INEDIT. Se deschide Hotelul de Gheaţă „Europa”

Cel mai nou Hotel de Gheaţă de la Bâlea Lac se deschide de joi. Va avea, pentru început, 10 camere, care vor purta numele unor mari capitale europene, anunţă reprezentanţii ineditului obiectiv. Majoritatea celor care vin la Bâlea Lac să se cazeze primii în Hotel sunt din Marea Britanie.

Urmărește
1270 afișări
Imaginea articolului INEDIT. Se deschide Hotelul de Gheaţă „Europa”

INEDIT. Se deschide Hotelul de Gheaţă „Europa”

De joi, 22 decembrie, se deschide Hotelul de Gheaţă „Europa”, aflat la o altitudine de peste 2.000 de metri, în Munţii Făgăraş, la Bâlea Lac. Acesta este construit integral din zăpadă şi gheaţă.

Tema din acest sezon este „Europa”. Hotelul are, pentru moment, 10 camere, iar fiecare dintre acestea poartă numele unor mari capitale europene. Londra, Amsterdam, Lisabona, Dublin, Bucureşti, Paris, Roma, Atena, Bertlin şi Madrid sunt pregătite pentru a gâzdui primii oaspeţi, iar restaurantul şi barul din interiorul hotelului, au oferte de meniuri speciale şi promit vizitatorilor servicii şi produse de calitate superioară, astfel încât experienţa trăită aici, în cel mai neobişnuit hotel din partea de sud-est a Europei, să fie cu adevărat unică, memorabilă.

Responsabilii Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac” oferă asigurări că noul Hotel de Gheaţă aduce un plus de spectaculozitate şi stil, atât în ceea ce priveşte forma exterioară, dar şi atunci când vine vorba de amenajările, decorul şi dotările din interior.

Primii turişti ce îşi vor petrece noaptea la „Europa” – Hotelul de Gheaţă” sunt clienţi ai companiei de turism britanice care colaborează de foarte mulţi ani cu „Hotel of Ice Bâlea Lac”.

De altfel, asemeni sezoanelor anterioare, se preconizează că, şi în această iarnă, marea majoritate a oaspeţilor care se vor caza în ineditul hotel vine din Marea Britanie.

Inaugurarea oficială a Hotelului de Gheaţă este programată pentru luna ianuarie 2023, după ce va fi ridicată şi Biserica de Gheaţă.

Cel de-al şaisprezecelea Hotel de Gheaţă de la Bâlea Lac a fost ridicat în mai bine de o lună de zile, echipa de muncitori edificând obiectivul în condiţii meteorologice dificile, chiar şi pe timp de noapte. Nu au lipsit nici emoţiile, constructorii fiind mereu în căutarea de soluţii cât mai potrivite pentru a învinge capriciile vremii şi pentru a putea continua munca în condiţii bune.

La realizarea acestei construcţii s-au folosit zăpada adunată din căldarea lacului Bâlea, „mortarul” compus din zăpadă şi apă, precum şi cărămizile de gheaţă tăiate din calota laculu glaciar. De asemenea, decorul şi „mobilierul” interior (paturi,
noptiere, fotolii, mese şi scaune etc) sunt realizare din gheaţă.

Fiecare cameră a Hotelului de Gheaţă are intrare separată iar uşa este reprezentată de o draperie izotermă. Pentru a nu simţi frigul, cei ce se vor caza aici vor dormi pe saltele clasice, aşezate pe paturile de gheaţă şi se vor încălzi în saci de dormit speciali sau cu ajutorul păturilor şi blănurilor de oaie.

Temperatura din interiorul Hotelului de Gheaţă este între -1 şi 2 grade Celsius.

Cei ce doresc să vină la Bâlea Lac pentru a vizita Hotelul de Gheaţă, trebuie să ştie că, de la Bâlea Cascadă, singura modalitate de acces disponibilă în sezonul rece este cu ajutorul telecabinei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici