- Home
- Life-Inedit
- LOS ANGELES, (08.03.2010, 13:52)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
În 2010, premiile Oscar pentru cele mai bune scenarii au recompensat realismul
Revista de specialitate Variety apreciază că ediţia din acest an a premiilor Oscar, care a avut loc duminică seară, a recompensat, la categoriile dedicate celor mai bune scenarii, realismul, fiind alese două drame - "The Hurt Locker" şi "Precious" - care prezintă probleme din viaţa de zi cu zi.
Urmărește
27 afișări
Kathryn Bigelow (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Organizatorii galei Oscar au recompensat realismul prin trofeele acordate scenariilor, alegând două drame curajoase, care se concentrează pe prezentarea unor probleme comune", scrie Variety.
Astfel, Mark Boal a primit premiul pentru cel mai bun scenariu original, pentru "The Hurt Locker", în timp ce Geoffrey Fletcher a fost premiat pentru cel mai bun scenariu adaptat, al peliculei "Precious", care are la bază romanul "Push", de Sapphire.
Boal, care a scris 17 schiţe de scenarii până a reuşit să finalizeze "Hurt Locker", a fost desemnat câştigătorul categoriei unde au mai fost nominalizate scenariile filmelor "Inglourious Basterds," "The Messenger", "A Serious Man" şi "Up".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Votezi cu tine sau cu un om care te minte în fiecare zi? Duminică du-te și pune ștampila pe alb!
-
Alegeri prezidenţiale. Peste 218.000 de români au votat în străinătate până la ora 22.00
-
Tottenham, cu Radu Drăguşin în primul 11, a spulberat-o pe Manchester City în deplasare
-
Atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve în transportul feroviar
Pe de altă parte, Fletcher, care este primul scenarist de culoare ce câştigă un Oscar, a concurat cu autorii scenariilor filmelor "An Education", "District 9", "In the Loop" şi "Up in the Air".
Premiul Oscar acordat lui Boal este încununarea a şase ani de muncă, scenaristul lucrând, în toată această perioadă, alături de echipe de genişti din Irak. Iniţial, Boal a scris un articol pe această temă, publicat în Playboy, în 2005.
În discursul de la gala Oscar, Boal i-a mulţumit regizoarei Kathryn Bigelow şi le-a dedicat premiul celor "115.000 (de militari americani, n.r.) care sunt încă în Irak, 120.000 care sunt în Afganistan, 30.000 de răniţi şi 4.000 care nu au mai ajuns acasă".
Boal a mai precizat că în timpul filmărilor, care au avut loc în Iordania, finanţatorii proiectului, care a costat sub 20 de milioane de dolari, nu s-au implicat în realizarea lui, acest lucru permiţându-i lui Bigelow să facă un film conform viziunii originale a scenaristului.
Acesta a mai explicat că personajele filmului sunt compuse din sute de poveşti reale ale soldaţilor. Cu toate acestea, controversele nu au ocolit pelicula. Astfel, sergentul major Jeffrey S. Sarver, care a făcut parte din unitatea Explosive Ordonance Disposal, unde Boal a fost detaşat pentru documentare, le-a intentat un proces, săptămâna trecută, producătorilor filmului, pretinzând că declaraţiile sale au fost interpretate greşit.
În ceea ce priveşte scenariul peliculei "Precious", premiul Oscar obţinut a reprezentat prima mare surpriză a serii, majoritatea criticilor având ca favorit scenariul peliculei "Up in the Air".
"Precious" este primul din cele peste 20 de scenarii scrise de Fletcher care s-a concretizat. Regizorul peliculei, Lee Daniels, i-a cerut acestuia să realizeze o adaptare a romanului lui Sapphire, iar efortul lui Fletcher a fost răsplătit, pentru că a reuşit să creeze o poveste generoasă şi puternică despre o tânără abuzată.
În discursul de duminică seară, Fletcher s-a blocat, din cauza emoţiilor, de mai multe ori. "Nu ştiu ce să spun. Acest premiu este pentru toată lumea care lucrează zilnic la îndeplinirea unui vis - băieţi şi fete valoroşi ("precious", n.r.) din întreaga lume", a spus Fletcher, mulţumind apoi echipei peliculei, părinţilor şi fraţilor săi.
"The Hurt Locker", de Kathryn Bigelow, a fost marele câştigător la cea de-a 82-a gală a Academiei de film americane, fiind recompensat cu şase premii Oscar, inclusiv pentru cea mai bună regie şi cel mai bun film, în timp ce "Avatar", nominalizat la nouă categorii, a primit doar trei trofee.
Citește pe alephnews.ro: Răspunsul MAE la solicitarea Aleph News privind voturile fraudate din Diaspora
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe