- Home
- Life-Inedit
- NEW DELHI, (22.07.2019, 13:54)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
India a lansat Chandrayaan-2, a doua sa misiune spaţială pe Lună. Evenimentul a fost anulat săptămâna trecută, cu doar 56 de minute înainte de lansare | FOTO, VIDEO
India a lansat cu succes, luni, un al doilea modul spaţial către Lună, fără echipaj uman la bord şi care are ca scop plasarea unui rover pe satelitul natural al Terrei, în a doua misiune de acest tip organizată de această ţară după reuşita din 2008, potrivit India Times.
Urmărește
2024 afișări
India a lansat a doua sa misiune spaţială pe Lună, pe suprafaţa căreia vrea să plaseze un rover
Sonda Chandrayaan-2 (Carul Lunii 2), construită de Indian Space Research Organisation (ISRO), a fost lansată luni, la ora 09.13 GMT, de la Centrul Spaţial Satish Dhawan situat în statul Andhra Pradesh, iar evenimentul a fost difuzat live pe televiziunea agenţiei.
O primă tentativă de lansare a misiunii a avut loc pe 15 iulie, dar oficialii indieni au anulat evenimentul din cauza unor "probleme tehnice".
"Este o zi istorică pentru spaţiu, ştiinţa şi tehnica din India", a declarat, luni, K. Sivan, şeful ISRO.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
Chandrayaan-2 este cea mai sofisticată misiune realizată până în prezent de ISRO. Dacă va avea succes, India va deveni a patra ţară, după SUA, Rusia şi China, care plasează un rover pe suprafaţa Lunii.
Agenţia spaţială indiană vrea să plaseze un rover în regiunea polară sudică a Lunii.
Atât racheta folosită la lansare, cât şi modulul spaţial şi roverul sunt concepute şi produse exclusiv în India.
#India has delayed the space launch of the second lunar mission less than an hour before the scheduled blast-off, due to a technical problem. pic.twitter.com/oROVG0hvUM
— TOLOnews (@TOLOnews) July 15, 2019
Chandrayaan-2 este o versiune avansată a Chandrayaan-1, misiunea indiană lansată în 2008, prin care a fost confirmată prezenţa moleculelor de apă pe Lună.
Modulul spaţial Chandrayaan-2, cu o greutate de 2,4 tone, va orbita Luna timp de aproximativ un an, urmând să realizeze fotografii ale suprafeţei satelitului, în căutarea unor indicii privind prezenţa apei, şi să-i studieze atmosfera.
Operaţiunea de plasare a roverului Pragyaan ("înţelepciune", în sanscrită) pe Lună ar putea avea loc cel mai devreme la începutul lunii septembrie. Specialiştii indieni vor putea astfel să efectueze experimente, să studieze rocile şi solul Lunii de la distanţă.
Misiunea este una specială şi pentru faptul că a costat incredibil de puţin, aproximativ 140 de milioane de dolari.
NASA - care, pe 20 iulie, a marcat 50 de ani de la primul pas al omului pe Lună, făcut de Neil Armstrong, în misiunea Apollo 11 - a cheltuit cu misiunile sale pe satelitul natural al Terrei aproximativ 100 de miliarde de dolari.
Premierul indian Narendra Modi a anunţat anterior că India va trimite un om pe orbită până în 2022. De asemenea, India speră să încheie contracte avantajoase privind transportarea de sateliţi comerciali şi alte misiuni în spaţiu.
Citește pe alephnews.ro: Atacatorul de la Târgul de Crăciun din Germania are o istorie de amenințări legate de acte violente. Medicul a spus că „va efectua acțiuni care atrag atenția și de care oamenii își vor aminti”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Cum a „căzut” zidul Parlamentului. Sute de oameni, spectatori la concertul trupei Bon Jovi, din curtea clădirii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
STUDIU. Starea de bine se îmbunătățește atunci când cânți. Care sunt beneficiile muzicii asupra sănătății
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:20
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
-
astăzi, 10:07