, şi au fost încântaţi de modul în care au fost primiţi, pentru că publicul, strâns în număr mare la Arenele Romane, le-a demonstrat că au fani adevăraţi în România, care le apreciază muzica şi sunt dornici să îi asculte într-un concert live.
Placebo, Bastille şi The National se numără printre trupele care au participat la ediţia Summer Well din acest an, care a avut loc pe 9 şi 10 august, pe Domeniul Ştirbey din Buftea. Line up-ul festivalului a fost completat de John Newman, Miles Kane, The 1975, Tom Odell, Chloe Howl, Reptile Youth şi Prides.
De asemenea, trupa americană de thrash metal Testament a susţinut un concert în premieră în Bucureşti, la Arenele Romane, pe 12 august, iar legendara trupă britanică de hard rock Nazareth a cântat "Love Hurts" din nou pe scena din Hard Rock Cafe, pe 22 august.
Un alt festival care a strâns bucureştenii laolaltă pentru a se bucura de muzică de calitate a fost Balkanik! Festival, care s-a desfăşurat în perioada 12-14 septembrie. Aproximativ 10.000 de persoane s-au distrat, timp de trei zile, la Balkanik! Festival, dansând pe ritmuri balcanice şi bucurându-se, printre altele, de muzica formaţiei Mahala Rai Banda, care a cântat în prima zi a evenimentului, şi de show-ul din ultima seară, pregătit de Shantel&Bucovina Club Orkestar.
Totodată, la cererea publicului, belgienii de la Vaya Con Dios au revenit la Bucureşti cu "Farewell Tour", pe 5 octombrie, la Sala Palatului, cu un ultim spectacol.
Bonnie Tyler şi trupa britanică Smokie au concertat, pe 14 octombrie, la Sala Palatului din Bucureşti, într-un spectacol de peste trei ore, intitulat "The Night of Legends", iar cântăreţul american Victor Wooten, câştigător a cinci premii Grammy, a concertat în premieră la Bucureşti, la Sala Radio, pe 23 octombrie.
Pe de altă parte, Tarja Turunen, supranumită "regina rockului simfonic", a concertat pe 4 noiembrie la Sala Palatului din Bucureşti, evenimentul făcând parte din turneul mondial "Colours in the Road", prilejuit de promovarea celui mai recent album al cântăreţei, intitulat "Colours in the Dark".
Un eveniment care a strâns publicul în număr mare la Sala Palatului a avut loc pe 5 noiembrie, când celebrul duo Al Bano şi Romina Power au cântat împreună la Bucureşti la 15 ani de la divorţ şi la aproape două decenii de când cei doi au renunţat să mai împartă scena. Concertul pe care Al Bano şi Romina Power l-au susţinut la Sala Palatului, pentru peste 4.000 de fani, a fost unul de familie, cei doi împărţind scena cu fiul lor Yari Carrisi şi cu mama în vârstă de 92 de ani a cântăreţului.
Armin van Buuren, care a câştigat de cinci ori premiul pentru cel mai bun DJ al lumii, a prezentat şi în România cel mai mare show al său - "Armin Only Intense", pe 8 noiembrie, la complexul Romexpo în Capitală.
De asemenea, muzicianul american Jack White, câştigător a opt premii Grammy, a concertat în premieră în România, pe 9 noiembrie, la complexul Romexpo din Bucureşti, şi a demonstrat încă o dată, dacă mai era nevoie, că este un talent nativ, care te cucereşte de la primele sale acorduri de chitară.
Edvin Marton, unul dintre cei mai cunoscuţi violonişti din Europa, a prezentat spectacolul "Prince of the Violin", pe 11 noiembrie, la Sala Palatului din Bucureşti, iar soprana Sarah Brightman a strălucit, pe 13 noiembrie, pe aceeaşi scenă, cucerind publicul prin vocea sa care depăşeşte trei octave, prin atitudine şi vestimentaţie, iar efectele speciale au făcut ca spectacolul susţinut de cântăreaţa britanică în România să fie asemenea unei poveşti.
Totodată, bucureştenii au avut parte, pe 13 noiembrie, de un party pop de trei ore cu muzică "oldies, but goldies", pe scena Sălii Polivalente din Capitală urcând artiştii Johnny Logan, Paul Young, Gazebo şi vedetele serii, formaţia Boney M şi Lou Bega.
Seda Bağcan, artista turcoaică despre a cărei voce se spune că "a fost ruptă din rai", a inclus România în turneul său "World Peace Tour", care promovează cel mai recent album al său, "I am that I am", şi a concertat pe 15 noiembrie, la Auditorium Pallady Hall din Bucureşti.
Şi trupa britanică Stereo MC's a venit în România în 2014 şi a susţinut un concert, pe 26 noiembrie, de la ora 20.00, în Control Club din Bucureşti.
Sandra a revenit la Bucureşti, alături de grupul său de muzicieni, selectaţi din întreaga lume, pentru a susţine un concert pe 2 decembrie, la Sala Palatului, iar Schoenbrunn Palace Orchestra, a încântat publicul din România pe 5 decembrie.
Pe de altă parte, celebra trupă Narcotango a revenit în România, pe 6 decembrie, la Cinema Patria din Bucureşti, într-un show special de sărbători, unde pasionaţii de tango s-au putut reîntâlni cu unii dintre cei mai bine cotaţi artişti ai genului, într-un spectacol argentinian complet.
Totodată, în 2014, Indila, cântăreaţa franceză care a cucerit topurile cu hitul "Derniere Danse", a concertat în premieră în România, la Sala Palatului, unde a întâlnit spectatori entuziasmaţi şi dornici să asculte live piesele care au răsunat la radiourile din întreaga lume şi au făcut-o cunoscută publicului larg. Fanii din România ai Indilei nu sunt puţini, motiv pentru care artista a susţinut două concerte pe 7 decembrie, de la ora 16.00 şi de la ora 19.00, la Sala Palatului din Bucureşti.
Un alt eveniment important al anului 2014 a fost concertul pe care duoul 2Cellos l-a susţinut la Bucureşti. Hituri clasice ale muzicii rock, aparţinând unor artişti şi trupe de notorietate, precum Michael Jackson, Sting, U2 şi AC/DC, interpretate într-o manieră inedită de Stjepan Hauser şi Luka Šulić, care formează duoul 2Cellos, au încântat spectatorii prezenţi pe 8 decembrie, la Sala Palatului.
Pe de altă parte, românii s-au bucurat în 2014 de superproducţia "The New Havasi Symphonic Concert Show" - regizată de Brian Burke, omul din spatele celor mai renumite show-uri din Las Vegas -, fiind astfel martorii unor inovaţii muzicale deosebite într-un spectacol grandios, la care au participat peste 100 de artişti. Piesele interpretate de Havasi alături de artişti talentaţi, sosiţi la Bucureşti din toate colţurile lumii, arta prezentată pe acorduri muzicale, jocul de lumini şi bucuria românilor au transformat show-ul celui mai rapid pianist, prezentat pe 20 decembrie, la Sala Polivalentă, într-o adevărată poveste.
Un alt eveniment pe care românii nu l-au ratat în acest an a fost cel prezentat de Strauss Festival Orchestra Vienna - "Vienna Classic Christmas", pe 20 şi 21 decembrie, la Sala Palatului din Bucureşti, publicul având ocazia de a o asculta pe soprana Leontina Văduva şi pe tenorul Robert Nagy.
Printre ultimele show-uri ale anului a fost şi cel al cântăreţei de fado Ana Moura, care a susţinut un concert, pe 28 decembrie, la Sala Palatului din Bucureşti, unde românii au putut asculta atât piesele de pe cel mai recent album al său, "Desfado", cu care a făcut înconjurul lumii, dar şi muzică tradiţională de Crăciun din Portugalia.
Citește pe alephnews.ro: Finlanda și Estonia lansează patrule navale în urma suspiciunii de sabotaj rusesc în cazul Estlink 2. Rutte: „NATO va spori prezența în Marea Baltică”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: REPORTAJ: Hugh Laurie i-a cucerit pe români cu poveşti muzicale, o doză de umor şi un pahar cu whisky
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Drumul spre distracția de Revelion e aglomerat: Rute alternative și sfaturi esențiale pentru un drum sigur spre munte
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:51
Ministrul Educaţiei: ne confruntăm cu un demers bizar, izolaţionist, cu elemente de pseudoreligie
-
astăzi, 16:32
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale