VIDEO  Imagini uimitoare ale unui asteroid care s-a prăbuşit în Filipine

Locuitorii din provincia Cagayan, Filipine, au fost martorii unui eveniment astronomic spectaculos. Un asteroid de mici dimensiuni a căzut.

Urmărește
1670 afișări
Imaginea articolului Imagini uimitoare ale unui asteroid care s-a prăbuşit în Filipine

Sursa foto: Facebook / Above the Philippines 2.0

Astronomul Jaqueline Fazekas, din programul Catalina Sky Survey (CSS) finanţat de NASA la Universitatea din Arizona, a reperat miercuri un obiect neobişnuit pe cer. Asteroidul, denumit ulterior 2024 RW1, avea un diametru de aproximativ 1 metru, fiind comparabil ca mărime cu o minge de plajă.

La doar câteva ore după descoperire, asteroidul a intrat în atmosfera Pământului deasupra insulei Luzon din Filipine, notează AFP.

Locuitorii norocoşi din provincia Cagayan au putut observa o minge de foc strălucitoare traversând cerul nopţii.

Agenţia Spaţială Europeană (ESA) a confirmat momentul impactului, în timp ce NASA a clasificat asteroidul ca fiind „sigur", fără a reprezenta vreun pericol pentru populaţie sau infrastructură.

ESA a indicat că asteroizii de această dimensiune se apropie de Pământ la fiecare două săptămâni, fără a reprezenta un pericol real. Cu toate acestea, este mai rar ca aceştia să fie găsiţi înainte de a se ciocni cu planeta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici