- Home
- Life-Inedit
- PARIS, (25.10.2007, 13:40)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Inelele lui Saturn sunt formate din fragmente de sateliţi naturali
Descoperirea unei serii de mici sateliţi naturali, cu ajutorul sondei Cassini, în cel mai mare dintre cele şapte inele ale lui Saturn, vine în sprijinul teoriei potrivit căreia aceste inele sunt rezultatul exploziilor sateliţilor îngheţaţi ai planetei, informează AFP.
Urmărește
7 afișări
Inelele lui Saturn sunt formate din fragmente de sateliţi naturali
Exploziile sateliţilor îngheţaţi ai planetei Saturn au avut loc pe parcursul a zeci de milioane de ani, potrivit studiului realizat de cercetătorii de la Universitatea din Colorado.
Pe baza imaginilor primite de la sonda italo-americană Cassini, astronomii au calculat că opt sateliţi din inelul exterior al lui Saturn, cu un diametru cuprins între 60 şi 140 de metri şi înconjuraţi de fragmente de corpuri cereşti, provin dintr-un singur obiect cu un diametru de 20 de kilometri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Acest mare satelit natural a început să se fragmenteze în urmă cu 30 de milioane de ani, după ce s-a lovit de o cometă sau un asteroid.
Descoperirea sondei Cassini şi calculele efectuate de echipa de astronomi vin în sprijinul teoriei potrivit căreia inelele lui Saturn sunt formate din mai mulţi sateliţi naturali care s-au fragmentat de-a lungul mai multor zeci de milioane de ani.
Potrivit unei teorii concurente, inelele s-au format în acelaşi timp cu Saturn şi ar fi formate din fragmente care nu s-au lipit de planetă, dar sunt reţinute în jurul acesteia, pe orbită.
Originea şi evoluţia inelelor planetare constituie una dintre problemele încă nerezolvate de astronomi. Înţelegerea proceselor ar putea ajuta la înţelegerea modului de formare a discurilor care au dat naştere planetelor, potrivit autorilor studiului.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36