- Home
- Life-Inedit
- BAIKONUR, (12.10.2008, 20:24)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Încă un turist spaţial a decolat de la cosmodromul din Baikonur (Galerie Foto)
Turistul spaţial american Richard Garriott a decolat, duminică, de la cosmodromul din Baikonur, Kazahstan, la bordul unei navete Soyuz, spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS), în compania a doi astronauţi, unul rus şi unul american.
Urmărește
41 afișări
Încă un turist spaţial a decolat de la cosmodromul din Baikonur (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Naveta Soyuz, avându-i la bord pe milionarul texan Richard Garriott şi astronauţii Iuri Lontchakov şi Michael Fincke, s-a ridicat deasupra stepei la ora 07.01 GMT. Zece minute mai târziu, controlorii de trafic au confirmat că naveta s-a instalat pe orbită conform programului.
Vezi aici galerie foto de la antrenamente, teste şi lansare
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
Naveta a decolat de pe rampa de lansare de unde primul om care a ajuns în spaţiu, rusul Iuri Gagarin, şi-a început, în 1961, misiunea sa istorică.
Naveta Soyuz va ajunge pe ISS marţi, la ora 08.33 GMT.
Richard Garriott, fiul unui astronaut american, îşi realizează astfel, la 47 de ani, visul său de copil, devenind, totodată, al şaselea turist în spaţiu. În acelaşi timp, Richard Garriott este primul urmaş al unui astronaut american care participă, în calitate de turist, la un zbor pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS).
Tatăl turistului spaţial, Owen Garriott, care a petrecut două luni în spaţiu, în 1973, în timpul unei misiuni la bordul staţiei Skylab, primul avanpost spaţial operaţional din istorie, a fost prezent la decolare.
Richard Garriott s-a antrenat şi a efectuat numeroase teste timp de nouă luni în laboratoarele cosmodromului din Star City, de lângă Moscova. În timpul misiunii de zece zile, acesta va participa la trei experimente pregătite în colaborare cu NASA: măsurarea influenţei zborului spaţial asupra sistemului imunitar, studierea caracteristicilor somnului astronauţilor şi efectele microgravitaţiei asupra mediului.
Garriott a făcut carieră în domeniul jocurilor pe computer, printre realizările sale numărându-se şi jocul Ultima, destinat utilizatorilor Apple. Şi-a creat propria firmă, Origin System, pe care a vândut-o şi a devenit astfel multimilionar.
Pentru voiajul lui spaţial, Garriott a plătit suma de 30 de milioane de dolari, zborul fiind organizat de societatea Space Adventures.
Primul turist care a ajuns la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale a fost americanul Dennis Tito (2001). Acesta a fost urmat de sud-africanul Mark Shuttleworth (2002), americanul Greg Olsen (2005), americanca de origine iraniană Anousheh Ansari (2006) şi americanul de origine maghiară Charles Simonyi (2007).
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe