- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (02.10.2011, 14:04)
- Oana Ghita ,
INTERVIU: Hélène Ségara: Îmi este teamă să nu mă trădez pe mine
Cântăreaţa Hélène Ségara, care va susţine un concert la Sala Palatului din Bucureşti, pe 21 octombrie, a declarat într-un interviu acordat MEDIAFAX că una dintre cele mai mari temeri ale sale, ca artistă, este să înceteze să fie sinceră faţă de publicul său.
Urmărește
199 afișări
INTERVIU: Hélène Ségara: Îmi este teamă să nu mă trădez pe mine (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Hélène Ségara îşi promovează în România cel mai recent album, intitulat "Parmi la Foule" ("În mulţime"), lansat în aprilie. Diva franceză mai povesteşte, în interviul acordat MEDIAFAX, cum a reuşit să treacă printre cele mai mari încercări ale vieţii, despre relaţia cu fiul său, Raphaël, şi dă câteva detalii despre spectacolul pe care îl va susţine la Bucureşti.
Prezentăm integral interviul acordat MEDIAFAX de Hélène Ségara:
Reporter: De ce aţi ales titlul "Parmi la Foule" ("În mulţime") pentru noul dumneavoastră album?
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
Hélène Ségara: "În mulţime" înseamnă tot ceea ce avem în comun şi împărţim cu ceilalţi. Vieţuirea în comunitate reprezintă o parte covârşitoare a vieţii noastre. Rămâne doar o mica fâşie de frontieră, reprezentând ceea ce nu împărţim cu ceilalţi, şi anume intimitatea. "În mulţime" este titlul noului meu album pentru că eu consider că semănăm unii cu alţii şi, pentru a convieţui fericiţi, este necesar să facem schimburi de daruri.
Rep.: Melodiile de pe acest album au o temă comună?
H.S.: Da, tema lor comună este iubirea, dar o iubire fără suferinţă.Nu suntem doar martorii alegerilor noastre, ci chiar arhitecţii acestora. Deci, ne putem proiecta şi gestiona o iubire lipsită de suferinţă. Putem fi arbitrii propriilor destine. Soluţia este să iubim cu mai multă detaşare şi maturitate, ca nişte adulţi...
Rep.: Pentru acest album aţi înregistrat o melodie în duet cu fiul dumneavoastră. Vi s-a părut dificil să faceţi acest lucru?
H.S.: Deloc. Nu am plănuit acest duet cu fiul meu. Lucrurile s-au întâmplat în mod firesc.
Rep.: Fiul dumneavoastră îşi doreşte să urmeze o carieră muzicală?
H.S.: Da, aşa cred. El este cel care va alege. Cred că fiecare dintre noi trebuie să facă alegerile care ni se par potrivite în viaţa personală şi carieră şi să ni le asumăm.
Rep.: Eraţi foarte tânără când aţi adus pe lume primul dumneavoastră copil, pe Raphaël. Nu v-a fost teamă de responsabilităţi?
H.S.: Într-adevăr, aveam doar 18 ani când l-am născut pe Raphaël. Nu mi-a fost deloc teamă, pentru că nu m-am gândit prea mult la responsabilităţi, ci mi le-am asumat fără să stau pe gânduri. Dacă te gândeşti prea mult, rişti să nu mai realizezi nimic.
Rep.: Cum este relaţia cu fiul dumneavoastră?
H.S.: Aceeaşi ca a multora dintre femei.
Rep.: Înainte să îl naşteţi pe Raphaël aţi renunţat la şcoală, când aveaţi 16 ani. Regretaţi acest pas?
H.S.: Da şi nu. Da, pentru că, dacă mi-aş fi continuat studiile, aş fi putut ajunge foarte departe. Nu, pentru că am continuat să citesc şi să mă instruiesc singură prin citit, am avut un copil şi am făcut muzică şi asta este minunat. În general, cred că cele mai frumoase amintiri din viaţa personală sunt naşterea copiilor sau căsătoria. La fel şi pentru mine, acestea sunt cele mai frumoase momente din viaţă.
Rep.: Cum aţi trecut peste dificultăţile pe care le-aţi întâlnit în cariera dumneavoastră?
H.S.: Am încercat să rămân mereu cu capul pe umeri. Eu nu uit niciodată de unde am plecat şi asta îmi permite să îmi păstrez realismul şi să rămân în contact cu realitatea. Se vorbeşte adesea de momentul în care mi-am pierdut vocea, în timp ce cântam "Notre Dame de Paris". De la o zi la alta, am trecut de la spectacole pentru o mulţime de oameni la tăcerea absolută. Mai ales că doctorii nu îmi dădeau nicio speranţă să-mi recapăt vocea. Speranţa a venit de la un mare profesor, care a inventat o nouă metodă pentru cazul meu. A primit un mare premiu la Chicago pentru această operaţie, care a reprezentat un caz medical grav şi care mi-a redat vocea. Cel pe care îl iubesc şi alături de care mi-am construit o viaţă de familie m-a ajutat, de asemenea, să trec peste dificultăţi şi să privesc înainte cu speranţă.
Rep.: Aţi cântat destul de mult timp în comedia muzicală "Notre Dame de Paris". Cum v-a influenţat cariera artistică această colaborare?
H.S.: A fost o experienţă superbă, care a însemnat mult pentru mine. Mi-a permis să mă descopăr. Îmi aduc aminte cu plăcere de această experienţă. A fost o aventură magică, şi nu mă refer numai la aventura muzicală excepţională, ci şi la cea amicală, care ne-a făcut să ne dorim să ne reîntâlnim, toţi şapte. Între timp, au trecut 12 ani şi vom reîncepe turnee cu "Notre Dame de Paris" în Rusia, în Ucraina şi, de ce nu, în România. Nu ştiu nimic încă, dar sper că vom ajunge din nou în Canada şi în multe alte ţări în care am mai fost cu acest spectacol.
Rep.: Care este publicul dumneavoastră preferat?
H.S.: Îmi place publicul, în general. Îmi place deopotrivă publicul atent, timid, emotiv, dar şi cel expansiv, asertiv. Ştiu că oamenii care vin la concertele mele să mă vadă şi să mă asculte sunt oameni sensibili. Iar noi împărtăşim multă tandreţe.
Rep.: De ce anume vă este cel mai teamă, ca artistă?
H.S.: Îmi este teamă să nu mă trădez pe mine. Îmi este teama să nu uit cine sunt şi de unde am plecat. Cred, însă, că va fi dificil să se întâmple asta, având în vedere caracterul meu puternic. Singurul lucru pentru care lupt este acela de a păstra intactă sinceritatea mea, pentru că oamenii vin la concertele mele în căutarea emoţiilor autentice şi a reciprocităţii, iar pentru mine este important ca ei să nu plece dezamăgiţi.
Rep.: Cunoaşteţi artişti români care vă inspiră, vă plac?
H.S.: Voi cânta în România în duet împreună cu un artist român, pe care l-am descoperit de curând. Are o voce sublimă şi este fermecător. Nu dezvălui nimic mai mult. De-abia aştept să descopăr România.
În cadrul unei emisiuni de televiziune din Franţa, Hélène Ségara - o divă a muzicii franceze cunoscută pentru colaborările sale cu artişti precum Andrea Bocelli şi Laura Pausini - s-a arătat foarte încântată de apropiata întâlnire cu publicul românesc, declarând că este bucuroasă că va concerta la Bucureşti şi că de-abia aşteaptă să vină în România.
"Această primă întâlnire cu publicul românesc are şi o nuanţă de mister. Voi încerca să fie cât de frumoasă şi tandră posibil, pentru că muzica mea este tandră, iar oamenii care iubesc muzica mea sunt foarte romantici, au sentimente intense; ştiu că românii sunt, de asemenea, tandri şi romantici", a spus Hélène Ségara.
Desemnată Artista Anului în Franţa, în 2001, Hélène Ségara este cunoscută publicului din România mai ales pentru sensibilitatea cu care interpretează celebra melodie "Vivo per lei", în duet cu tenorul Andrea Bocelli.
Prin timbrul deosebit al vocii, sensibilitatea, eleganţa şi fineţea ei, Hélène Ségara a reuşit să-şi creeze o legătură unică cu publicul de pe marile scene din Franţa, Belgia, Rusia, Ucraina, Maroc, Liban, Elveţia şi Canada.
Biletele pentru concertul de la Bucureşti au fost puse în vânzare la casa de bilete a Sălii Palatului, Magazinul Unirea, pe biletoo.ro, librăriile Adevărul din Bucureşti şi din toată ţara, librăria Eminescu, Magazinul Victoria - Midola Music, Magazinul Muzica, Palatul Naţional al Copiilor şi la staţia de metrou Unirii 1.
Preţurile biletelor sunt următoarele: categoria VIP - 350 de lei, categoria I - 250 de lei, categoria a II-a - 200 de lei, categoria a III-a - 150 de lei, categoria a IV-a - 90 de lei.
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. În lipsă de afecțiune, oamenii dezvoltă sentimente față de sistemele de Inteligență Artificială
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Proiectul Stargate va revoluționa infrastructura A.I. Cât au investit giganții din industrie și cum vede Trump inițiativa
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Orașul din România în care va ninge 3 zile neîncetat, începând chiar de astăzi. Prognoza meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe