- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (26.09.2015, 13:40)
- Patricia Marinescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
INTERVIU - Chef Simone Zanoni: Cel care mi-a influenţat cu adevărat munca este Gordon Ramsay - FOTO
Maestrul bucătar Simone Zanoni, de la restaurantul Gordon Ramsay au Trianon de la Versailles, cotat cu două stele Michelin, invitat la a doua ediţie a Fête de la Gastronomie de la Bucureşti, a declarat într-un interviu acordat MEDIAFAX că cel care i-a influenţat cu adevărat munca este Gordon Ramsay.
Urmărește
1187 afișări
Chef Simone Zanoni (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
În interviu, Simone Zanoni spune că Ramsay îi oferă în prezent suficientă libertate de creaţie, dar şi că dedicarea sa pentru această pasiune - gătitul - cere multe sacrificii. Pentru că petrece, în medie, 15 ore pe zi în restaurant, familia sa este cea care are de suferit.
La Bucureşti, în bucătăria de cinci stele a hotelului Hilton, Simone Zanoni a petrecut, joi, şapte ore. Înconjurat de echipa localului şi de bucătarul-şef al hotelului, Chaiyasith Srichom, a pregătit o cină formată din cinci feluri de mâncare, a câte 44 de porţii, o combinaţie între bucătăria italiană şi cea franţuzească.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
După ce a instruit personalul bucătăriei privind aspectul farfuriilor, Zanoni a asamblat, pentru început, desertul - "Chocolate Passion". O crustă de ciocolată de sub care se ivea o spumă din fructul pasiunii, dar şi cu o textură crocantă dată de biscuitul aflat în interiorul desertului a primit acordul chef-ului italian.
Meniul a cuprins alte patru feluri - rulouri de somon cu alge, hribi şi mânătărci, terină de foie gras cu tartă de mere şi sfeclă, coadă de homar albastru cu bouillabaisse (o supă din peşte şi fructe de mare) şi muşchi de viţel cu varză umplută cu piept de vită.
De altfel, maestrul bucătar Simone Zanoni a pregătit cina şi pentru vineri, la acelaşi restaurant, meniul rămânând neschimbat, însă "lucrurile vor decurge mai simplu", spunea acesta în timpul interviului acordat MEDIAFAX. "A trebuit să mă obişnuiesc cu bucătăria, cu aranjamentele de acolo, vineri va fi mult mai bine", a mărturisit Zanoni la finalul cinei de joi.
Despre gastronomie, în general, crede că este tot mai importantă în viaţa cotidiană, mai ales pentru că oamenii sunt tot mai interesaţi de ceea ce consumă. Referitor la România, "domeniul va cunoaşte o dezvoltare în următorii doi-trei ani şi tot mai mulţi maeştri bucătari se vor stabili aici", a declarat Simone Zanoni, joi, în deschiderea evenimentului Fête de la Gastronomie.
La acelaşi eveniment, ambasadorul Franţei la Bucureşti, François Saint-Paul, a adăugat că evoluţia gastronomiei este foarte importantă şi că aceasta "nu este un privilegiu, ci o artă, un punct de întâlnire a culturilor".
Din acest punct de vedere, începuturile profesionale ale lui Simone Zanoni sunt marcate de copilăria şi adolescenţa petrecute în Italia, de maturizarea în Marea Britanie şi de evoluţia în Franţa. Acesta mărturiseşte că bunica sa, Regina, l-a învăţat să gătească, de la vârsta de 10 ani. "Acum, când ne vedem, ne place să refacem reţete vechi", a mai spus maestrul bucătar în vârstă de 39 de ani.
În paralel, vorbind despre cel mai recent preparat creat de el, Zanoni spune că acesta este bazat pe carnea de miel. "Este vorba despre o friptură cu un sos cu ciuperci, în stil italian, care merge perfect cu un vin de Bourgogne", spune Zanoni.
La vârsta de 18 ani, Simone Zanoni a ajuns din Italia în Marea Britanie, unde a stat 12 ani, şi, după cum spune, a avut onoarea de a-l cunoaşte şi de a lucra cu şi pentru maestrul Gordon Ramsay. Timp de doi ani a fost "sous-chef tournant" (sous-chef pentru mai multe restaurante, prin rotaţie), apoi - după ce s-a ocupat de crearea meniurilor, gestionarea cumpărăturilor, instruirea şi administrarea personalului - a devenit bucătar-şef la restaurantul Gordon Ramsay din Londra, local cotat cu trei stele Michelin.
După patru ani, a devenit maestru bucătar executiv la Hotelul Trianon Palace şi bucătar-şef la restaurantul Gordon Ramsay de la Trianon, deţinător a două stele Michelin, de la Versailles.
Cea de-a doua ediţie a Fête de la Gastronomie, manifestare care celebrează gastronomia franceză, până luni, în Bucureşti, este marcată de o serie de evenimente programate în 31 de localuri, hypermarketuri şi o librărie.
Iniţiată în Franţa, în 2011, pentru a sărbători intrarea în patrimoniul UNESCO a gastronomiei franceze, Fête de la Gastronomie doreşte să pună în valoare produsele specifice - de la materie primă la farfurie, modul lor de preparare, de prezentare, precum şi toate serviciile care s-au dezvoltat în jurul acestei arte. Evenimentele sunt organizate de Ambasada Franţei în România, Camera de Comerţ şi Industrie Franceză în România, Institutul Francez din România şi Business France, alături de partenerii lor.
Prezentăm integral interviul acordat de Simone Zanoni agenţiei MEDIAFAX:
Reporter: În afară de bunica dumneavoastră, care v-a învăţat să gătiţi, există un maestru bucătar care v-a influenţat stilul şi de la care aţi aprofundat cunoştinţele în domeniu?
Simone Zanoni: Cred că bucătarul care mi-a influenţat cu adevărat munca este Gordon Ramsay, pentru că am petrecut mult timp cu el, aşa că el mi-a insuflat o parte din stil, mai ales dragostea pentru mâncare, cum să faci lucrurile perfect tot timpul, aşadar, el m-a ajutat foarte mult în carieră.
Rep.: Cum colaboraţi în prezent cu Gordon Ramsay?
S. Z.: Anul trecut, a deschis un nou restaurant în Paris şi, cu celalalte 30-40 din întreaga lume, este destul de ocupat. Ne întâlnim rar, însă comunicăm privind meniurile, în general. În bucătăria noastră avem destul de multă libertate de a combina şi inventa, în ceea ce priveşte felurile de mâncare.
Rep.: Cât de dificilă a fost adaptarea la viaţa din Marea Britanie şi Franţa?
S. Z.: La început, când ne-am mutat din Anglia în Franţa, a fost cam greu. Stilurile de gătit sunt diferite, aromele, gusturile cu care oamenii sunt obişnuiţi sunt şi ele altele, aşa că a durat aproximativ şase luni până am pus lucrurile la punct, reuşind să facem mâncare pe placul francezilor.
Rep.: Care este cea mai grea parte a faptului că sunteţi maestru bucătar?
S. Z: Este sacrificiul pe care trebuie să îl faci în fiecare zi. Din nefericire, când faci ceva cu pasiune, cineva va plăti un preţ pentru asta. În acest caz, evident, este vorba despre familia mea. Petrec atât de mult timp muncind, făcând ce-mi place, dar, de cealaltă parte, timpul petrecut cu familia se reduce mai mult decât normal. Aşadar, nu-mi rămâne decât să aplic aceeaşi politică pe care o folosesc privind mâncarea mea - nu este vorba despre cantitate, ci despre calitate.
Rep.: Care este ingredientul dumneavoastră preferat? Care este cel mai ofertant?
S. Z.: Îmi plac foarte mult ierburile, iar cea care îmi trezeşte cele mai multe amintiri este salvia.
Rep.: Aţi mai fost până acum în România?
S. Z.: Nu. Aş vrea să mă întorc, să o vizitez. Este un loc destul de încărcat de istorie şi ar fi foarte bine să ajung să o văd într-un alt fel, nu din punctul de vedere al unui bucătar. Vreau să am timp să explorez, să vizitez. Pare destul de interesantă până acum.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 09:02
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
astăzi, 08:59
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână