Imagini noi cu epava Titanicului, la 100 de ani de la scufundarea navei - FOTO

Revista National Geographic a prezentat noi imagini cu epava Titanicului la aproape o sută de ani de la naufragiul din 14 aprilie 1912. Rămăşite ale navei despre care se credea că nu se poate scufunda zac acum la peste 3.800 de metri adâncime.

Urmărește
2075 afișări
Imaginea articolului Imagini noi cu epava Titanicului, la 100 de ani de la scufundarea navei - FOTO

Imagini noi cu epava Titanicului la 100 de ani de la scufundarea navei (Imagine: nationalgeographic.com

Titanic, pachebotul britanic al White Star Line, cel mai mare din lume în 1912, a naufragiat în largul coastelor Terra Nova, în timpul călătoriei inaugurale, după ce s-a lovit de un aisberg. În naufragiu şi-au pierdut viaţa peste 1.500 de persoane.

Robert Ballard şi Jean-Louis Michel au descoperit, în 1985, rămăşiţele Titanicului.

Imaginile publicate de National Geographic:

RMS Titanic (Royal Mail Steamer - vas poştal regal) a fost al doilea din trioul de "supernave" format alături de RMS Olympic şi HMHS Britannic, concepute pentru a oferi fiecare câte o cursă săptămânală şi pentru a domina afacerea transatlantică dintre Southampton şi New York în interesul companiei White Star Line. Construit la şantierele Harland and Wolff din Belfast, Titanic a fost cel mai mare vas din lume până la momentul scufundării sale. În timpul călătoriei inaugurale (Southampton, Anglia, apoi Cherbourg, Franţa, Queenstown, Irlanda, cu destinaţia New York), el s-a ciocnit cu un aisberg, la ora 23.40, în ziua de duminică, 14 aprilie 1912. Vasul s-a scufundat în două ore şi jumătate, după ce s-a rupt în două părţi, la ora 02.20 (15 aprilie).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici