- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (19.08.2015, 13:25)
- Dorina Călin
INTERVIU: The Wombats: Este interesant să vezi evoluţia trupelor, nu câte albume perfecte au lansat - FOTO
Toboşarul Dan Haggis şi chitaristul Tord Øverland Knudsen, membri ai trupei The Wombats, vorbesc într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX despre evoluţia lor profesională, declarând că este mai interesant să urmăreşti modul în care se dezvoltă formaţiile, nu câte albume perfecte au lansat.
Urmărește
260 afișări
Dan Haggis şi Tord Øverland Knudsen (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)
Trupa The Wombats a participat la ediţia de anul acesta a festivalului Summer Well, care s-a desfăşurat pe 8 şi 9 august, pe domeniul Ştirbey. Într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX, doi dintre membrii formaţiei, Daniel (Dan) Haggis şi Tord Øverland Knudsen, vorbesc despre evoluţia lor profesională, despre cât de mult s-a dezvoltat trupa din care fac parte şi ce s-a schimbat de la înfiinţarea acesteia, în 2003, şi până în prezent.
Totodată, cei doi muzicieni povestesc despre momentul în care au decis să-şi numească trupa The Wombats, dar şi despre ce reprezintă muzica în viaţa lor.
Despre relaţia pe care o au cu fanii vorbesc cu multă admiraţie, având doar cuvinte de laudă la adresa acestora. Toboşarul Dan Haggis şi chitaristul Tord Øverland Knudsen spun că n-au avut probleme cu admiratorii lor, deşi au realizat un videoclip în care un fan-hărţuitor îi ucide pe toţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Bolojan: Bugetarii din Senat vor da concursuri
-
Antonescu: Sunt conectat puţin (cu partidele), adică atât cât trebuie
-
Bolojan insistă pentru restructurare: „Nu putem continua risipa banilor publici"
Prezentăm interviul acordat de Daniel (Dan) Haggis şi Tord Øverland Knudsen agenţiei MEDIAFAX:
Reporter: Care este povestea din spatele numelui vostru? De ce aţi ales acest nume pentru trupă?
The Wombats: Nu este o poveste bună. Noi obişnuiam să facem cântece prosteşti despre animale, precum capre şi wombats, şi nu aveam un nume al trupei la primul nostru show şi aveam nevoie de unul pentru a fi pus pe afiş, iar organizatorul a spus: "Daţi-mi orice nume, nu contează". Aşa că am decis să-i spunem Wombats pentru moment şi am plănuit mereu să-l schimbăm, dar, iată-ne, 11 ani mai târziu şi încă nu l-am schimbat.
Reporter: Ce este diferit acum în comparaţie cu momentul în care trupa a fost înfiinţată?
The Wombats: Avem mai mult păr alb (râd). Cred că ne-am schimbat puţin de la primul album. Pe parcursul anilor, ne-am dezvoltat, am început să folosim mai mult sintetizatoare, facem mai multă producţie singuri, lucrăm cu mai multe programe electronice. Încercăm să facem sunetul mai provocator şi mai interesant pentru noi. Cred că ne plac provocările. De fiecare dată când facem un nou album, vrem să facem ceva diferit faţă de ce-am făcut înainte. Încercăm să mergem mai departe. Evident, ne-am schimbat, dar nu suntem atât de diferiţi ca atunci când am început. Încă avem foarte multă energie şi ne place muzica pe care o facem. Toate cântecele sunt încă hituri şi prind repede la public, sunt pline de energie.
Reporter: Aţi face ceva diferit dacă ar fi să o luaţi de la capăt?
The Wombats: Nu cred. Nu trebuie să te uiţi înapoi. Întotdeauna sunt lucruri care nu-ţi plac. De exemplu, la cel de-al doilea album mi-ar fi plăcut să avem mai mult timp să-l facem perfect. Niciodată nu vei fi 100% mulţumit cu totul. Nu are niciun sens să te uiţi înapoi. Trebuie să te uiţi înainte. Sunt unele lucruri pe care am vrea să le schimbăm acum, dar, dacă n-am fi făcut acele greşeli, să avem acele probleme în trecut, n-am fi învăţat din ele şi n-am fi unde suntem acum. Cred că ceea ce este interesant la trupe nu este să vezi că au scos albume perfecte, ci să vezi cum au evoluat. Când am făcut primul album, aveam 21 - 22 de ani, eram foarte tineri şi nu înregistrasem niciodată un album şi nu semnasem cu o casă de producţie, nu ştiam ce înseamnă partea de business din acest domeniu. Noi cântam şi atât. Dar iată că înveţi odată ce trece timpul.
Reporter: Ce înseamnă muzica pentru voi? E un hobby? O carieră? Un stil de viaţă?
The Wombats: Este totul. Este mai mult decât o viaţă. Când nu suntem în turneu, toţi mergem în studio - nu neapărat împreună. Muzica, pentru noi, este totul. Este un hobby, dar este şi o slujbă.
Reporter: Sunteţi norocoşi.
The Wombats: Da, suntem foarte norocoşi. Încă de când am început - dar şi acum - a fost ca o terapie, un hobby şi facem asta tot timpul. Nu trebuie să avem alte slujbe, nu trebuie să ne gândim la altceva. Ei bine, uneori avem facturi de plătit şi iubite care ne bat la cap (râd), dar avem muzica. Şi încă de când am început asta a fost tot ce am vrut: să facem muzică tot timpul.
Reporter: Este un vis devenit realitate.
The Wombats: Da.
Reporter: Care este cel mai interesant lucru pe care îl faceţi când participaţi la festivaluri? Aveţi timp să urmăriţi show-urile celorlalţi artişti invitaţi?
The Wombats: Tocmai ce-am urmărit-o pe Foxes - care a făcut un show bun - şi sperăm să prindem puţin şi din show-ul celor de la Jungle. Dacă avem timp să mergem să vedem un show, cu siguranţă facem asta.
Reporter: Ce părere aveţi despre evoluţia industriei muzicale. De exemplu, voi mai cumpăraţi CD-uri?
The Wombats: Da, când suntem acasă, cumpărăm. Dar, pentru că noi călătorim foarte mult, să ai foarte multe CD-uri nu este prea practic. Aşa că digitalizarea a fost foarte benefică pentru noi. Ne permite să călătorim şi să ascultăm muzică pe iPod-urile noastre. Sunt foarte multe moduri în care poţi asculta muzica. Şi vinilurile sunt o soluţie. Dacă ai invitaţi la cină, este drăguţ să faci un playlist pe computerul tău sau pe iPod-ul tău şi să ai astfel muzică pe fundal, dar, dacă vrei să asculţi un album întreg, trebuie să cumperi discul, să stai în casă, să pui CD-ul şi să-l asculţi. Când cumperi un album vezi şi câte persoane au contribuit la realizarea lui. Cred că încă mai este loc pe lume pentru CD-uri şi viniluri.
Reporter: În videoclipul piesei "Greek Tragedy" spuneţi povestea unui fan-hărţuitor, care, în cele din urmă, vă ucide pe toţi. Care este relaţia voastră cu fanii? Aţi avut întâmplări nefericite cu ei?
The Wombats: Acest videoclip nu este bazat pe o poveste reală - evident, dar noi suntem foarte norocoşi cu fanii noştri. Sunt foarte dedicaţi, vin la multe concerte. Sunt toţi foarte drăguţi şi prietenoşi. Nu am avut nicio problemă majoră cu nimeni şi, când urcăm pe scenă şi toată lumea cântă piesele noastre alături de noi şi se simte bine, acest lucru înseamnă foarte mult pentru noi. N-am fi ajuns nicăieri fără fanii noştri şi le mulţumim tuturor pentru asta. În videoclipul acela am vrut să facem ceva care să culmineze cu moartea. A fost ca în tragedia greacă, când totul se termină într-o baie de sânge şi am vrut ca acesta să fie scenariul, dar cu noi - ca trupă - protagonişti. Ce tragedie greacă ar fi cu noi? A fost foarte amuzant să facem asta, cu acele efecte speciale, cu sângele fals... dar a fost foarte real, a fost amuzant. De fapt, a fost cel mai distractiv videoclip pe care l-am făcut.
Reporter: A fost o vreme în care fanii le trimiteau artiştilor preferaţi scrisori. Aţi primit vreodată astfel de scrisori?
The Wombats: Da, da, am primit.
Reporter: Le-aţi răspuns fanilor?
The Wombats: Cel mai adesea le răspundem pe Facebook, Twitter, Instagram. Încercăm să le răspundem oamenilor prin aceste reţele de socializare. Uneori, fanii ne trimit e-mailuri personale. Dar încercăm să le răspundem. Sunt zile în care ne uităm pe Facebook, la mesaje şi nu ştim de unde să începem. Am găsit şi scrisori aruncate pe scenă.
După ce a cântat în primul an de Summer Well, trupa The Wombats s-a întors pe Domeniul Ştirbey pentru cea de-a cincea ediţie a festivalului, cu un nou album, "Glitterbug", care se bucură de success internaţional (locul 5 în Marea Britanie, locul 3 în Australia şi a urcat direct în top 30 Billboard). Trupa The Wombats este, în prezent, în turneu prin toată lumea, cu concerte sold out în Europa.
The Wombats este o trupă engleză de indie rock înfiinţată în 2003, în Liverpool. Din componenţa formaţiei fac parte solistul Matthew Murphy, toboşarul Daniel (Dan) Haggis şi chitaristul Tord Øverland Knudsen.
Citește pe alephnews.ro: Trump vrea războiul din Ucraina încheiat în 100 de zile. Cum este afectată România de înghețarea liniei frontului
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe