Ioan Gyuri Pascu, invitat special al Harlem Gospel Choir, în concertul de la Bucureşti

Celebrul Harlem Gospel Choir continuă seria colaborărilor inedite cu un nou proiect, dedicat special publicului român - invitatul special al corului pentru concertul de la Sala Palatului din Bucureşti, de pe 21 decembrie, este Ioan Gyuri Pascu, informează organizatorii evenimentului, Emagic.

Urmărește
239 afișări
Imaginea articolului Ioan Gyuri Pascu, invitat special al Harlem Gospel Choir, în concertul de la Bucureşti

Ioan Gyuri Pascu, invitat special al Harlem Gospel Choir, în concertul de la Bucureşti (Imagine: Alex Chitu/Mediafax Foto)

Harlem Gospel Choir va concerta, pe 21 decembrie, la Sala Palatului din Capitală, evenimentul fiind inclus în turneul mondial "Concert of Hope/ Remembering Michael Jackson".

Personalitate marcantă a divertismentului autohton, cu valenţe artistice variate, carismatic şi plin de umor, Ioan Gyuri Pascu este unul dintre cei mai apreciaţi artişti români la momentul actual.

Interpret, compozitor, producător, actor şi umorist, Ioan Gyuri Pascu s-a remarcat în faţa publicului român atât ca membru al grupului de comedie Divertis, cât şi prin activitatea sa de actor, făcând parte din distribuţia mai multor producţii cinematografice autohtone, precum pelicula "Occident", a regizorului Cristian Mungiu, sau "O vară de neuitat", de Lucian Pintilie, unde i-a avut colegi de platou pe Marcel Iureş şi Kristin Scott Thomas.

Pe lângă cariera în film şi televiziune, Ioan Gyuri Pascu s-a concentrat intens şi pe activitatea sa muzicală, încă din 1982 participând la diverse spectacole şi concursuri de interpretare.

În 1992 a colaborat cu Mircea Rusu pentru albumul "Ar putea fi", aceasta fiind prima apariţie discografică a lui Gyuri Pascu. Recunoaşterea sa ca muzician vine, însă, în anul 1993, când piesa "Ţara arde şi babele se piaptănă" devine piesa anului şi îi aduce titlul de compozitorul anului din partea Radio Contact.

Oscilând între rock, blues şi jazz, Ioan Gyuri Pascu a ales să le îmbine de cele mai multe ori, amestecul de stiluri şi ironia versurilor asigurându-i succesul în ţară, la începutul anilor '90 remarcându-se pe scena muzicală autohtonă şi ca fondator al trupei Ioan Gyuri Pascu & The Blue Workers.

De-a lungul carierei de aproape trei decenii, Ioan Gyuri Pascu a reuşit să cucerească şi să păstreze fidel un public inteligent şi jovial, în mod special datorită umorului şi a compoziţiilor muzicale interesante, întotdeauna construite pe subînţelesuri ale realităţilor sociale şi politice.

Talentul şi dedicarea cu care a ales să facă muzică i-au oferit de-a lungul timpului şansa de a concerta în deschiderea concertelor unor artişti de renume internaţional, precum Scorpions, Jethro Tull, Beats International şi Al Bano.

Una dintre cele mai memorabile experienţe muzicale rămâne însă recitalul susţinut alături de The Original USA Gospel Singers & Band în 2005, când a câştigat atât aprecierea publicului, cât şi a artiştilor de pe scenă, pentru interpretarea extraordinară a unor piese celebre de gospel.

Fanii artistului vor avea ocazia să-l revadă şi anul acesta, într-o ipostază asemănătoare, Ioan Gyuri Pascu fiind invitatul special în concertul pe care Harlem Gospel Choir îl va susţine pentru prima dată la Sala Palatului din Bucureşti, pe 21 decembrie.

Concertul Harlem Gospel Choir face parte din seria evenimentelor World Music Masters, biletele pentru acest spectacol fiind disponibile online, pe myticket.ro, dar şi în reţeaua magazinelor Diverta, la următoarele categorii de preţuri, în funcţie de poziţia în sală: 70, 100, 130, 160 şi 200 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici