Imagini spectaculoase ale câmpurilor cu lalele din Olanda - FOTO, VIDEO

O privelişte tipică pentru Olanda, în perioada primăverii, este cea a câmpurilor întinse cultivate cu lalele multicolore. Spectacolul oferit de florile galbene, roşii sau roz este copleşitor, privitorul având parte de o experienţă deosebită.

Urmărește
7273 afișări
Imaginea articolului Imagini spectaculoase ale câmpurilor cu lalele din Olanda - FOTO, VIDEO

Imagini spectaculoase ale câmpurilor cu lalele din Olanda (Imagine: Hepta)

Olanda este numită, în zilele noastre, ţara lalelelor, însă aceste gingaşe flori nu sunt originare din această ţară, iar olandezii nu sunt primii care le-au cultivat.

Lalelele au fost intens cultivate în Imperiul Otoman, în secolul al XVI-lea, fiind florile preferate ale sultanului Soliman I (1494 - 1566). Două secole mai târziu, lalelele dădeu numele unei ere din timpul Imperiului Otoman: „Epoca lalelelor” este legată de numele sultanului Ahmed al III-lea.

Primul festival dedicat lalelelor a fost organizat în Imperiul Otoman la începutul secolului al XVIII-lea.

Răspândirea  lalelelor în Europa este legată de numele lui Carolus Clusius.  Popularitatea acestor flori creşte rapid  în Olanda, iar în prima jumătate a secolului al XVII-lea, bulbii de lalele devenind subiect de speculă.

Frumuseţea lalelei a fost exploatată de comercianţi, botanişti, cultivatori, dar şi de pictori.

Valoarea acestei flori a crescut atât de mult, încât s-a ajuns ca preţul un singur bulb să echivaleze cu cel al unei case.

Deşi pasiunea puternică aprinsă de această floare se potoleşte, în Olanda, după 1640, iar interesul pentru lalele variază în secolele următoare, olandezii păstrează totuşi un înclinaţie aparte pentru cultivarea acestei plante.

Olanda este, în prezent, unul dintre principalii furnizori de lalele, sub formă de bulbi sau flori, la nivel mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici