Invenţii care i-ar fi putut face miliardari! Află-le poveştile!

O idee bună nu se transformă automat în bani. O dovedesc cu vârf şi indesat câţiva oameni care nu au văzut potenţialul creatiilor proprii şi aşa s-au trezit într-o bună zi că altcineva câştigă miliarde din ele. Cei care au inventat chipsurile, guma de mestecat care face baloane, comunicaţiile prin satelit, sondele de petrol, ATM-urile de la bancă şi chiar web-ul nu s-au gândit să obţină o patentă care i-ar fi ajutat să facă bani din creaţiile lor.

Urmărește
154 afișări
Imaginea articolului Invenţii care i-ar fi putut face miliardari! Află-le poveştile!

Invenţii care i-ar fi putut face miliardari! Află-le poveştile!

Iată-i pe inventatorii ale caror idei ne fac viata mai uşoară prin diferite produse si servicii.

1. ATM-ul sau consacratul bancomat
Pentru generaţiile care au crescut ştiind ca pot merge la bancomat ori de câte ori au nevoie de numerar este ceva aproape de neimaginat să stea la coadă la bancă pentru a retrage bani, după un orar fix şi aşa mai departe.

Lucruri, de altfel, frecvente pe vremea lui John Shepherd-Barron, director de securitate la o banca din Marea Britanie. Shepherd-Barron s-a gândit că un aparat cu ajutorul căruia clienţii să poată avea acces la bani oricând nu ar fi o idee rea. Aşa că a vorbit cu un oficial al băncii Barclays. Acesta din urma a şi comandat câteva ATM-uri in 1967, iar restul e istorie.

Un inventator scoţian, James Goodfellow, considerat şi el inventator al ATM-ului, deţine brevet, insă Shepherd-Barron, decedat în luna mai la vârsta de 84 de ani, nu a cerut niciodată în instanţă sa-i fie recunoscute meritele.

2. Chipsurile de cartofi

Omul care a făcut prima dată chipsuri din cartofi nu a profitat niciodată pe deplin de pe urma creaţiei sale. George Crum, bucătar la Moon's Lake House din Saratoga Springs, New York, a avut de-a face la un moment dat cu un client foarte dificil, care se plângea constant ca nu-i plac cartofii, pentru ca erau prea groşi. Crum i-a tăiat felii foarte subţiri şi i-a prajit. Au devenit atât de crocanţi, încât trebuia să fie mâncaţi cu mâna.
Clientul cu pricina a fost foarte mulţumit de rezultat, iar chipsurile au intrat în meniul obişnuit al restaurantului. Nu după mult timp, chipsurile au fost vândute şi la pachet, iar Crum a câştigat suficient de multi bani încât sa-şi poată deschide propriul restaurant.

Citeşte mai multe despre poveştile câtorva invenţii pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici